LadyVu.com

Placenta na stražnji zid

posteljica na stražnjem zidu

Posteljica - to je važan organ države čiji ovisi o protoku i ishod trudnoće. Od velike važnosti je mjesto vezanja na posteljici: veća je, povoljniji je trudnoća će se nastaviti i smanjiti vjerojatnost prijevremenog prestanka trudnoće. U većini slučajeva, posteljica se formira na stražnjem zidu maternice, i to se smatra najpovoljnijom utjelovljenje.

Zašto posteljice mjesto na stražnjem dijelu maternice je povoljnije?Razmislite zašto lokalizaciju posteljice na stražnjem zidu maternice nego na prednjem dijelu. U nedostatku trudnoće, mjehura je ispred maternice. Tijekom trudnoće, postoji velika mogućnost proširivanja prednjeg zida maternice nego leđa. Visina prednjeg zida trudne maternice i posteljice rasta ispred može izazvati krvarenje zbog prijevremenog odvajanja. Budući da stražnja stijenka maternice se ne proteže ispred rasta placente, placenta pričvršćenje stražnjeg zida je povoljnija. Može se dogoditi i da će žena biti indikacija za planiranu ili hitnu carskim rezom, a ako je posteljica se nalazi na stražnjem zidu maternice, olakšava rad na održavanju. Ako je, međutim, posteljica je na prednjem zidu maternice, moguće je ozlijediti maternice tijekom seciranja.

Niska posteljica na stražnjem zidu maternice

Dijagnoza niska placentacije trudnoći izložiti u slučajevima gdje je placenta odmaknut od ruba unutarnjeg os ne manje od 6 cm. Uzroci mogu biti niske često placentacije trudnoća, povijest pobačaja, upalne bolesti endometrija (najviše infektivni podrijetla). Dijagnoza je opasno placenta previa na stražnjem zidu maternice. On je pokazao u slučaju ako se donji rub odmaknut od posteljice unutarnjih os manje od 6 cm. Opasno je da tijekom trudnoće donji segment uterusa je pružio tijekom ostatka njegovog i postoji rizik od prijevremenog odvajanja placente, što bi za posljedicu krvarenja. Takve žene trebaju proći ultrazvuk ispit u pravodobno, a ako je potrebno i dalje. Ako na 36 tjedana trudnoće dijagnoza i dalje postoji, žena hospitalizirana na odjelu patologije trudnoće i provoditi operativnu isporuku.

Dakle, mi smo u obzir najpovoljnije varijante posteljice tijekom trudnoće, kao i pregledao karakteristike trudnica s niskim placentacije i placenta previa.

Videozapis: kopiranje Posteljica - WONDER TIJELO!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Niska placenta previaNiska placenta previa
MazolysisMazolysis
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Placentocenteza na stražnji zidPlacentocenteza na stražnji zid
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Loše položaj posteljice tijekom trudnoćeLoše položaj posteljice tijekom trudnoće
Placentocenteza na stražnjem zidu - što to znači?Placentocenteza na stražnjem zidu - što to znači?
Znakove odvajanja placenteZnakove odvajanja placente
Kompletan placenta previaKompletan placenta previa
Lokalizacija prednjem zidu uterusa korionskihLokalizacija prednjem zidu uterusa korionskih
» » » Placenta na stražnji zid