LadyVu.com

Središnja placenta previa

Središnja placenta previa

U idealnom slučaju, posteljica je montiran bliže dnu maternice na njegovom prednjem ili stražnjem zidu. To je normalan položaj placente. Ali to se događa i da je povezivanje posteljica je nešto drugačiji od norme. U tom slučaju govorimo o niskim privrženosti, regionalnoj ili pune središnje prezentacije.

središnji placenta previa - je stanje u kojem se nalazi posteljica u cijelom donjem dijelu maternice i potpuno preklapa interni cerviksa OS. Takav položaj posteljice iz unutarnje OS ne dopušta da žena roditi vlastitog djeteta, tako da u ovom slučaju pribjegavanja carskim rezom.

Uzroci abnormalnog vezanja posteljiceGlavni razlozi za nisku privrženosti i placenta previa su promjene u zid maternice. Kao rezultat toga, jaje je u prilogu, a ne gdje je to predviđeno po prirodi.

Najčešće su promjene povezane s upalnim procesom u maternici, što se često događa na pozadini od pobačaja, kiretaža. Ili je to zbog infekcije prenose spolnim putem.

Placenta previa može biti zbog maternicu deformitetima zbog kongenitalnih anomalija ili stečena za njegov razvoj - na primjer, histeromioma. Previa se obično javlja kod žena koje imaju bolesti srca, bubrega i jetre.

ponovo mučio Mi žene predležeća posteljica je češći nego u prvorotke. Ona je povezana s stečenih s godinama „rane”, uključujući - ginekološka.

Predviđanje placenta previa je takva da je položaj posteljice može se mijenjati do kraja trudnoće - to može rasti iznad. To je zbog fenomena kao „migracije” posteljice rasta maternice. Dakle, ako ste stavili takvu dijagnozu u ranim fazama trudnoće, ne odmah očajavajte - možda će se stvari promijeniti, a vi ćete biti u mogućnosti roditi prirodnim putem.

Video: Razvod

Video: Tri važne figure za trudnice

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Granični previa korionskiGranični previa korionski
Previa korionskiPrevia korionski
Niska placenta previaNiska placenta previa
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Loše položaj posteljice tijekom trudnoćeLoše položaj posteljice tijekom trudnoće
Granični placenta previaGranični placenta previa
Placentocenteza na stražnjem zidu - što to znači?Placentocenteza na stražnjem zidu - što to znači?
Kompletan placenta previaKompletan placenta previa
Implantacija jajašceImplantacija jajašce
Kako povećati posteljica tijekom trudnoće?Kako povećati posteljica tijekom trudnoće?
» » » Središnja placenta previa