LadyVu.com

Placenta previa

placenta previa

Tijekom trudnoće, važno je promatrati pravilan razvoj posteljice, jer je glavna hranjiva za tijelo nerođenog djeteta, a ispravnost svog položaja - ključ za normalan tijek trudnoće do poroda. Normalno, posteljica se nalazi u području tijela ili fundus, od stražnjeg zida, s prijelazom na stranu, jer u tim područjima postoji najbolja prokrvljenost. Nekoliko manje posteljica može biti smještena na prednjem zidu, kao što je više podložni promjenama od leđa.

Placenta previa - patologiji koji nije naznačen pričvršćen na zid posteljice u maternici donji divizija i preklapanje područje unutarnje os.

Vrste placenta previa

  • niska posteljica mjesto - regija ne preklapaju unutarnje OS, posteljica rub nalazi na nižoj razini nego što bi trebao biti normalno;
  • puna (ili središnji) placenta previa - unutarnja os područje potpuno blokira placente;
  • nepotpuna (ili djelomična) placenta previa - placenta preklapa dio unutarnjeg maternice grla.

Nepotpune placenta previa, pak, dijeli se na:

  • ruba - donji rub posteljice se nalazi na unutarnjem rubu grla;
  • bočni - placenta rub djelomično pokriva unutarnju os.

Placenta previa - uzrociGlavni razlog za pojavu placenta previa tijekom trudnoće može biti degenerativne promjene u sluznici maternice. To je moguće kao rezultat prethodno prenesene pobačaja, genitalnih infekcija, upala ili zbog poroda septičke bolesti. Uzroci ove bolesti mogu biti i srca, bubrega ili jetre. Valja napomenuti da je većina predležeća posteljica kod žena koje rađaju nije prvi put.

Placenta previa - Simptomi

Ova patologija nije dovoljno, to može biti asimptomatska. Ali ipak, glavni simptom u prisutnosti placenta previa krvari. To se može objasniti činjenicom da je tkiva posteljice nije elastična, tako da se može oljuštiti tijekom rastezanja maternice, što uzrokuje krvarenje i tamo. Tipično, ovaj simptom je bezbolan i može iznenada zaustaviti, ali nakon nekog vremena ponoviti.

Još jedan simptom placenta previa može fetalnog hipoksije. Stupanj hipoksije ovisi o veličini odvajanje posteljice, pri čemu delaminiralo dio prestaje sudjelovati u sustavu uteroplacentarni krovoobrascheniya.Tochno odrediti placenta previa ili nizak, moguće je priključiti tijekom ultrazvučnog pregleda.

Placenta previa - liječenje

U slučaju placenta previa trudnica treba biti pod stalnim liječničkim nadzorom. Liječenje ovisi o prisutnosti, trajanju i jačini krvarenja. Kad krvarenje trudnoće tijekom 24 tjedana liječenja odvija u bolnici, u kojoj je preporučeno mirovanje, osim prepisuje lijek za smanjenje maternice ton i poboljšanje cirkulacije krvi. U slučajevima kada se ne poštuje krvarenje, žena može ostati kod kuće. Ali, naravno, izbjeći emocionalni i fizički stres, i eliminirati seks. Moramo provesti više vremena na otvorenom, opustiti i uravnotežen hrane.

Rodova sa placenta previa

potpuna placenta previa

Spontana dostava nije moguća s punim placenta previa. Rutinski izvodi carski rez na 38 tjedana, čak iu odsustvu krvarenja.

Možda je kraj rođenja, naravno, sa djelomičnim placenta previa, ali konačnu odluku o isporuci je da se od strane liječnika, kada je cerviks je otvoren na 5-6 cm. Ako se djelomična previa mali i manji uočavanje proveli obdukciju membrane balona. Rezultat toga je da bebina glava se spušta i stezaljke plovila krvarenje. U tom slučaju spontanog isporuke je moguće, ali ako su manipulacije izvršene su neučinkoviti, porođaj završen na vrijeme.

Video: placenta previa / / predležeća posteljica / / placenta previa

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Previa korionskiPrevia korionski
Niska placenta previaNiska placenta previa
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Loše položaj posteljice tijekom trudnoćeLoše položaj posteljice tijekom trudnoće
Granični placenta previaGranični placenta previa
Kompletan placenta previaKompletan placenta previa
Kako povećati posteljica tijekom trudnoće?Kako povećati posteljica tijekom trudnoće?
Placenta previaPlacenta previa
Debeli posteljica tijekom trudnoćeDebeli posteljica tijekom trudnoće
» » » Placenta previa