LadyVu.com

Odvajanje posteljice - uzroci

Posteljice uzroci kvar

Ljudska placenta - most između majke i fetusa, obavljanje raznih funkcija. Kroz posteljica za bebe prima hranjive tvari i kisik, izvedeni su metabolički proizvodi beba, posteljica štiti mrvice od patogenih mikroorganizama sintetiziraju hormone neophodne za normalno trudnoće. Bilo problemi u placenti negativno utjecati na stanje djeteta, posebice rizik od prerane odvajanje posteljice - odvajanje posteljice od zida maternice. Razmislite zašto je odvajanje posteljice.

Odvajanje posteljice - Simptomi

Normalno, posteljica odvaja od maternice u trećoj fazi rada, kada posteljica protjerivanja. U svim ostalim slučajevima (za vrijeme trudnoće, u prvoj i drugoj fazi rada) odbacivanje posteljice - ozbiljna patologija koja zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Ona je primijetio u jednom od 120 trudnica u, dok je u 15% slučajeva, dijete umire.

Osumnjičeni prerano odvajanje posteljice mogu biti sljedeći simptomi:

 • krvarenje iz genitalnog trakta;
 • Napon maternice;
 • jaka bol u trbuhu i donjeg dijela leđa;
 • udar (kratkoća daha, vrtoglavicu, mučninu, vrtoglavica);
 • povrede srca i motoričke aktivnosti fetusa.


Točna dijagnoza se temelji na ultrazvuk i zdjelice. Ultrazvučni pregled kako bi se utvrdilo postojanje i mjesto odvajanje posteljice, veličinu hematoma i procijeniti šanse za povoljan ishod.

Prerano odvajanje placente - uzroci

Liječnici ne mogu točno reći zašto je odvajanje posteljice. Međutim, to je primijetio da je u većini slučajeva to je zbog poremećaja u kardiovaskularnom sustavu žena, kao i patologije posteljice plovila. Posebno visok rizik za ozbiljne komplikacije preeklampsije i hipertenzije: posteljice kapilare postaju krhke, krhki, a ponekad neprohodan za krvlju. Isti promjena u teških bolesti koje nisu povezane s trudnoćom: bolesti štitnjače i bubrega, dijabetes, pretilost.

Odvajanje posteljice može imati i druge uzroke vezane za trudnoće i porođaja. Rizik od bolesti je veća u sljedećim slučajevima:

 • žena pate od kronične utero-placentnim insuficijencije;
 • odvajanje posteljice se dogodila u prošlosti, to je posebno karakteristična rekurentnih spontanih pobačaja;
 • ožiljak na maternicu. Prisutnost ožiljka na mjestu vezanja placente je posebno opasan i zahtjeva stalno praćenje;
 • s hidramnion ili višestruke trudnoće dijagnosticirana. U tom slučaju, oštar pad u intrauterinog tlaka tijekom porođaja može uzrokovati odbacivanje posteljice;
 • Žena često rodila, a endometrij je kroz nepovratne promjene;
 • Ukratko pupčana vrpca tijekom porođaja može uzrokovati prerano odvajanje posteljice (da bi se to izbjeglo, dostava se provodi ponajprije uz pomoćPosteljice uzroci kvar Carski rez).

Osim toga, trudnice autoimune uvjeti se javljaju kada tijelo proizvodi antitijela protiv vlastitih stanica. To se događa vrlo rijetko, ali to može biti jedan od uzroka odvajanjem posteljice.

Prerano odvajanje posteljice predisponirani ženske pušača i onih koji konzumiraju alkohol ili droge. Za izazvati odvajanje posteljice može straha (tako je oštar pad krvnog tlaka) ili traume abdomena (nakon udara, pada ili nesreće). U tom slučaju, čak i ako nema vidljivih znakova prijevremenog odvajanje posteljice tijekom trudnoće, morate odmah se obratite liječniku.

Video: kvar (odvajanje) mrežnice - uzroci i liječenje. web WWW.PROGLAZA.RU

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Odvajanje placente u prvom tromjesečjuOdvajanje placente u prvom tromjesečju
Abruptio placentaeAbruptio placentae
Znakovi odvajanje posteljiceZnakovi odvajanje posteljice
Odvajanje posteljice - SimptomiOdvajanje posteljice - Simptomi
Odvajanje posteljiceOdvajanje posteljice
Odvajanje posteljice tijekom trudnoćeOdvajanje posteljice tijekom trudnoće
MazolysisMazolysis
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Loše položaj posteljice tijekom trudnoćeLoše položaj posteljice tijekom trudnoće
» » » Odvajanje posteljice - uzroci