LadyVu.com

Odvajanje posteljice

odvajanje posteljice

posteljica - vezivno tkivo, preko kojih je razmjena hranjivih tvari i otpadnih produkata između majke i fetusa. Da je priključen na fetus od strane pupkovine. Posteljica također pruža tijelo bebe imunološku obranu: preskače fetusa majčinska antitijela. Bez posteljice rast i razvoj fetusa u maternici bi bilo nemoguće.

Odvajanje posteljice tijekom normalne trudnoće događa nakon što je beba rođena. Prema statistikama, prerano odvajanje posteljice javlja u jednom od osamdeset slučajeva. Trideset do trideset i pet posto tih slučajeva javlja tijekom trudnoće, ostali slučajevi odvajanje posteljice tijekom rađanja rekord, u prvom razdoblju.

Uzroci odvajanje posteljice

odvajanje posteljice u trudnoći često javlja tijekom prve trudnoće. U normalnom položaju posteljice uzrokuje njegovo odvajanje podijeljeni u dvije skupine:

  1. Prva skupina od razloga. To uključuje poticatelja koji utječu na razvoj ove bolesti izravno: nefropatiju ili kasno trovanje, koje se protežu kroz duže vremensko razdoblje, a nisu bili u potpunosti izliječiti. Ove skupine uključuju bubrežnu bolest, bolesti srca, poremećaje krvnog tlaka, dijabetes mellitus, Poremećaj kore nadbubrežne žlijezde, štitnjače. Kao i bolesti krvi, malformacije maternice i prenose svoju operaciju, sistemski eritemski lupus. Oni također uključuju nespojivost Rh faktor i krvne grupe fetusa i majke i perenashivanie.
  2. Druga skupina razloga. To uključuje čimbenike koji pokreću odvajanje posteljice s postojećim povredama: veliki voća, trbušne ozljede, hyperextension zidova maternice zbog višestruke trudnoće ili hidramnion. Hidramnion može uzrokovati nagli, brzo i obilno pražnjenje amnionske tekućine, koja je također prijeti odvajanje posteljice. Nekoordinacija aktivnost maternice i nepismeni korištenje uterotonic lijekova pri porodu, u većini slučajeva, postali pokretači ove bolesti.


Navedeni faktori uzrokuju zašto je odvajanje posteljice: razbiti vezu između zidova maternice i posteljice, što dovodi do rupture krvnih žila i uzrokuju krvarenje (hematom retroplatsentarnoy).

Simptomi odvajanje posteljice

Znakovi odvajanjem posteljice tijekom trudnoće ovisi o dobi trudnoće i stupanj patologije. Odvajanje posteljice prvi težini u ranim fazama nije tako opasno kao u kasnijim fazama. Čini se vrlo slabo krvarenje. Prvi put težini djeteta ne pati. U ovom slučaju, to ljušti do trideset posto posteljice. Kada je to prikladno liječenje trudnoća i dalje bez komplikacija.

Ako odvajanje posteljice došlo poluvrijeme (drugog stupnja), onda postoji opasnost od onoga što je opasno odvajanje posteljice - fetalne hipoksije, što je često uzrok njegove smrti. Odvajanje posteljice može uzrokovati intrauterini krvarenje žena. Tada je glavni zadatak je spasiti majku.

Odvajanje posteljice popraćena bolovima u trbuhu, hipertonične maternice, poremećaji srčanog ploda.Tretya ozbiljnost odvajanje posteljice je u pratnji kompletnog odvajanje posteljice iz maternice. U tom slučaju, tu je najopasniji, što prijeti odvajanje posteljice - fetalna smrt.

odvajanje posteljice tijekom trudnoće

odvajanje tretmana posteljice

Liječenje je u prvom redu ovisi o težini bolesti i razdoblja za koje je razvio. Do dvadeset tjedana trudnoće pokušavaju održavati i držati ga konzervativni. Kada je potpuno termin trudnoće, liječnici potiču poroda, a ako mali odred - žena može roditi svoje vlastite. Kada je veliki odmak u kasnijim fazama, napraviti carski rez.

Blagi klinički simptomi indikativni su za hospitalizacije trudna. Istovremeno kontrolirati stanje sistema koagulacije krvi i pratiti ultrazvukom u dinamici.

Video: Pogledajte Alivemax. Odvajanje posteljice, krvarenje u mozgu, cerebralna paraliza

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Odvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće - SimptomiOdvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće - Simptomi
Odvajanje placente u prvom tromjesečjuOdvajanje placente u prvom tromjesečju
Znakovi odvajanje posteljiceZnakovi odvajanje posteljice
Preuranjeno starenje posteljice - uzrociPreuranjeno starenje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljice - SimptomiOdvajanje posteljice - Simptomi
Odvajanje posteljice - uzrociOdvajanje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljice tijekom trudnoćeOdvajanje posteljice tijekom trudnoće
MazolysisMazolysis
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Posteljice disfunkcijaPosteljice disfunkcija
» » » Odvajanje posteljice