LadyVu.com

Insuficijencija posteljice - simptomi

posteljice simptomi insuficijencije

Posteljice (fetoplacentarni) neuspjeh - kršenje funkcije placente, nastala pod utjecajem različitih čimbenika. Posteljica igra važnu ulogu u život bebe: ona ga hrani, nosi vitalne kisik, kao i prikazi metaboličke proizvode. Drugim riječima - to je veza između djeteta i majke.

Ako ovaj delikatan proces poremećen, dijete pati. On ne prima hranjive tvari i kisik, tako da se može razviti loše, pa čak i umrijeti zbog preranog odvajanje posteljice tijekom trudnoće.

Kako prepoznati insuficijencija posteljice?Znakovi insuficijencija posteljice nisu uvijek očiti. Ovisno o obliku bolesti, žena ne može biti svjestan prisutnosti njezina FPN. To se događa češće u kroničnom kompenziranom insuficijencije. Činjenica da postoji problem, žena se često naći na ultrazvuk.

Kada akutnih ili kroničnih simptoma dekompenzacije FPI izraženije. U početku se osjećate jak fetalni pokreti su više aktivni nego prije. Nakon toga, miješanje oštro smanjen. Imajte na umu da, ako je fetus nakon 28. tjedna trudnoće se kreće manje od 10 puta dnevno. Ovo stanje zahtijeva hitnu uputnicu za specijalista.

U dekompenziranom FPI fetalni razvoj kasni, tako da želudac može se smanjiti. Žena ne može primijetiti, tako da liječnik kod svakog posjeta čini trbušne mjerenja opsega.

Najopasniji simptom insuficijencija posteljice - pojava krvarenja iz genitalnog trakta. To ukazuje prerano odvajanje placente. Odmah se obratite Ginekolog, kako bi mogao ispraviti situaciju.

Svaki oblik insuficijencija posteljice zahtijeva liječenje. Ne preuzimamo odgovornost i zanemariti liječnički pregled.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Preuranjeno starenje posteljice - uzrociPreuranjeno starenje posteljice - uzroci
Posteljice kalcifikacijaPosteljice kalcifikacija
Prerano sazrijevanje od placente - obradaPrerano sazrijevanje od placente - obrada
Odvajanje posteljice - uzrociOdvajanje posteljice - uzroci
Prerano sazrijevanje placentePrerano sazrijevanje placente
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Posteljice disfunkcijaPosteljice disfunkcija
Insuficijencija posteljiceInsuficijencija posteljice
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
» » » Insuficijencija posteljice - simptomi