LadyVu.com

Zrelosti stupanj posteljice 1

stupanj zrelosti posteljice 1

Posteljica - jedinstveno tijelo, koji pomaže djetetu da raste i razvija se, dobiti sve hranjive tvari koje su vam potrebne, pa čak i kisik. Prolazi razvila iz tanke ljuske (placentocenteza) u gustu sloj sluznice maternice. Budući da je posteljica je najvažnije za razvoj djeteta, liječnici platiti zatvoriti pozornost na svoje stanje. nekoliko različitih stupanj zrelosti posteljice, koji prolazi s povećanjem gestacijsku dob.

Stupanj sazrijevanja posteljice

Posteljica se formira oko 12 tjedana i vodi na dijete prehrane funkciju i regulaciju hormonalne majke. U tom slučaju, posteljica je u procesu promjena, prilagodbi potrebama djeteta. Tijekom ultrazvuka screening, koji se održava u 20 i 32 tjedana, ili češće, prema svjedočenju, stručnjaci pažljivo procijeniti svoj stupanj zrelosti. Činjenica da promjene nisu samo fizičke, fiziološke nego i patološki. U tom slučaju, odluka o upotrebi lijekova, ili čak i dostavu u nuždi.

Kao što je određeno u fazi zrelosti posteljice?Posteljica trudnica ima određenu strukturu, koji se procjenjuje ultrazvukom. Nula odgovara stupnju zrelosti posteljice koja ima homogenu strukturu koja nema nikakve inkluzije. Tipično, takva placenta se promatra od početka drugog tromjesečja, a traje do 30 tjedana. Međutim, od 27 tjedana može doći do promjena u strukturi placente, pojavljuju Ehogene inkluzije, postoji mala valovitost. To je placenta od 1 stupnja. Postupno, u placenti označeni drastičnije promjene, povećana velike i male inkluzije. Bliže otići, oko 37-38 tjedana trudnoće, posteljica postaje lobed strukture, postoje područja soli depozita, ovo je treći stupanj zrelosti. Ako je stupanj promjena u strukturi odgovara razdoblju ne onda dijagnoza prerano sazrijevanje placente.

Prvi stupanj zrelosti posteljice

Ponekad, kada je situacija neizvjesna, u stručnim ultrazvuk protokola može snimati stupanj zrelosti posteljice ili placente 0 1 1 2. Ako zrelost uvjetima koje su na raskrižju različitih stupnjeva sazrijevanja, ova situacija je sasvim normalno. Ako rok je prerano, ginekolog koji gleda u trudnoći, poduzeti sve mjere kako bi se usporiti sazrijevanje posteljice, kao i pažljivo praćenje stanja djeteta. Također, budite sigurni da je potrebno procijeniti stanje utero-posteljice protoka krvi, to će potvrditi ili opovrgnuti dijagnozu.

Međutim, zrelost posteljice 1 omogućuje dobro za pružanje dijete s hranjivim tvarima i često je u ovoj fazi prerano zrenja zahtijeva samo promatranje. Na sljedećem dolasku potrebno je ultrazvuk stupanj mama zrelosti posteljice i, ako je potrebno, prilagoditi terapijski plan.

placenta 1 stupanj

Tu je i obrnuta situacija, kasnije dozrijevanje posteljice, što je mnogo rjeđi, ali još uvijek, ako je rok 34-35 tjedana nakon posteljica je još uvijek u prvoj fazi, stručnjaci mogu biti osumnjičen nepravilnosti u razvoju djeteta i majke zdravstvenih problema. Takvo stanje zahtijeva dodatna istraživanja.

posteljice sazrijevanje puta variraju, a ultrazvuk je subjektivna metoda procjene. Međutim, u slučaju sumnje na rane ili kasne sazrijevanja posteljice, potrebno je ponovno provjerite dijagnozu, provesti dodatne istrage i, ako je potrebno - tretman. To zalog zdravlje djeteta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Kalcifikacije na posteljicuKalcifikacije na posteljicu
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Uzi u trudnoći: 32 tjednaUzi u trudnoći: 32 tjedna
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Stupanj zrelosti posteljiceStupanj zrelosti posteljice
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Debljina posteljiceDebljina posteljice
» » » Zrelosti stupanj posteljice 1