LadyVu.com

Debljina posteljice po tjednu

Debljina posteljice tijelo je vrlo važan aspekt normalnog procesa trudnoće, koja je određena u bilo kojoj fazi samo pomoću ultrazvuka. Da bi se razumjelo značenje tih podataka, potrebno je znati svrhu u tijelu i normalnu debljinu posteljice po tjedan dana.

Kao privremeni „dječjih sjedalica” su izuzetno važna i nezamjenjiva. Posteljica tijekom trudnoće daje dijete u maternici, sve potrebne hranjive tvari, kisik djeluje kao barijera između njega i raznim vrstama infekcija i bakterija. To je iz posteljice tijekom trudnoće i debljina će ovisiti o normalnom razvoju fetusa u maternici.

Placenta Normalna debljinaPosteljice sazrijevanje proces u tijelu može se pratiti samo putem ultrazvuka stroju. Postoji nekoliko razina rasta placente i ovdje su:

 • nula, koja je u rasponu od 27 do tjedna trudnoće;
 • Drugi stupanj javlja bliže 32-og tjedna trudnoće;
 • naznačen time, treće posteljica stupnjeva Debljina 36 mm - 29 cm i promatraju 37 tjedana
 • četvrta i posljednja faza sazrijevanja posteljice može dogoditi kada perenashivanii fetus.

Usklađenost placentni debljina i gestacijski

Posteljice sazrijevanje proces tijela je puno brže i prestala ispunjavati uvjete trudnoće da ako je trudna i dalje koristiti droge, alkohola i nikotina, kao i ako postoje zarazne procesi. Treba shvatiti da je u procesu starenja posteljice počinju strogo smanjuje svoju radnu sposobnost. To je pun kisika izgladnjivanje djeteta, njegovog lošeg razvoja, nedostatak hranjivih tvari i male težine. Najviše negativna posljedica nedostatka normalne debljine posteljice je beba intrauterina smrt ili prijevremeni porođaj.

Povećanje debljine standardima posteljica izvedbe prema tjednu

Ovaj trend je indikativno prisutnosti patoloških stanja trudnoće i rezultat prošlih zarazne prirode bolesti, anemije, dijabetesa, preeklampsija ili sukob majke i djeteta majmuna. Prisutnost tih faktora uzrokuje pružanje povećane pažnje od strane osoblja prenatalne klinike. Norme posteljice debljine po tjednu je vrlo različit i treba uzeti u obzir vodećih ginekologa-opstetričara.

Ključni pokazatelji rasta placente organa

Na temelju podataka dobivenih ultrazvukom, možete ocijeniti sliku djeteta blagostanje, što ovisi o stanju posteljice. Dakle:

 1. Debljina posteljice nakon 17 tjedana je oko 17 mm, a ima homogenu strukturu. Liječnik procjenjuje položaj tijela i njegovu udaljenost od zida maternice.
 2. Debljina posteljice na 20 tjedna i rasti strogo može biti u rasponu do 22 mm.
 3. U 23. tjednu debljina posteljice već na početku do oko 25 -26 mm.
 4. Debljina posteljice, na 30 tjedana prestaje biti dodani i počinje proces njegove zbijanja i postupno akumulacije kalcija.
 5. placenta debljina norma
 6. Približna debljina posteljice na 34 tjedana trudnoće je jednako 3,4 cm. Svako odstupanje od normale može se uzeti kao signal opasnosti djetetova života.
 7. Debljina posteljice na 39 tjedana počinje smanjivati ​​zbog krvarenja i usporiti metabolizam, jer je dijete spremno za život izvan maternice. Indikator može biti 34-35 cm.

Činjenica da je posteljica je normalno, ne bi trebalo dopustiti zanemarivanje žene s njihovom situacijom. To duguje još pomno pratiti zdravlje i učiniti sve što je potrebno za punu trudnoće dijete.

Video: Trudnoća. Zašto trebam anketu, ako sve ide dobro

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Preuranjeno starenje posteljice - uzrociPreuranjeno starenje posteljice - uzroci
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Stupanj zrelosti posteljiceStupanj zrelosti posteljice
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice hiperplazijaPosteljice hiperplazija
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Debljina posteljiceDebljina posteljice
Kada se formira posteljica?Kada se formira posteljica?
Prerano sazrijevanje placentePrerano sazrijevanje placente
» » » Debljina posteljice po tjednu