LadyVu.com

Zrelost posteljice po tjednu

posteljice zrelost po tjednu

Posteljica - ovo je vrlo važan element za fetus jer obavlja sve potrebne funkcije života. Zrelost posteljice ne može utvrditi bez ultrazvuka.

S povećanjem trudnoće posteljica povećanja njegove debljine, a to povećava broj krvnih žila. U nekom trenutku, tijelo prestaje raste i počinje doba. Postoji nekoliko stadija zrelosti „dječjih sjedalica”, od kojih je svaka karakterističan za određeni period trudnoće beba.

Stupanj zrelosti posteljice po tjednuPod pojmom „zrelosti posteljice” misli se vidljive promjene koje se događaju u njemu, ovisno o prirodi trudnoće. Dakle, postoji određeni stupanj posteljice stopa zrelosti, koji označava tijek trudnoće. A ta brojka je veća od manje sposoban za obavljanje funkcije placente. Postoje četiri stupnja posteljice zrelosti, od kojih svaki mora održati za određeni period. Ako je posteljica sazrijeva rano, to može biti rezultat:

  • Fetalna hipoksija;
  • Držite usporenog rasta;
  • pothranjenost;
  • niske porođajne težine.

Stupanj zrelosti posteljice 0 Smatra se norma do tridesetog tjedna trudnoće. Ova brojka znači da je tijelo još uvijek mlad da bi se osigurala potrebe fetusa do mile volje. stadij zrelosti posteljiceAli ako u tom razdoblju dospijeća prvog stupnja placente, ona svjedoči o prijevremenom promjene, koje ne bi trebalo biti. U tom slučaju, liječnik bi trebao propisati odgovarajuće liječenje, bezopasan za plod.

Posteljica je druga karakteristika stupnju zrelosti trudnoće, počevši od 35 i 39 tjedana. Ovaj period se smatra najstabilniji, pa čak i na 37 tjedana ste našli zrelost trećeg stupnja posteljice, nema razloga za zabrinutost. No, u slučaju hipoksije podršku zrele posteljice bolje CTG za identificiranje patologija i imati carski rez.

Video: Trudnoća i porođaj. 40 tjedana trudnoće. 39 tjedana trudnoće. Trudnoća 39.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kalcifikacije na posteljicuKalcifikacije na posteljicu
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Stupanj zrelosti posteljiceStupanj zrelosti posteljice
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice preranog starenjaPosteljice preranog starenja
Starenje posteljiceStarenje posteljice
Tanak posteljica tijekom trudnoćeTanak posteljica tijekom trudnoće
Debljina posteljiceDebljina posteljice
Kada se formira posteljica?Kada se formira posteljica?
» » » Zrelost posteljice po tjednu