LadyVu.com

Debljina posteljice na 32 tjedana

debljina posteljice na 32 tjedana

Posteljica je važan tijelo tijekom trudnoće, što ovisi - koliko voća će se s kisikom i hranjivim tvarima. Na ispravnost posteljice je pod utjecajem brojnih čimbenika: odgođena za vrijeme trudnoće, virusne bolesti, prisutnost spolno prenosivih infekcija, Rhesus sukoba, loših navika i drugima. rast posteljice obično traje do 37 tjedana do kraja trudnoće, to može biti nešto tanji. Status posteljica određuje samo ultrazvukom.

Kako odrediti debljinu posteljice?

Debljina posteljice mjerena ultrazvukom na najširem dijelu. Što se tiče debljine posteljice može procijeniti njeno stanje i vrijednost njegovih funkcija. Dakle, zadebljanje posteljice može ukazivati ​​posteljice infekcije, rezus sukob, dijabetes ili anemija. Takve žene trebaju biti na strogom obzir pri ginekolog trudnoći klinici i vrednovati za moguće viruse i infekcije. Hipoplazija od placente ili stanjivanje također može govoriti o prisutnosti bolesti u trudnica (velika vjerojatnost genetskih abnormalnosti). U oba slučaja, posteljica ne može učinkovito obavljati svoju funkciju isporuku kisika i hranjivih tvari.

Normalnih razina tjedna debljina posteljiceRazmotrimo u kojoj fazi trudnoće debljina posteljice koja se može smatrati normom.

na vrijeme fetus na 20 tjedana placenta normalno debljine 20 mm. U smislu 21 i 22 tjedana - odgovara debljini normalne placente 21 i 21 mm, redom. Debljina posteljice 28 mm odgovara 27 tjedana gestacije.

Debljina placente u 31, 32 i 33 tjedna trudnoće, mora biti u skladu s 31, 32 i 33 mm. Blagi odstupanje od normalnih vrijednosti, a ne razlog za zabrinutost. Ako značajnih odstupanja od norme, potrebno je ponoviti provođenje dijagnostici, dopler i ultrazvuk. Ako djetetov stanje je zadovoljavajuće, liječenje nije potrebno provoditi.

Svaki gestacijska zadovoljiti određene standarde u pogledu debljine graničnog posteljice. I liječnik, koji promatra trudnicu, vidim promjene u debljini posteljice kao rezultat ultrazvuka, to je sigurno imenovati dodatne istraživačke metode za određivanje taktike postupanja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Posteljice kalcifikacijaPosteljice kalcifikacija
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Posteljice disfunkcijaPosteljice disfunkcija
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice hiperplazijaPosteljice hiperplazija
Insuficijencija posteljiceInsuficijencija posteljice
Posteljice laktogenaPosteljice laktogena
Debljina posteljiceDebljina posteljice
Debljina posteljice po tjednuDebljina posteljice po tjednu
» » » Debljina posteljice na 32 tjedana