LadyVu.com

Kada se formira posteljica?

kada se stvara placenta

Posteljica je važan organ koji je odgovoran za pravilan razvoj bebe u maternici. Kada se u potpunosti formiraju placentu, beba dobiva svoj prvi kuće (nije ni čudo placenta naziva sjedalice), Koji s jedne strane omogućuje dobivanje sve potrebne za rast i razvoj, as druge - kako bi zaštitio svoju mladu gospodara od štetnih toksina i drugih ne baš korisnih tvari u majčinom tijelu. Uz pružanje korisne fetalni posteljica tvari odgovorne za opskrbu kisikom i povlačenje otpadnih proizvoda.


Formiranje placente tijekom trudnoće

Teško je odrediti vrijeme kada posteljica počinje da se formira, nakon što je početna faza može se pripisati iz dana u dan 7. nakon začeća. U ovom trenutku, zametak u rezova maternice nalaze se u tzv jaz od kojih je ispunjena majčinskom krvi. U ovom trenutku razvija placentocenteza the - vanjska ljuska ploda, koji pouzdano može nazvati posteljica prethodnik.15-16tjedna trudnoće - ovdje na ono što pojam posteljica formirana. Do tjedan dana 20, kada je tijelo spremno za samostalan rad, formiranje posteljice u potpunosti prestaje.

U normalnoj trudnoći, bez ikakvih komplikacija te bolesti posteljice nastaje na stražnjoj ili prednjoj stijenki maternice. formiranje posteljice zbog vremena individualne karakteristike organizma, ali u pravilu, do 36. tjedna trudnoće, tijelo dosegne svoju funkcionalnu zrelost. Neposredno prije isporuke posteljice ima debljinu od 2 do 4 cm, a promjer je 18 cm.

Posteljica nakon poroda

Bez obzira na to koliko tjedana posteljica formirana tijekom razdoblja trudnoće tijelo prolazi kroz 4 stadija zrelosti. Začudo, prije rođenja posteljice u stanju fizičkog starenja - njegove dimenzije su malo smanjiti, ali na površini postoje soli depozita. Ovo je četvrti stupanj zrelosti posteljice.

Nakon poroda, posteljica odvaja od maternice neovisno zidova 15-20 minuta. U nekim slučajevima, možda ćete morati duže razdoblje - do 50 minuta. Liječnik mora pažljivo ispitati cjelovitost posteljice kako bi bili sigurni da je maternica ne ostaje sve fragmente koje mogu uzrokovati upalu. posteljica, a zatim poslan na morfološke studije čiji rezultati mogu procijeniti tijekom trudnoće i razlozima odstupanja.

Video: Rođenje Metoda - Lotus rođenja. Što je Lotus rođenja? Rekao je stručnjak / stručnjak kaže /

Video: Kirurgija za one koji još nisu rođeni. 2016/03/10

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
Loše položaj posteljice tijekom trudnoćeLoše položaj posteljice tijekom trudnoće
Znakove odvajanja placenteZnakove odvajanja placente
Starenje posteljiceStarenje posteljice
Tanak posteljica tijekom trudnoćeTanak posteljica tijekom trudnoće
Kako povećati posteljica tijekom trudnoće?Kako povećati posteljica tijekom trudnoće?
Debeli posteljica tijekom trudnoćeDebeli posteljica tijekom trudnoće
Stupanj zrelosti posteljice po tjednuStupanj zrelosti posteljice po tjednu
Trudnoća 5 tjedna - Razvoj fetusaTrudnoća 5 tjedna - Razvoj fetusa
Placenta na stražnji zidPlacenta na stražnji zid
» » » Kada se formira posteljica?