LadyVu.com

Zašto je posteljica zove dječji mjesto?

zašto je posteljica zove dječji mjesto

Razlozi zbog kojih je posteljica zovu djecu staviti ogroman. Ovo tijelo, koje se pojavljuje samo tijekom trudnoće, te je neophodan za normalan razvoj fetusa.

Djeca u maternici

Tijelo u kojem živi i razvija dijete do rođenja - to je ono što je dijete sjedalo. Naravno, u medicini, Dječji Mjesto ima drugi naziv - posteljicu. Formiranje placente počinje prvi tjedan od začeća i završava na kraju I. tromjesečja. Sljedeća je već potpuno formirana tijelo je glavna poveznica između fetusa i tijela majke.

značenje posteljicauloga posteljica tijekom trudnoće prenaglasiti. Počevši od 20. tjedna trudnoće, kada se potpuno završava formiranje posteljice, organ uzima sve značajke djeteta sve što je potrebno za normalan rast, razvoj i funkcioniranje. S jedne strane posteljice u maternici povezani putem krvnih žila, s druge strane - preko pupčane vrpce u komunikaciji s djetetom.

Korisna svojstva posteljice nisu ograničeni na dječju prehranu - Tijelo također pruža respiratorne funkcije. Kao kisik ulazi jedan kanal za dijete, drugi izlaz ugljičnog dioksida i drugih otpadnih proizvoda dijete.

Osim toga, posteljica služi kao dodatnu zaštitu. Unatoč činjenici da su majka i dijete - je, u stvari, cijela priroda je preuzeo brigu o određenim mjerama. Posteljica djeluje kao barijera koja štiti fetus od štetnog djelovanja vanjskih čimbenika.

Možda nije svatko zna zašto posteljica i što može kako zaštititi dijete, ako je u maternici. U stvari, u majčinom tijelu postoje antitijela, što ponekad može naškoditi djetetu, s obzirom na to strano tijelo. beba u materniciOsim toga, posteljica štiti bebu od djelovanja određenih toksina i lijekova.

Izlaz iz posteljice

O tome kako je posteljica izađe, to ovisi o tijeku postnatalnom razdoblju u žena. Normalno, posteljica trebala biti neovisna odjel u roku od 15-20 minuta nakon rođenja djeteta, u nekim slučajevima, tijelo piling za 50 minuta. Ako maternica ostaje fragmente posteljice, prije ispuštanja iz bolnice imenuje Čišćenje nakon rođenja. Inače, ostaci posteljice će uzrokovati ozbiljne komplikacije i unutarnji sloj upale maternice.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
MazolysisMazolysis
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
Posteljica tijekom trudnoćePosteljica tijekom trudnoće
3. Stupanj zrelosti posteljice3. Stupanj zrelosti posteljice
Posteljice hiperplazijaPosteljice hiperplazija
Starenje posteljiceStarenje posteljice
Kada se formira posteljica?Kada se formira posteljica?
Kronična insuficijencija posteljiceKronična insuficijencija posteljice
Debljina posteljice po tjednuDebljina posteljice po tjednu
Debeli posteljica tijekom trudnoćeDebeli posteljica tijekom trudnoće
» » » Zašto je posteljica zove dječji mjesto?