LadyVu.com

Odvajanje posteljice u ranim fazama

odvajanje posteljice u ranim fazamaOdvajanje posteljice iz maternice tijekom rane trudnoće, posebno u prvom tromjesečju, što može dovesti do spontanog pobačaja i smrt fetusa. Prihvaćeni sadrže tri oblika takvih poremećaja: svijetlo, srednje i težak. Svaka od njih zahtijeva liječničku njegu i prenatalnu skrb.

Neovisno identificirati odvajanje posteljice?

Kako bi se pravovremeno pružiti potrebnu pomoć u trudnica, svaka žena je u stanju, treba znati osnovne znakove odvajanje posteljice.

Dakle, kada je svjetlo stupanj poremećaja simptomi su odsutni, a trudnice znaju o tome samo tijekom rutinskog ultrazvuka. Tada je nju i uzeti pod posebnim nadzorom, i ako postoje otežavajuće faktore (veliki fetus, višestruke trudnoće), hospitalizirano.

Za umjerene jačine odvajanja karakteriziran takvih simptoma kao:

 • pojava bol u trbuhu,
 • miometrija maternice povećan tonus (abdomen skrutne);
 • pojava krvi iz vagine u malom volumenu.


U pravilu, posljednji znak i čini ženu liječniku.

S razvojem teškog oblika odreda, na znakove gore navedene su u prilogu:

U isto vrijeme, vrsta krvarenja često ovisi o mjestu placente. Ako je priključen na stražnju stijenku maternice, krv ne ističe - ne postoji unutarnje krvarenje da žena ne može samostalno dijagnosticirati.

Fetus u ovom trenutku postoji nedostatak kisika, kao što pokazuje porast broja srčanih kontrakcija na CTG.

Zbog onoga što odvajanje posteljice se može dogoditi?

Uzroci odvajanje posteljice od zida maternice tijekom trudnoće su vrlo brojni, da samo otežava pravilno dijagnosticirati poremećaje. Najčešći otežavajuće faktore koji dovode do razvoja mrežnice izdvojenost uključuju:

 • dob trudnice;
 • velik broj poroda;
 • upala reproduktivnih organa;
 • visoki krvni tlak;
 • gestoz-
 • patologija maternice ili maternice;
 • trbušni trauma;
 • sistemske bolesti (prekida normalno funkcioniranje endokrinog sustava, bolesti srca).

Što može uzrokovati odvajanje posteljice?

Nakon otkrivanja trudnica takav poremećaj ili čak i ako postoji sumnja na njega, žena hospitalizirana. To će smanjiti vjerojatnost komplikacija.

Vrlo često, žene uče o razvoju ovog fenomena, mislim na ono što je opasno odvajanje posteljice. S obzirom na trudne žene, to nije ozbiljno na prvi. Žene u većini slučajeva osjećaju kao i obično, povremeno ispijanje žalio na bol u donjem dijelu trbuha i povećanje fetalne aktivnosti.

No, dijete, uz odvajanje posteljice u ranoj trudnoći doživljava akutni kisika izgladnjivanje. To može negativno utjecati na njegov intra-maternice razvoj. znaci odvajanje posteljiceTako mnoga djeca, a skrivanje odred koji je bio postavljen na zaostaju u intelektualnom razvoju, koji je štetan za odgojno-obrazovni proces.

Ipak, najopasnija posljedica odvojenosti od posteljice je pobačaj. Ovaj fenomen - nije neuobičajeno u maloj trudnoći. Dakle, na prvom sumnje na razvoj ovog poremećaja, u bolnici trudna i stalno gledao. Doslovno svaki dan trudnoće ultrazvukom provedeno, ispitivanje posteljicu, tako procjenjujući njeno stanje. S razvojem takovih poremećaja stimulacije generički proces može biti prikazan u kasnijim fazama ili rasporedu carski rez.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Znakovi odvajanje posteljiceZnakovi odvajanje posteljice
Odvajanje posteljice - SimptomiOdvajanje posteljice - Simptomi
Odvajanje posteljice - uzrociOdvajanje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljiceOdvajanje posteljice
Odvajanje posteljice tijekom trudnoćeOdvajanje posteljice tijekom trudnoće
Kako je pobačaj u ranim fazama?Kako je pobačaj u ranim fazama?
MazolysisMazolysis
MazolysisMazolysis
Posteljice disfunkcijaPosteljice disfunkcija
Insuficijencija posteljiceInsuficijencija posteljice
» » » Odvajanje posteljice u ranim fazama