LadyVu.com

Odvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće

odvajanje posteljice kasno u trudnoćiTrudnoća - je velik i odgovoran posao, čak i ako se pretpostavi da je taj proces u prirodi žene. Zbog pogoršanja okoliša nije vrlo dobra kvaliteta hrane, sjedilački način života, budućnosti mama napraviti dijete i nikada upasti u probleme sada se smatra dobar pokazatelj dobrog zdravlja. Sreća da bez obzira što god žalio, svake godine je sve manje, a od najranijih razdoblja, mnoge žene su pod strogim liječničkim nadzorom. No, to se događa tako da se problem ne počinje u prvih nekoliko mjeseci, te u kasnijim fazama trudnoće, a jedan od njih - odvajanje posteljice od sluznice maternice.


Zašto je piling?

Uzroci odvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće su različiti, a neke buduće majke ne čak i razmišljati o tome da, primjerice, pušenje može uzrokovati ovo ozbiljno stanje i smrt djeteta. Najčešći uzroci su:

  • hipertenzija;
  • vaskularne bolesti;
  • višestruke trudnoće;
  • trudnoće carskog reza;
  • bolesti urogenitalnog sustava i bubrega;
  • loše navike trudna: pušenje, alkohol itd


Još jedan razlog zašto je odvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće može biti udarac u želudac, kao i bilo zlouporaba buduće majke.

Simptomatologija sa odvajanje posteljice

Kao rezultat toga, što stupanj odvajanje posteljice u kasnijim fazama određuje se na ženu, znakovi mogu biti različiti jedni od drugih. Do području piling sljedeće oblike razlikuju od endometrija:

  1. Svjetlo ili neznatno odvajanje posteljice. Jedini simptom koji daje to stanje - oskudni dodjela tamne boje međice. Na pregledu, liječnik otkrio buduće majke da dijete ne pati od srca, maternice opušteno i boli u trbuhu tamo.
  2. Prosjek (odmak od 1/4 ukupne površine). Simptomi odvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće pojaviti iznenada ili razvijaju postupno. Prvi znak da treba upozoriti buduću majku je bol u trbuhu s izdavanjem genitalnog trakta ili tamno crvene krvi s ugrušaka. U tom slučaju, želudac postaje „kamen” i mogu biti u tom stanju dulje vrijeme. Osim toga, ako se ne pružaju medicinsku njegu, žena postaje blijedo i koža prekrivena hladnim znojem. Tu je smanjenje krvnog tlaka i ubrzanog disanja.
  3. Teške (odvajanje 2/3 ukupne površine). Odrediti opseg odvajanje posteljice u kasnijim fazama može biti i iznenadna, oštra bol u trbuhu i nesvjesticu buduće mame: bljedilo, vrtoglavica, slabost, znojenje. Simptomi ovog se razvija vrlo brzo, i doslovno u roku od 10 minuta nakon prve, to će biti moguće promatrati asimetriju trbuha s vidljivom oteklina u akumulaciji krvi, njegovu bol i nadutost. Osim unutarnjeg krvarenja ne mogu nastupiti Uzroci odvajanje posteljice u kasnijim fazamaobilno krvarenje iz perineum, ali to nije sve buduće majke.

Zašto treba odmah pozvati hitnu pomoć?

Liječnici objasniti što prijeti odvajanje posteljice u kasnijim fazama, ako je došlo do trudna bol u želucu uz istodobnu pojavu krvi iz genitalnog trakta, odnosno pojave otekline u predjelu trbuha - to je veliki rizik od fetalne smrti i teškog unutarnjeg krvarenja u budućim mamama. Treba razumjeti da se brže medicinska pomoć će se pružati u tim situacijama, veća je vjerojatnost da dijete neće patiti od hipoksije i preživjeti, a buduće majke će zaustaviti krvarenje i tretira na odgovarajući način.

Video: Ultrazvuk u trudnoći; abortus; Invazivne metode; 144 RED Moskva 04.04.2005

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hidramnion tijekom trudnoćeHidramnion tijekom trudnoće
Znakovi odvajanje posteljiceZnakovi odvajanje posteljice
Preuranjeno starenje posteljice - uzrociPreuranjeno starenje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljice - SimptomiOdvajanje posteljice - Simptomi
Odvajanje posteljice - uzrociOdvajanje posteljice - uzroci
Odvajanje posteljiceOdvajanje posteljice
Voće izblijedjeti u ranim fazamaVoće izblijedjeti u ranim fazama
Odvajanje posteljice tijekom trudnoćeOdvajanje posteljice tijekom trudnoće
MazolysisMazolysis
Zadebljanje posteljiceZadebljanje posteljice
» » » Odvajanje posteljice tijekom kasne trudnoće