LadyVu.com

Bijeli jezik u dojenčadi

bijeli jezik u dojenčadi

Nakon što se u kući nalazi dijete s njim riješiti i briga za njegovo zdravlje i dobrobit. A dijete je manji, jači to anksioznost, jer je vjerojatnije da mama jednostavno ne primijetiti znakove upozorenja bolesti. Rijetki ne mogu ni reći da je zabrinut gdje ga boli. Možemo se osloniti samo na simptome slabost. To je da gleda svoje blago u usta, moja majka kaže da je jezik u dojenčadi bijelo. Panika i odmah misliti na kos ne isplati, jer je razlog zašto je jezik djeteta bijela je jednostavan - neko vrijeme nakon hranjenja na njoj su čestice mlijeka. Hoće li se četvrt sata, oprani u slini i plaku će biti puno slabiji. A ako je beba pije malo vode, plak će nestati čak i brže.

To je sasvim druga stvar, ako se s vremenom bijeli jezik novorođenčeta je isto bijela, a kada pokušate očistiti ploču ispod njega se nalazi upaljene sluznice. Bijele mrlje na jeziku cheesy u dojenčadi nije da druge, kao znak da je beba kandidijaza ili drozd drugim riječima. Ostali simptomi ovog problema su kako slijedi:

  • dijete pretjerano nemirna jogunastu;
  • beba boli sisati, pa on odbija dojku;
  • baby upaljene sluznice u ustima - nepca, zubnog mesa, unutrašnjost obraza.


Drozd (kandidomikozny stomatitis) - upalni proces uzrokovane kvasca Candida. Ove gljive su okruženi dijete u svakodnevnom životu svugdje - na površini igračke i bradavice u zraku, u hrani, a time i dijete može biti okužen mimo njih u kontaktu s drugom osobom s hranom ili zrakom. Mali broj njih su u ljudskom tijelu, a ako je imunitet je sve u redu, ne očituje, radeći za ljudsku dobrobit u sastavu mikroflore. Ali, ako je imunološki sustav oslabljen zbog bolesti, postoji neravnoteža mikroflore hormonalnih promjena ili antibiotika, ona postaje nekontrolirano razmnožavanje gljivica. To uzrokuje upalu u sluznicu i kožu, i toksina oslobađaju tijekom života gljivica, značajno oslabiti obranu tijela.

Uzroci kvasac infekcije u ustima djeteta

Najčešće, beba zarazi kos sa zaražene majke tijekom poroda, a to je nevažno, bilo da su prirodno imali dijete po rođenju ili carskim rezom. Neizravni uzroci kandidijaze u dojenčadi može poslužiti i kao suhi zrak u sobi, dječji pregrijavanja i nedovoljnog broja šetnje. Svi ovi čimbenici doprinose činjenici da su sluznice nosa i usta djeteta suha i gubi svoju zaštitnu funkciju.

Ako dijete pati od kos roditelja treba biti oprezan, jer to znači da je djetetov imunološki sustav je već razbijena. Potrebno je pristupiti liječenje drozd s punom odgovornošću, da nije prošao u kronični oblik, koji je ispunjen s ozbiljnim manifestacija alergijske reakcije i smanjiti imunitet beba. Kada nekvalitetnog liječenje infekcije može siru bijela premaz na jezikuproširio na unutarnje organe, pogoditi seksualni sferu, ući u krvotok i uzrokovati sepsu. Djeca koja su rođena prerano, posljedice mogu biti osobito ozbiljan s obzirom na činjenicu da je njihov imunološki sustav je vrlo slaba.

Kako da biste dobili osloboditi od bijelog cvatu?

Za liječenje gljivičnih infekcija u djece obično se koristi 2% otopine sode bikarbone. Na površini gdje je vidljivo bijele skuta ploča - jezik, bukalnu sluznicu i desni nježno uklonjen pomoću gaza impregniran s otopinom natrijevog karbonata. Ako hvatanje bolesti u početnoj fazi, nekoliko sesija takav tretman je dovoljan. U naprednijim slučajevima u tijeku će antifungalna masti i rješenja. Da bi se postigao stabilan učinak potrebno je složeno liječenje majke i djeteta.

Video: Kako se postupa s kvasac infekcije usta - dr Komarovsky

Video: drozd u novorođenčeta

Video: Briga za usta novorođenčeta

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Oblaganje na jeziku - uzrociOblaganje na jeziku - uzroci
Oblaganje na jeziku djetetaOblaganje na jeziku djeteta
Što se bijeli jezik novorođenčetaŠto se bijeli jezik novorođenčeta
Kandidijaza u jeziku u dojenčadiKandidijaza u jeziku u dojenčadi
Kukuruz na rubu novorođenčetaKukuruz na rubu novorođenčeta
Mjesta na jeziku djetetaMjesta na jeziku djeteta
Bijeli jezik djeteta, zašto i što učiniti?Bijeli jezik djeteta, zašto i što učiniti?
Zašto je dijete žuta jezik?Zašto je dijete žuta jezik?
Bijeli jezik djetetaBijeli jezik djeteta
Bijela stolica - znak da je beba?Bijela stolica - znak da je beba?
» » » Bijeli jezik u dojenčadi