LadyVu.com

Kandidijaza u dojenčadi

drozd u dojenčadi

Kandidijaza u dojenčadi, kao i odrasli, manifestira u obliku prljavo bijele plaka sluznice usne šupljine. Mnogi mladi roditelji mogu ga povezati s ostacima majčino mlijeko ili formula, ali za razliku od njih bijeli premaz ne nestane, ali nakon uklanjanja ubrzo ponovno pojavio. Mi ćemo pokušati istražiti u detalje kako je drozd manifestira u dojenčadi, njegove uzroke i liječenje.

Uzroci kvasac infekcije u dojenčadi

Izgled dojenčeta drozd povezan s reprodukcijom na sluznicu gljivice Candida roda. Vrlo često njegov izgled je povezan s posebnostima tijela bebe. Dakle, koža i sluznice novorođenčeta su sterilni i nemaju korisne bakterije koje ih štite od patoloških mikroba i gljivica. Osim toga, rak kože dojenčadi još nije u potpunosti operativan i ne objaviti tajnu koja okružuje dijete kožu u obliku nevidljivog „hidrolipidni plašt”, koji također igra ulogu zaštite.

Od najčešćih uzroka endogenog kvasac infekcije su sljedeći:

  1. Djeca koja se hrane (niže) i smjese mlijeko nedonoščad. U ovoj kategoriji djece značajno smanjuje razinu faktora zaštite.
  2. Česti povraćanje i regurgitacija.
  3. Prisutnost takvih patoloških stanja kao što malnutricija, rahitisa, anemija, umanjene crijevne mikroflore (dysbiosis), metabolizam.


Sada zamislite popis egzogenih čimbenika:

  1. Razne vrste oralne sluznice ozljede djeteta, sa svakim rane može postati mjesto prodiranja infekcije (i bakterijske i gljivične).
  2. Uzimanje antibiotika koji ubijaju ili ne daju podmiriti korisne bakterije i smanjuje tjelesnu obranu bebu u borbi protiv mikroba i gljivica. otpornost tijela također se smanjuje tijekom primanja citotoksičnih lijekova i hormona.
  3. Vulvovaginalna kandidijaza u majke tijekom trudnoće.
  4. Dijete može biti okužen mimo kontakt s rođakom koji je nositelj gljivičnih spora.

Kandidijaza u dojenčadi - glavni simptomi

Najviše obilježje oralne drozd u novorođenčeta bijela, skuta-napadi na sluznicu. Kada uklonjen nakon nekog vremena vratiti (usne, unutar obraza, desni, nepce). Karakteriziran promjenama u sluznici u bijelom oblogom, ima svijetli crveno, otečene i ima povećanu osjetljivost. Sluznica je oštećena, čak i sa malo utjecaja, otvarajući vrata prodrijeti bakterijsku infekciju.

Klinac može biti uznemirujuće i hirovita, odbiti dojku i bocu. Ili, uzimajući u prsa (boce), iznenada počinje plakati.

Nego za liječenje gljivične infekcije u djece?

lokalni antifungalna sredstva (otopina se koristi za liječenje oralne kandidijaze Candida, Nistatin kapi). Trajanje liječenja je 5-10 dana. drozd kod beba liječenjaDrug poništena je nakon konzultacije s pedijatrom. Osim toga, usne šupljine preporučio liječenje toplom otopinom natrijevog karbonata (1 litra mlake vode doda se 1 čajna žličica sode bikarbone). Namakanje u ovoj otopini pamučnom krpom, navlažiti ih sve djetetove oralne sluznice. Takva manipulacija treba obaviti svakih 3 sata, ili potopiti u njoj beba mirotvorac.

Dakle, kada su prvi simptomi drozd odmah treba obratiti liječniku do početka liječenja. Odgađanje liječenje može dovesti do generalizacija gljivične infekcije i bakterijske pridržavanje.

Video: Liječenje gljivične infekcije u ustima u dojenčadi

Video: genitalnog kandidijaza | Kandidijaza u muškaraca liječi

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Aureus u dojenčadiAureus u dojenčadi
Kandidijaza u jeziku u dojenčadiKandidijaza u jeziku u dojenčadi
Candide bebeCandide bebe
Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?
Kandidijaza u djece - liječenjeKandidijaza u djece - liječenje
Stomatitis u dojenčadiStomatitis u dojenčadi
Kandidijaza kod djeceKandidijaza kod djece
Hemolitička E. coli u dojenčadiHemolitička E. coli u dojenčadi
Simptomi gljivične infekcije kod ženaSimptomi gljivične infekcije kod žena
Drozd u trudnoćiDrozd u trudnoći
» » » Kandidijaza u dojenčadi