LadyVu.com

Kandidijaza u ustima djece

Kandidijaza u ustima djece

Drozd u djece u ustima - vrlo čest problem s kojima se suočavaju roditelji male djece. U znanstvenom jeziku, bolest se naziva i soor. To je uzrokovano kvasac gljiva.

Ove gljive su uvijek prisutne u djetetovom tijelu, ali postaju patogene pod određenim uvjetima. U takvim slučajevima, gljivice počinju naglo razmnožavati, poremetiti kože i sluznice prepreka i uništiti tkivo, što rezultira upalom. Povoljni uvjeti za razmnožavanje Candide su: smanjeni imunitet, nedostatak vitamina, umjetno hranjenje dojenčadi, prijevremenost, postoperativna intervencije, rahitis, anemija, gušavost, problemi u endokrinog sustava.

Simptomi drozd u ustima

Kada oralna kandidijaza beba prekrivena s dozom bjelkaste boje koja sliči pretvorio u sir mlijeko. To je od toga i uzima svoje ime oralni drozd.Kandidijaza u ustima kod djece može biti od tri oblika: blagim, umjerenim i teškim.

  1. Blagi oblik bolesti može manifestirati na desni, nepca i jezika, licu. Kandidijaza ne uzrokuje subjektivne senzacije. Plaketa se može ukloniti prilično jednostavno. Dah ne.
  2. Pri umjerenom obliku siru-filmski prevlaka nastaje na temelju upale, koji obuhvaća obraze nepca, jezik i usne. Ova ploča je potpuno uklonjen nevozmozhno- kada pokušate napraviti krvari površine sluznice.
  3. Teške oralna kandidijaza je naznačen time, da kontinuirana prevlaka pokriva cijelu sluznicu usta, licu, desni, posterior fomiksa ždrijela, usne. Struganje omogućuje samo ukloniti malu količinu plaka, ali ona ostaje na sluznice bjelkaste filma, koji se ne mogu odvojiti.

Djeca pate od ove bolesti, jedu loše, odbiti dojku i bradavica uzimajući nemirna. U nekim slučajevima, oralna kandidijaza je u pratnji očitovanje bolesti u prepone, na vanjskim spolnim organima i crijevne oblicima.

Liječenje gljivične infekcije u ustima

Pa kako se postupa s kvasac infekcije u ustima potrebno je od prvih dana, pa čak i sati od početka simptoma, roditelji bolesne bebe trebaju obratiti pedijatru, koji će utvrditi uzrok bolesti i propisati liječenje. Pedijatar određuje iznos liječenju drozd u ustima djeteta, ovisno o individualnim karakteristikama djeteta tijelo, svojim rasporedom alergijske i druge povezane patologije kao i ovisno o drugim lijekovima razbolio.

Za potvrdu dijagnoze i odrediti uzrok liječnik će propisati određene testove: krv, izmet, struganje iz zahvaćena područja. Također se može dodijeliti na istraživanju majku, kao da je nositelj bolesti, onda šanse za prijenos na dijete.

Da biste dobili osloboditi od kvasac infekcije u ustima su na snazi ​​posebna Kandidijaza u usta liječenja djetetagelovi, kreme, ispirati grlo soda otopina. Otopina sode bikarbone mogu se koristiti za podmazivanje usta pamučnom krpom. Ako beba sisa bradavice, možete ga umočiti u otopinom sode i dati dijete da ga sisati nakon svakog hranjenja.

U nekim slučajevima, djeca u dobi od šest mjeseci posebnih priprema između, kao što se može dodijeliti flukonazol, Doza koja se može identificirati samo liječnika.

Zapamtite da ne možete dati svoje dijete slatko, brašno i grubu hranu tijekom bolesti. Iznimka je med koji može biti otopljen u vodi i daju mrvice. Uz ovo rješenje moguće je obrisati usta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kandidijaza u jeziku u dojenčadiKandidijaza u jeziku u dojenčadi
Candide bebeCandide bebe
Candide bebeCandide bebe
Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?
Kandidijaza u novorođenčadi i njegovim uzrocimaKandidijaza u novorođenčadi i njegovim uzrocima
Kandidijaza u žena - SimptomiKandidijaza u žena - Simptomi
Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?
Kandidijaza kod djeceKandidijaza kod djece
Drozd u trudnoćiDrozd u trudnoći
Oralna kandidijaza - SimptomiOralna kandidijaza - Simptomi
» » » Kandidijaza u ustima djece