LadyVu.com

Drozd u djece

drozd u djece

Drozd je gljivična bolest koja pogađa površina sluznice. To je uzrokovano gljivicama iz roda Candida. Normalno gljive u malim količinama prisutne su u mnogim djece. Pod povoljnim uvjetima, njihov broj raste, izazivajući razvoj bolesti.

U dojenčadi, drozd utječe na genitalije, oči, sluznicu crijeva, ali je najčešći gljivične infekcije usta.

Uzroci kvasac infekcije u djece

Glavni uvjet za razvoj gljivične infekcije je smanjiti imunitet djeteta. To se često događa u nedonoščadi, bebe dobivanje zuba ili nakon bolesti.

Kandidijaza se može pojaviti u djece na antibiotike. Dug tijek liječenja je u stanju promijeniti podataka mikroflore sluznice i uzrokuje nekontrolirani porast broja gljivica.

Jedan od najčešćih izvora pojave drozd u djece je prisutnost iste bolesti u majke. Bolest beba može zaraziti tijekom poroda. Drugi način prijenosa kvasca od majke na dijete kože je poražen grudi tijekom dojenja bebe. Česti povraćanje također mogu uzrokovati razvoj kvasca, zbog kiselog oralnog okruženja.

Dojenčad često se igračke u usta. Oni su potencijalni izvor zaraze ako je dijete podignuta od poda ili pod-tretirana.

Simptomi drozdJasno simptom gljivične infekcije kod djece bijela prevlaka na sluznicu. Ide žitarica, to je malo kao sir. U početnim fazama bolesti dijete ne pokazuje zabrinutost. Ako je razvoj gljiva je intenzivno ili bolest nije eliminirana na početku, beba postaje nervozna i može odbiti prihvatiti hranu.

Među znakovima kvasac infekcije u djece je temperatura, ali treba napomenuti da nije uvijek vidljivo, i, u pravilu, ne u ranim fazama bolesti.

Kandidijaza u usnoj šupljini može biti popraćen crvenilom i krvarenjem zubnog mesa. Kada nepravodobno liječenje će širiti dalje, na primjer, uzimajući u oči i izazvati konjunktivitis.

Problem kos genitalije kod djece može suočiti djevojačkoj roditelje. Bolest je često popraćena upalom stidnice. Ako se bolest trčanje, djevojke mogu početi malu ili fuziju labia majora.

Drozd gastrointestinalni trakt - to je najviše rijetka vrsta bolesti. Uzrok mu teške dysbiosis, dugotrajne tečajeve antibiotika ili rak. Među glavnim značajkama gljivične bolesti jednjaka, želuca i crijeva imaju poteškoće i bolno gutanje, jaka bol u zahvaćenom području, kao i mučnina i povraćanje.

Kandidijaza u dojenčadi

Djeca najčešće dijagnosticira usmene drozd i pelene dermatitis. Nedavno je bolest također uzrokovana gljivicama iz roda Candida. Pelene dermatitis je lako prepoznati: svećenik i genitalija na klinac rumenila, svrbež i čireve može biti pokrivena. upala kože u pelene području djeteta je rezultat nepravilne higijene.

Rizik od tih vrsta gljivičnih infekcija u djece postaje manje nakon godinu dana.

Prevencija kvasac infekcije u djece

Da bi se spriječio razvoj infekcije kvasac u baby majka treba pažljivo pratiti vlastito zdravlje i higijenu, osobito ako je dijete simptomi kvasac infekcije kod djecedojena.

Prije hranjenja i nakon što ga je potrebno provjeriti i oprati kožu grudi. Ako postoje znakovi nelagode na bradavica i areola području, kao što su svrbež, crvenilo i skaliranje, mora biti pješačiti do liječnika koji i propisati liječenje. Normalno, majka mora istuširati, nosite udobnu pamuka i lana, kao i pravo staviti bebu na prsa.

Dude i bočice treba sterilizirati prije davanja djetetu.

Da bi se spriječilo pelene dermatitis potrebno je pratiti učestalost mijenjanja pelena. Nakon što se isprazni dijete, ona mora biti podrezani i obrišite suhom. Također je preporučeno da organizira dijete često zrak kupaonice.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzroci kvasac infekcije u ženaUzroci kvasac infekcije u žena
Što je kos?Što je kos?
Kandidijaza u jeziku u dojenčadiKandidijaza u jeziku u dojenčadi
Candide bebeCandide bebe
Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?
Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?
Kandidijaza u djece - liječenjeKandidijaza u djece - liječenje
Kandidijaza kod djeceKandidijaza kod djece
Simptomi gljivične infekcije kod ženaSimptomi gljivične infekcije kod žena
Drozd u trudnoćiDrozd u trudnoći
» » » Drozd u djece