LadyVu.com

Kandidijaza u dojenčadi

Kandidijaza u novorođenčadi: Simptomi i uzrociDrozd ili kandidijaza, kako se to naziva znanstvenim uvjetima - upalne bolesti, od kojih su glavni uzrok su kvaščeve gljivice poput Candida. To je vrlo čest kod beba i djece u dobi do jedne godine. U pravilu postoji gljivične infekcije u novorođenčadi u usta i na genitalije, stvarajući bijeli premaz. Neiskusan u prepoznavanju drozd majku u početku može pogrešno protumačiti prirodu pojave bijelog plaka u ustima mrvica, pogrešno pretpostavljajući da su posljedice regurgitation probavljene hrane. Doista, kandidijaza je vrlo podsjeća na one ostataka. No, iskusni stručnjak će odrediti bolest lako.

Kandidijaza u dojenčadi: simptomi

Candida gljivice široko su rasprostranjeni, oni mogu biti gotovo posvuda: u zraku, hrani, na površini raznih objekata. Oni su prisutni u ljudskom tijelu, čime se osjećao uz slabljenje imunološkog sustava. Dakle, za bebe, oni mogu dobiti različite načine.

Najčešće, dijete zarazi drozd od majke tijekom poroda. Žena trudnoće može uzrokovati slabljenje imunološkog sustava koja dovodi do brzog umnožavanja zaraznih organizama, osobito ako je nositelj gljiva voli slatko - candida hrani šećerom, a predaje toksina koji potiskuju imunološki sustav.

Tipično, novorođenčad su zaražene sa sojem Candida albicans.

Simptomi kvasac infekcije u novorođenčadi pojavljuju u 5-14 dana života na. Ako kandida počeo se razvijati u ustima, tu je oštećenjem sluznice membrana: prvo, male mrlje plaka formirana na obrazima i jezika, barem - u nebo, a zatim postupno proširiti, pokriva dosta velika područja usne šupljine. Iako je ova gljiva je bezbolan, to izaziva neki nemir na dijete, s rezultatom da je poremećen san, smanjen apetit, javlja učestalo povraćanje.Pastirice zaraženo dijete tijekom dojenja može ozlijediti majka bradavicu i zaražene žene, zbog čega ima bilo kakve pukotine i crvenilo, to je teško izliječiti.

Često pratitelj drozd kod beba uzimajući pelene osip na stražnjici. To je poznato kao pelenskog osipa, od kojih je pojava sugerira da je gljiva dobio u probavnom traktu djeteta. Njegova reprodukcija pridonosi vlažnu kožu, koja je postala takva zbog zraka stezanje u pelene.

Ako drozd u dojenčadi se ne liječi, ili to učiniti dovoljno dobro, to može postati kronična.

Očito je da u liječenju i potrebe - i dijete i njegovu majku.

Liječenje gljivične infekcije u djece

Naravno, prevencija je bolje nego bilo tko, čak i većina nježan tretman. Da bi se spriječilo razmnožavanje Candida, žena tijekom trudnoće trebalo bi biti moguće da se usredotoči na svoje zdravlje, osobne higijene, slijedite liječničke preporuke, posebno s obzirom na prehranu (isključeni iz prehrane slatkiša i, naprotiv, povećati unos voća i povrća). Majčino mlijeko također sprečava beba kos, jer potiče stvaranje crijevne mikroflore zdravih, imuni na patogene.

Ali ako kandidijaza dalje hit tijelo dijete, nemojte ga nositi sami. U takvoj situaciji, trebali konzultirati svog pedijatra.

U pravilu, liječenje drozd u novorođenčadi počinje s definicijom potrebnog lijeka i njegove doze. Najčešće preporučiti liječenje oralnom beba dva posto soda rješenje. Da biste to učinili, omotan gazom navlaženom prst u otopini i odnio ih na mjestima gdje postoji ploča: obraza, desni, jezika.

Ponekad ti ciljevi propisani Biovetal gel nistatin kapi, droga Candidea.

I uvijek s djetetom mora proći tečaj liječenja njegova skrb majke, koje nije isključena relapsa.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzroci kvasac infekcije u ženaUzroci kvasac infekcije u žena
Kandidijaza u ustima u dojenčadiKandidijaza u ustima u dojenčadi
Kandidijaza u jeziku u dojenčadiKandidijaza u jeziku u dojenčadi
Candide bebeCandide bebe
Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?Kako se postupa s kvasac infekcije u novorođenčadi?
Kandidijaza u žena - SimptomiKandidijaza u žena - Simptomi
Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?
Kandidijaza kod djeceKandidijaza kod djece
Simptomi gljivične infekcije kod ženaSimptomi gljivične infekcije kod žena
Drozd u trudnoćiDrozd u trudnoći
» » » Kandidijaza u dojenčadi