LadyVu.com

Kandidijaza u dojenčadi

Kandidijaza u dojenčadi

Bolest drozd prijemljive za odrasle i djecu. Prema statističkim podacima, od ove bolesti barem jednom u životu patili od svake druge žene.

Uzročnici bolesti - gljivica roda Candida, okružuju nas svugdje. Drozd bakterije postoje u sluznicu i na ljudskoj koži, a već duže vrijeme ne može uzrokovati nikakve probleme. Ali čim ljudsko zdravlje je oslabljena, ili ga dobiva u nepovoljnim uvjetima okoline, bakterije počinju aktivno razmnožavati. Razmnožavanje gljiva dovodi do upale i nemir.

Žao nam je, drozd je čest u djece. Više nego često ne ova gljiva utječe na sluznicu usta djeteta. Znanstveno, drozd u dojenčadi i djece do jedne godine naziva kandidijaza. Ova bolest pokazuje poremećaje u imunološkom sustavu djeteta, te stoga zahtijeva hitno liječenje.

Metode drozd infekcije

Pastirice zaraženo novorođenče je vrlo jednostavan - to još nije razvila imunitet na mnoge bolesti. Postoji mnogo načina za dobivanje gljivice u tijelu bebe. Najčešće se smatra prijenos bakterija iz zaraženih majke.

Više od 75% djece infekcija javlja tijekom prolaska kroz porođajni kanal. Ako je majka pati od kvasac infekcije, postoji velika vjerojatnost prijenosa gljiva-dijete i za carski rez. Kandidijaza može utjecati na pupčanu vrpcu u dojenčadi, sluznice i kože. Također, drozd u dojenčadi se može pojaviti zbog nepravilne njege u bolnici i na nepoštivanje higijenskih pravila.Čimbenici koji doprinose razvoju bolesti:

  • drozd se može pojaviti u djece nakon uzimanja antibiotika;
  • Razvoj bolesti doprinose poremećajima u probavnom sustavu;
  • Vaše dijete ima nizak imunitet.

Simptomi kvasac infekcije u djece

Simptomi drozd u djece ovisi o težini bolesti. Najčešće se pojavljuje u ustima kos u djece. Prvi simptom je pojava bijelih mrlja na jeziku. Bijeli premaz može se lako ukloniti pomoću posebnog lopatica ili četkica za zube.

U sljedećoj fazi plaka na desni, obraza i usana pojavi. Često, to je sve popraćeno krvarenjem, pukotine i pilinga. Ako vrijeme ne započne liječenje, plak se pretvara u gustu bijelu filmu, a može se proširiti do grla. Najam ovaj film je teško, u svakom pokušaju da se pokrene krvarenja. U ovoj fazi bolesti dijete ima povišenu temperaturu i gubitak apetita.

Kako liječiti gljivične infekcije kod djece?

Kada vidite bilo kakve znakove bolesti, moja majka bi trebala pokazati je klinac doktora. Liječnik će moći točno odrediti opseg bolesti i propisuje tijek liječenja, uzimajući u obzir djetetovu dob.

Liječenje gljivične infekcije u djece trebao biti konačan. Potrebno je ne samo da biste dobili osloboditi od bolesti, ali i kako bi se spriječilo naknadno infekcije gljivicama.

Za liječenje drozd u novorođenčeta treba koristiti rješenjeLiječenje gljivične infekcije u novorođenčadi sode bikarbone. Liječenje usne šupljine treba provoditi svakih 3 Chasa ovog rješenja.

Službena medicina koristi razne lokalne pripremama za liječenje drozd u dojenčadi. Sastav tih lijekova uključuju antifungalna komponente.

Često postoje slučajevi razvoj u djece kvasac infekcije spolovila. Ovaj oblik bolesti javlja u djevojaka i zove se stidnica. Vulvitis može uzrokovati dijete pliva u prljavoj vodi. To je vrlo opasna bolest koja može dovesti do fuzije s labia majora. Kako izliječiti ovaj oblik kvasac infekcije u dijete vam kaže pedijatra ili pedijatrijsku ginekologu. Mama je potrebno pomno pratiti da je dijete bilo crvenilo spolovila.

Dječji zdravlje - to je najvažnije za sve roditelje. Pozornost na dijete, zdrave prehrane i redovite higijenske procedure, spasiti će dijete od mnogih bolesti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što je kos?Što je kos?
Kandidijaza u jeziku u dojenčadiKandidijaza u jeziku u dojenčadi
Candide bebeCandide bebe
Kandidijaza u novorođenčadi i njegovim uzrocimaKandidijaza u novorođenčadi i njegovim uzrocima
Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?Kandidijaza u baby usta - nego liječiti?
Kandidijaza kod djeceKandidijaza kod djece
Simptomi gljivične infekcije kod ženaSimptomi gljivične infekcije kod žena
Drozd u trudnoćiDrozd u trudnoći
Kandidijaza - Kakav bolesti?Kandidijaza - Kakav bolesti?
Seks s drozdSeks s drozd
» » » Kandidijaza u dojenčadi