LadyVu.com

Neurogeni mjehur u djece

neurogeni mjehur u djeceOva vrsta povrede neurogeni mjehur u djece je vrlo čest. Prema statistikama, oko 10% sve djece izložene ove povrede. Neka nam to uzeti u obzir u više detalja i raspravljati detaljnije o uzrocima, simptomima i liječenju neurogeni mjehur u djece.

Što je to bolest i to je razlog zašto se javlja?

Pod ovom vrstom povrede obično se podrazumijeva bolesti s disfunkcije mokraćnog mjehura, koji je uzrokovan kvarom na živčani regulaciji procesa mokrenje. Kao rezultat toga, ne trpi kao tenk (akumulator) i evakuaciju (sekretorni) funkcija organa.

Kao što je poznato, zrele mokrenja način (kontrolirati i danju i noću) u djece je formirana 3-4 godina. U regulaciji izravno uključeni centre u mozgu, kao i lumbosacral leđne moždine.

Uzroci neurogene disfunkcije mokraćnog mjehura u djece vrlo su brojni. Međutim, temelj svih njih su neurološki poremećaji na različitim razinama, što u konačnici dovodi do nedostatka koordinacije stupnju aktivnosti detruzora i vanjskog sfinktera mjehura.

U pravilu, ova vrsta fenomena razvija kao posljedica:

  • Organski CNS (kongenitalna);
  • ozljede organa zdjelice;
  • raka i upalnih bolesti kralježnice, mozga i leđne moždine (ozljede rođenja, Paraliza, spinalna kila);
  • hipotalamusa Hipofizni insuficijencije;
  • kašnjenja u sazrijevanju centara u mozgu;
  • Disfunkcija autonomnog živčanog sustava.


Važno je napomenuti da je većina ove vrste bolesti zabilježen je u djevojčice. S obzirom na činjenicu da oni imaju veću zasićenost estrogena, što opet povećava osjetljivost receptora smještenih u detruzora.

Koji su simptomi neurogeni mjehur u djece?

Ova vrsta povrede odlikuje raznim poremećajima mokrenja, učestalost pojave od kojih ovisi o stupnju oštećenja živčanog sustava.

Kada neurogeni hiperaktivnog mokraćnog mjehura u djece obično su označene sljedećim simptomima koji ukazuju na prisutnost povrede:

  • Učestalo mokrenje - više od 8 puta dnevno;
  • učestalo mokrenje;
  • urinarne mochi-
  • pojava enureze.

U međuvremenu, mora se reći o takvim različitim povredama, kao što su posturalne neurogeni mjehur. Manifestira ovaj oblik prijelaznog tijela djeteta iz horizontalno u okomiti položaj, a odlikuje se svakodnevno polakiurije (učestalo mokrenje). U isto kršenje noći nakupljanja mokraće nije označen.

Kako izliječiti neurogeni mjehur u djece?

Terapijske mjere ove bolesti uključuju lijekove, kao i ne-farmakološko liječenje. Operacija se može izvesti u rijetkim slučajevima.

Djeca s ovom bolešću pokazuje režim zaštitni usklađenosti koji uključuje Simptomi neurogeni mjehur u djecedodatni spavanje, šetnja, s izuzetkom situacijama traumatskog psihu djeteta.

Kada je ton mišića detruzora, M-imenovan holinoblokatory (atropin, djecu preko 5 godina - oksibutinin), antidepresivi (Melipraminum), antagonisti kalcija (Terodilin).

Za liječenje neurogeni mjehur s enureze kod djece, što je 5 godina, može se dodijeliti na analoge hormona hipofize - dezmopresin.

Za prevenciju infekcije mjehura može biti dodijeljena uroseptiki u vrlo malim dozama. Među tim Furagin, nalidična kiselina.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Neurogeni mjehur u djece - liječenjeNeurogeni mjehur u djece - liječenje
Simptomi bolesti mjehuraSimptomi bolesti mjehura
Stan torba vodaStan torba voda
Upala mjehura u djeceUpala mjehura u djece
Preaktivan mokraćni mjehurPreaktivan mokraćni mjehur
Mokraćni mjehur - struktureMokraćni mjehur - strukture
Neurogeni mjehur u ženaNeurogeni mjehur u žena
Bolesti mokraćnog mjehura u ženaBolesti mokraćnog mjehura u žena
Liječenje mjehuraLiječenje mjehura
Poteškoće mokrenja u ženaPoteškoće mokrenja u žena
» » » Neurogeni mjehur u djece