LadyVu.com

Urinarna retencija i nedostatak mokrenja

urinarna retencija i nedostatak mokrenja

Kašnjenje mecheispuskaniya (ischuria) - kod žena se događa rijetko, to je nemoguće kako bi se s punim mjehurom. Urinarna retencija u žena je akutni (razvija naglo) ili kronične (progresivno razvijaju).

Odgođeno mokrenje kod žena - uzroci

Glavni razlozi za nedostatak mokraćnog mjehura na gužve:

  • mehanički opstrukcija odljev urina iz mjehura (pod okluzijom kamenaca, tumora);
  • poremećaji CNS-a (tumori, trauma, ili kralježnice ili mozga);
  • refleksne abnormalnosti (nakon teškog rada i rada perinealna maternice nakon spinalne anestezije, dugotrajnog boravka u ležećem položaju, kada je jak stres);
  • intoksikacija (alkohola, droga).

Akutna urinarna retencija često javlja nakon traume, intoksikacija, bolesti živčanog sustava, kirurških intervencija u zdjelici. Kronična urinarna retencija razvija s postupnim kompresijom tumora uretre ili kamena.

Isto tako razlikujemo cjelovite i nepotpune urinarne retencije. Za ukupan odgode, unatoč pokušajima i želje da se pomogne, žena će biti potpuni nedostatak mokrenje i diurezi i na dio nakon odvajanja malih količina urina, mjehura i dalje gužve. Ako se mjehur overstretched za dugo vremena, to može izgledati paradoksalno ischuria - zbog atonija sfinktera urin stalno otpušta male količine, ali je mjehur ne prazni i dalje overstretched.Ischuria ne treba miješati s anuriei - Izostanak mokrenja u žena ischuria zbog problema s mjehurom, au ANURIJOM - krši bubrega, što prestanu lučiti urina u mjehuru i to ne kao da nema nagon za mokrenjem.

Postoje i drugi mogući uzroci retencije urina, kao što je trudnoća. urinarna retencija u trudnoći proizlazi iz mehaničku kompresiju mjehura s rastući fetus maternice.

Odgođeno mokrenje kod žena - liječenje

Ako je dijagnosticiran ischuria (npr ultrazvuk otkrivenih gužve mjehura bez mokrenje), prije svega, potrebno je utvrditi da nije uzrokovana opstrukcijom mehaničkim mokraćnog mjehura, kamena ili tumora.

Ako s akutne urinarne retencije dijagnosticirana je akutna skrb u isto vrijeme - za pražnjenje mjehura. Glavni tretman za kašnjenje mokrenja - je kateterizacija mokraćnog mjehura.

Za ovu ženu leži u vodoravnom položaju s rastavljenih nogu na brodu, pod zdjelica temelj gumeni voštano platno, sestra stavlja na sterilne rukavice. Genitalije s antiseptičkim otopine, sterilne obuću uzgajaju usana i uretre su rupe i pomiješa sa sterilnom s antiseptik.

Guma sterilni kateter uveden je polako, na dubini od 2 cm dubine 7-8 cm polako u uretru. urinarna retencija u ženskim uzrokaNemoguće je unaprijed kateter na trudu, pogotovo kada je otpor zidova, kako bi se izbjegle ozljede uretre i mjehura. Drugi kraj katetera se spušta u posudu i isprazniti mjehur. Za bolje evakuacije mogu biti slabo vrše pritisak na pubis, nakon prestanka urina katetera može se ukloniti polako.

Rjeđe, mjehura je ostalo kateter za nekoliko dana, ali u ovom slučaju mjehur redovito pere sa antiseptik rješenje kako bi se spriječilo zaraznih komplikacije. Ako zadržavanje mokraće ne može eliminirati pomoću kateterizacije, a zatim kirurgija se koristi za uklanjanje prepreka mokraćnog odljeva.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Cistoskopija mjehura u ženaCistoskopija mjehura u žena
Neurogene disfunkcije mokraćnog mjehuraNeurogene disfunkcije mokraćnog mjehura
Urinarna inkontinencija kašljanjemUrinarna inkontinencija kašljanjem
Urinarna inkontinencija u djeceUrinarna inkontinencija u djece
Preaktivan mokraćni mjehurPreaktivan mokraćni mjehur
Bolesti mokraćnog mjehura u ženaBolesti mokraćnog mjehura u žena
Urinarna inkontinencija u trudnoćiUrinarna inkontinencija u trudnoći
Poteškoće mokrenja u ženaPoteškoće mokrenja u žena
Urinarna inkontinencija u pasaUrinarna inkontinencija u pasa
Urinarna inkontinencija u starijih ženaUrinarna inkontinencija u starijih žena
» » » Urinarna retencija i nedostatak mokrenja