LadyVu.com

Urinarna inkontinencija u starijih žena

inkontinencije mokraće kod starijih žena

Promjene u tijelu starca su neizbježne i da se javljaju s različitih strana. Najčešći poremećaji genitourinarnog sustava. Na primjer, većina starije žene pate od inkontinencije dobi (inkontinencija). Kod muškaraca, ovaj problem je rjeđi, jer u početku prsni mišići imaju više. Isto tako, ona ima posljedice za ženske traumatskog poroda i operacije na urogenitalne organe.

Ova patologija ne može pripisati ozbiljnih bolesti, pridonosi nastanku komplikacija i ukupnih povreda zdravlja. Međutim, inkontinencija u starijih osoba dovodi u dovoljno nelagode i neugodnosti koje dovodi do socijalnog povlačenja. Sramota, želja da se pojavi u manjoj zajednici, stalno psihološki stres izazvati poremećaj na kraju, i na živčani sustav.

Postoje dvije glavne vrste dobi urinarne inkontinencije u žena:

 1. stresno. Općenito, dob inkontinencija utječe na žene nakon 50. U toj dobi su prsni mišići oslabiti i izgubiti ton, čineći ga teško kontrolirati mokrenje. Ako nakon dostizanja menopauzu žena ne uzima hormonske lijekove, elastičnost zidova genitalnih organa je smanjena, ona također smanjuje mokraćnog sustava. Udaljenost od mjehura do vanjskog mokraćnog kanala kratko, tako da tijekom kihanja, kašljanja ili smijeha, čak minuta opuštanje mišića, potiče ubrzano izlučivanje mokraće vani. Dakle, kada se malo opterećenje generira fizički intraabdominalnog tlaka, što dovodi do prisilnog mokrenja.
 2. tjerati. Oštre, iznenadni naleti na mokrenje, žena ne može držati leđa. Čak je i zvuk vode u kupaonici izaziva mokrenje, a žena nema vremena WC.

Uzroci inkontinencije mokraće kod starijih osoba

Možete istaknuti sljedeće uzroke dobi od urinarne inkontinencije u starijih osoba

 • infekcija mokraćnog trakta, oštećenje živca;
 • stanje delirija, šok na mini moždanog udara, upale pluća, aritmije i drugih srčanih bolesti;
 • prolaps mjehura, prolapsa (prolaps) maternice, uretritis i vaginitisa, gubitak tonusa mišića dna zdjelice;
 • diuretici, sedativi, psihotropne lijekove za ubrzavanje metabolizma i izlučivanje iz tjelesne tekućine;
 • stanje Depresija kod žena, živčanog kvarovi;
 • primanje pretjeranu količinu tekućine;
 • nemogućnost stizanja na zahod (bolesti nogu, ograničava sposobnost da se presele brzo, položaj WC daleko od radnog mjesta, itd);
 • zatvor.

Urinarna inkontinencija u starijih žena - liječenjekonzervativan

Prvi način za liječenje dobnu inkontinencije je skup fizičkih vježbi koje jačaju mišiće dna zdjelice ("škare", "breza", "bicikl") Moguće je pričvrstiti jednu malu loptu između nogu i nosite ga u obavljanju kućanskih poslova. To bi trebao biti korišten uroloških jastučići i pelene.

Također je potrebno staviti na svoj način ishrane, izbaciti iz uporabe čaj, kava i alkohol u velikim količinama, odbiti kureniya.Effektivnoe utjecaja i osigurava fizioterapiju (elektroforeza, galvanske struje, ultrazvuk).

Kada hitno mokrenje dodijeljena lijekove, velika prisilno kontrakcije mjehura. Osim toga, preporučujemo usvajanje estrogena, sprečavanje dobne atrofiju sluznice mokraćnog mjehura.

operativan

Ako konzervativna terapija ne donosi pozitivne rezultate pribjeći kirurškoj intervenciji (sling operacije).Folk lijekova za urinarnu inkontinenciju Bit sastoji u stavljanju sinteze petlje (ili petlje vlastitih tkiva) u srednjem dijelu uretre. To stvara dodatnu podršku mjehura i spriječiti urinarne inkontinencije.

folk načina

 1. Učinkovito narodne lijek za urinarne inkontinencije smatra se da je infuzija koromač sjemena. 1 žlica sjemena se u staklenu kipuće vode, tvrde 2-3 sati i filtrira. Ona pjeva u jedan ide sve na staklo jednom dnevno.
 2. U jutarnjim satima na prazan želudac popiti čašu soka od mrkve.

Video: urinarne inkontinencije u žena klimakterija PERIODA.Rekomendatsii liječnika.

Video: Inkontinencija Inkontinencija u žena | Metode za liječenje urinarne inkontinencije

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Atonija mjehuraAtonija mjehura
Urinarna inkontinencija kašljanjemUrinarna inkontinencija kašljanjem
Urinarna inkontinencija u djeceUrinarna inkontinencija u djece
Urinarne inkontinencije nakon porođajaUrinarne inkontinencije nakon porođaja
Urin nakon porodaUrin nakon poroda
Fekalne inkontinencije u djeceFekalne inkontinencije u djece
InkontinencijaInkontinencija
Stres inkontinencijaStres inkontinencija
Urinarna inkontinencija u trudnoćiUrinarna inkontinencija u trudnoći
Urinarna inkontinencija u pasaUrinarna inkontinencija u pasa
» » » Urinarna inkontinencija u starijih žena