LadyVu.com

Kegelove vježbe za urinarnu inkontinenciju

Kegelove vježbe za urinarnu inkontinenciju

Glavna svrha Kegel vježbe, su često propisane za urinarnu inkontinenciju je povećati tonus mišića koji se nalaze u zdjelici. Ovaj kompleks je dizajnirao američki ginekolog Kegelove, čije ime je bio pozvan. To je bio razvijen dugo vremena, a za nekoliko desetljeća je dokazano da se vrlo učinkovit, posebno tijekom porođaja, kada je mišiće smještene u perineum, podvrgavaju se ogroman stres i doživjeti veliki pritisak.

Kada imenovan?

Slabljenje mišića koji leže izravno na dnu bazena, postoji nekoliko razloga. Najčešći su:

  • porođaja;
  • trudnoća;
  • brzo dobivanje na težini, itd

Da bi se razumjelo koje mišiće morate koristiti u teretani Kegelove provedenom inkontinencija, učinite sljedeće: sjedi na WC-om, tijekom mokrenja, pokušati zadržati mlaz, bez pomicanja noge u isto vrijeme. Mišići koji su trenutno u padu - to je mišićje međice. Oni trebaju redovite vježbe inkontinencije.

Što vježbe i kako to izvesti?Najbolje vježbe koje su dio gimnastike na urinarna inkontinencija, početi svladati leži na leđima, u ekstremnim slučajevima - na njegovoj strani. Čim ton mišića dna zdjelice će se povećati, morate ići obavljati istu vježbu, ali ovaj put sjedi ili stoji. Uočeno je da je najbolji učinak daje vježbe koje se izvode u državi u kojoj se širiti noge.

Prije svakog set vježbi, provodi inkontinencije u žena, to je imperativ za pražnjenje mjehura. Zatim leže na leđa i zategnite svoje zdjelice mišiće kao da pokušava odgoditi čin mokrenja. Da biste to učinili, usredotočiti se na tu skupinu mišića koji okružuje uretru. Stoga je potrebno za održavanje napetosti mišića nije manja od 5 sekundi. Morate ponoviti 10 puta. Kada pokrenete, pobrinite se da je disanje bilo redovito, i ne drže.

S obzirom na činjenicu da su mišići tijekom vježbi iz urinarne inkontinencije umoran brzo i osobe nehotice počinje povezivanje glutealnu i trbušne mišiće, ne mogu brzo povećati količinu vježbanja.

Jedna od vježbi koje su dio Kegelove vježbe, koje je proveo za urinarnu inkontinenciju kod žena, je vježba „u dizalu.” Da biste to učinili, žena mora biti prisutan, kao što se diže u liftu. Tako je sa svakim sljedećim katu, potrebno je povećati napetost mišića, dok ne dođete do „potkrovlju”. Zatim se polako opušta mišiće, zamišljajući da ste zajedno s dizalom sići. Ova vježba će naučiti ženu za kontrolu mišića.

trudnoća

Vježba, u cilju borbe protiv urinarne inkontinencije, a može se provoditi tijekom trudnoće. Potrebno je uzeti u obzir neke posebne značajke. Dakle, broj ove vrste vježbi ne smije prelaziti 30 puta na dan, a na 16-18 tjednu, provode se ne laže, i sjedi ili stoji. To je zbog činjenice da je za dugo ostati u ležećem položaju, Vježbe za urinarnu inkontinencijuTo se događa cijeđenje donja šuplja vena, koja pritišće trudna maternicu.

Uz razvoj različitih vrsta komplikacije vježbe kako bi se uklonili urinarne inkontinencije u žena, zahtijevaju neke korekcije. Dakle, žena se mora konzultirati sa svojim lokalnim liječnikom kako bi se izbjegle komplikacije.

kontraindikacije

Kad je izrazio gemmoroidalnyh čvorovi, izvode Kegelove vježbe se ne preporučuje. To može samo pogoršati situaciju i neće donijeti odgovarajuće rezultate.

Video: Kegelove vježbe za žene

Video: vježbe za urinarnu inkontinenciju

Video: Inkontinencija - Kegelove vježbe

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kegelove vježbe tijekom trudnoćeKegelove vježbe tijekom trudnoće
Vagina nakon porodaVagina nakon poroda
Urinarne inkontinencije nakon porođajaUrinarne inkontinencije nakon porođaja
Kegelove vježbe za ženeKegelove vježbe za žene
Vježba nakon porodaVježba nakon poroda
Izostanak mjehura u ženaIzostanak mjehura u žena
Urin nakon porodaUrin nakon poroda
Kegelove vježbe nakon histerektomijeKegelove vježbe nakon histerektomije
Vježbe za mišiće vagineVježbe za mišiće vagine
Kegelove vježbe, jačanje mišića dna zdjeliceKegelove vježbe, jačanje mišića dna zdjelice
» » » Kegelove vježbe za urinarnu inkontinenciju