LadyVu.com

Urin nakon poroda

Mokrenje poremećaji nakon poroda: vrste i uzrokaNakon veselog i uzbudljive otpusta iz bolnice često čini da je najveći problem i tjeskobu za zdravlje majke iza sebe, i treba svu pažnju usmjerite na brizi za dijete. No, na žalost, često se dogodi da se nakon povratka kući, žena počinje da doživite razne bolesti. To može biti problem s mokrenjem, umor, kratkotrajna glavobolja, umor, bol u leđima ili donjem dijelu trbuha.

Kao i druge simptome, oslabljen mokrenje nakon poroda ne mogu predstavljati nikakav poseban rizik za zdravlje i postupno, u procesu oporavka nakon rođenja stresa proći. Vrijeme, tiho domaćoj atmosferi, podršku rođaka i voljenih, pravilan ostatak pomoći ženama da se nose s tim prirodnim razdoblja oporavka za probleme. Međutim, u nekim slučajevima to može biti više od privremenog nelagode, u kojem slučaju to zahtijeva posjet liječniku.

Uzroci i vrste mokrenja nakon poroda

Liječnici prepoznati nekoliko vrsta urinarne inkontinencije nakon porođaja. Najčešći su:

  • Stres kada mokraća curi javlja dok kašlja, smijeha, kihanja, trčanje, skakanje, itd Ona se razvija, u pravilu, zbog slabosti mišića dna zdjelice. Ovaj tip je najčešće u žena u razdoblju nakon poroda;
  • Natjerati, u kojima je nagon za mokrenjem pojavljuje iznenada i vrlo je zahtjevna, a urin je nemoguće zadržati. Ova vrsta problema neuroloških poremećaja inervacije mišića, smanjuje mjehura.

Također, u nekim slučajevima, mješoviti tip inkontinencije mogu se pojaviti nakon rođenja, kombinirajući ove manifestacije.

Uzrok ovog problema iz događa, čak i pod najbolje obučenih mišića dna zdjelice može:

  • Brzi napredak rada;
  • Veliki voće;
  • pauze;
  • Kliješta.


Među ostalim uzrocima urinarne inkontinencije nakon porođaja, liječnici razlikovati hormonalne promjene i upalne bolesti urogenitalnog sustava.

Prije nego što započnete liječenje, trebali konzultirati liječnika, koji je nakon potrebna ispitivanja za dijagnosticiranje. Ako se potvrdi da je inkontinencija mokraće nakon poroda zbog slabljenja mišića, tretman se preporučuje započeti s obukom mišića dna zdjelice. U pravilu, u većini slučajeva se ispostavi da je prilično učinkovit. Ako poboljšanje ne dogodi, možda ćete morati dodatno liječenje, uključujući i operativac.

Danas je klinički dokazano visoke performanse Kegelove vježbe za jačanje mišića dna zdjelice. Oni mogu obavljati na vlastitu kod kuće, međutim, prvo mora biti da dobiju potrebne vještine trenera koji će vam pokazati sve detalje i nadzire izvršavanje vježbi u početnim fazama.

Možete početi trening odmah nakon ozdravljenja zglobova i praznine. Ako je rođenje otišao bez komplikacija, provedba programa vježbanja može pokrenuti u prvom tjednu nakon rođenja.

Osim Kegelove vježbe kada urinarne inkontinencije nakon porođaja neke yoga asane smatraju se vrlo učinkovite. Konkretno, mnogi liječnici preporučuju Malasaña. U većini slučajeva, svi moderni objekti imaju svoje porijeklo u drevni ozdravljenja sustava, što potvrđuje njihovu sigurnost i učinkovitost. Bolje je ako će se pravila izvoditi Malasay trenera. On također može savjetovati druge vježbe nadopuniti kompleks, koji će biti od pomoći u nakon poroda žena za prevenciju urinarnih poteškoća i općenito za vraćanje tijelo nakon što je pretrpjela stres.

Cistitis nakon poroda

Osim problema s mjehurom nakon poroda, uzrokovan slabljenjem mišića, može se razviti takav zajednički uroloških bolesti kao što je cistitis. Uz često tjeranje da mokri, što karakterizira bol u mjehuru.

U razdoblju nakon poroda povećava rizik od cistitisa, uzrok koji može ugroziti cirkulaciju u malim zdjelice i mokraćnog mjehura uzrokovanih promocija fetus kroz porođajni kanal.

U prvih nekoliko dana nakon poroda zbog kompresije živčanih završetaka nagon za mokrenjem mogu se izostaviti, što rezultira nakupljanjem velikih količina urina. Ako žena neće isprazniti svaka 2 sata, to će biti dodatni predisponirajući faktor za razvoj cistitisa. To dovodi do bolova u mjehuru nakon rođenja mogu doprinijeti hormonska promjena i pad imuniteta. U svakom slučaju, za ispravnu dijagnozu i odrediti uzroke takvih simptoma je bolje da prođe dodijeljene ispitivanja, posebno ako je mokraća promijenila boju ili miris.

Postporođajna Razdoblje za žene, veseli i teško u isto vrijeme. Međutim, problem preuzeti brigu o djetetu, ne bi trebala uzrokovati nedostatak pažnje na njihovo zdravlje. Uostalom, samo zdrav majka može pružiti potpunu brigu za dijete. Dakle, pojava tjeskobe i, što je najvažnije, za dugo vremena ne prođe ili pogoršati simptome urinarne inkontinencije nakon porođaja bolje je konzultirati se s liječnikom. Ispravna dijagnoza i pravovremenim započinjanjem liječenja će pomoći da se oporavi brže i posvetiti svoje vrijeme na brigu i odgoj djeteta.

Video: Urinarna inkontinencija nakon poroda

Video: live zdrava! Prsni simulatori inkontinencija (04.2014)

Video: Elena Malysheva. Uzroci urinarne inkontinencije

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Urinarna inkontinencija kašljanjemUrinarna inkontinencija kašljanjem
Urinarna inkontinencija u djeceUrinarna inkontinencija u djece
Urinarne inkontinencije nakon porođajaUrinarne inkontinencije nakon porođaja
Znakovi upale mjehuraZnakovi upale mjehura
Kako da se oporavi od porođajaKako da se oporavi od porođaja
Nakon isporuke, bol u leđimaNakon isporuke, bol u leđima
Nakon poroda, bol u želucuNakon poroda, bol u želucu
Prvih tjedana nakon porodaPrvih tjedana nakon poroda
Krvarenje nakon porodaKrvarenje nakon poroda
Žena nakon porodaŽena nakon poroda
» » » Urin nakon poroda