LadyVu.com

Urinarna inkontinencija u trudnoći

urinarna inkontinencija tijekom trudnoće

Ako normalno inkontinencije mokraće kod žena reproduktivnoj dobi ne bi trebalo biti, to inkontinencije mokraće kod trudnica - nije uopće neuobičajeno. U tom slučaju, glavni razlog zbog kojeg inkontinencije javlja kod trudnica - mehanički pritisak maternice s bebom na mjehur.

Inkontinencija u trudnoći - uzroci

Duže trudnoće, veća je pritisak na mjehur. No, postoje i drugi faktori koji doprinose inkontinencije u trudnica. Inkontinencija uzrokuje hyperextension od mišića zdjelice i slabljenja njihove ton pod utjecajem hormonalne trudnica.

Čimbenici koji pridonose inkontinencije uključuje žensko dob - inkontinencija obično se javlja u starijih žena. Ona igra važnu ulogu i broj trudnoća - višerotke inkontinencija se događa dosta često, ali više trudnoća bila bez pauze, jedna za drugom - postoji veći rizik od inkontinencije.Bubrega i mokraćnog mjehura mogu pojaviti inkontinencije, osobito u kroničnih bolesti. Također potiče inkontinenciju brzo debljanje tijekom trudnoće. No, nakon poroda inkontinencija je moguće ako rada je bila teška i dugotrajna - onda njihovi učinci mogu ometati ženu u nekoliko mjeseci.

Tretman urinarne inkontinencije kod trudnica

Tijekom trudnoće, ne može primijeniti nikakve lijekove za liječenje inkontinencije. Obično nakon poroda inkontinencije nestaje sama od sebe, no tijekom trudnoće redovito trebali uzeti uzorak urina, kao jedan od uzroka inkontinencije - upalne bolesti mokraćnog sustava.

Ako inkontinencija javlja samo tijekom kihanje, smijanje ili kašlja trudna, radi sprječavanja lučenja mokraćnog treba otvoriti usta tijekom tih fizioloških procesa. Također, kako bi se smanjio pritisak na dijafragmu, preporuča se kad malo kašlja savijte koljena i nagnuti naprijed. Ne vrijedi do kašnjenja urina u mjehuru, kako ne bi ga pererastyagivat, a pri mokrenju, poželjno je da su svi urin teče iz mjehura u potpunosti, to treba malo nagnuti prema naprijed kada se pišati.

Ako inkontinencija pojavio, ali ne i upala mochevidelitelnoy sustava, preporučuje se da žene koriste higijenski ulošci svakodnevno, ali samo ako je to potrebno, promijenite ih redovito, a pri mokrenju i mijenjati posteljinu. Hlače se preporuča samo od prirodnih tkanina. preporuča poseban rublje za trudnice ili obične gaće veličine, ne mogu se koristiti ili represivna ustručavajte sintetičke gaćice.

Nekoliko puta dnevno se preporučuje inkontinencija WC genitalije žene, po mogućnosti s toplom vodom. Ne možete koristiti inkontinenciju toaletni papir s bojama ili loše kvalitete, kao što je urin iritiraju spolne organe i jačanje iritaciju može izazvati upalu kože i sluznice genitalnog trakta trudna.

Za trudnice je preporučljivo piti više od 1,5 do 2 litre tekućine tijekom dana, urinarna inkontinencija tijekom trudnoćekao i smanjenje opterećenje mokraćnog sustava i smanjuje rizik od inkontinencije. No, sat vremena prije spavanja popiti tekućina ne može biti više tekućine, poželjno je piti ujutro, također je potrebno redovito pražnjenje mjehura kao punjenje.

Kako bi smanjili opterećenje na su zdjelice savjetuje da nose posebnu prenatalna povez, ponekad Vaš liječnik može savjetovati i set vježbi za jačanje mišića dna zdjelice. No, u kasnijim fazama trudnoće žena može zbuniti i mokraćnog curenje plodne vode, kada plodovih ovoja. Profluvium dijagnosticirati plodna voda, trudnice preporuča se napraviti poseban test.

Video: Bubreg liječenje - odličan način za čišćenje jetre i bubrega !!! Neumyvakin

Video: urinarne inkontinencije u žena. Kako se riješiti? (Objava tijeku)

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Atonija mjehuraAtonija mjehura
Urinarna inkontinencija kašljanjemUrinarna inkontinencija kašljanjem
Urinarna inkontinencija u djeceUrinarna inkontinencija u djece
Urinarne inkontinencije nakon porođajaUrinarne inkontinencije nakon porođaja
Urin nakon porodaUrin nakon poroda
Fekalne inkontinencije u djeceFekalne inkontinencije u djece
InkontinencijaInkontinencija
Slaba mjehura - što učiniti?Slaba mjehura - što učiniti?
Stres inkontinencijaStres inkontinencija
Urinarna inkontinencija u pasaUrinarna inkontinencija u pasa
» » » Urinarna inkontinencija u trudnoći