LadyVu.com

Herpes u dječjem grlu

Herpes u dječjem grluHerpes virus, koji se nalazi u grlu djeteta, u medicini se često naziva i infektivne mononukleoze. Bolest je karakterizirana prvenstveno povećanjem temperature, kao i formiranje na sluznice usne šupljine i grla osip.

Koji su uzroci herpesa u grlu?

Uzročnik ove bolesti je virus herpesa koji je prisutan u gotovo svakom organizmu, u inaktiviranim obliku. Pod djelovanjem vanjskih i unutarnjih čimbenika javlja aktivacija virusa. Tako, predispoziciju za razvoj ove bolesti su bolesti kao što je angina, otitis, adenoiditis, u liječenju i otkrili da je herpes grlo.

Kako prepoznati herpes na dijete?Simptomi herpesa u grlu vrlo slični simptomima neke druge virusne bolesti. Stoga, mnoge majke s početka mislim da je to prehlada. Tako je, u ovoj patologiji:

  • fervescence na nešto povišenu (38-39);
  • Izgled krajnika upala koja uzrokuje bol pri gutanju;
  • Submandibularne povećanje limfnih čvorova;
  • Pojava lezija u usnoj šupljini.

Kako liječiti hladno upaljeno grlo?

Kao i kod bilo koje bolesti, uspjeh liječenja herpes grlo ovisi o pravovremenom početku procesa liječenja.hladno upaljeno grlo liječenje

Prvo, morate dati u krevet i pozvati liječnika u kući. Nakon pregleda i dijagnoze, imenovan je potrebno liječenje. U većini slučajeva proces recepcije uključuje terapeutske antivirusne lijekove. Osim toga, simptomatsko liječenje se provodi a koji uključuju davanje antipiretici (Nurofen, Ibuklin, paracetamol) i ispiranje grla antiseptika (kamilica, gospina trava). Oni također obrađuju i žlijezde, koje kod djece je lokaliziran herpes.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Herpes - uzrociHerpes - uzroci
Herpes virusnih infekcijaHerpes virusnih infekcija
Grlobolja u dijeteGrlobolja u dijete
Herpes infekcijeHerpes infekcije
Herpes angineHerpes angine
Genitalni herpes kod ženaGenitalni herpes kod žena
Herpes grlobolja u djeceHerpes grlobolja u djece
Šindre - uzrociŠindre - uzroci
Herpes tijelo - uzrociHerpes tijelo - uzroci
Genitalni herpes - simptomiGenitalni herpes - simptomi
» » » Herpes u dječjem grlu