LadyVu.com

Herpes - Simptomi

simptomi herpes

Herpes je uzrokovan virusima istog imena i vrlo je zarazna infekcija. Osam poznatih vrsta tih virusa koji može pogoditi ljudsko tijelo, dok u odrasloj dobi može razviti sljedeće glavne bolesti:

  • tipa herpes simplex ( „hladno na usnama”);
  • herpes simpleks drugi tip (anogenitalnom herpes);
  • herpes zoster (vodenih kozica, crvenilo);
  • zarazna mononukleoza (Epstein - Barr virus);
  • citomegalovirusna infekcija.

Posebnost herpes virusa je da oni imaju tendenciju da žive u ljudskom tijelu nakon jedne infekcije, a može se aktivirati sa smanjenjem imuniteta.

Simptomi herpes virusa

Ovisno o vrsti i obliku simptoma herpesa varirati lokalizaciju infekcije. Razmislite što su glavne manifestacije različitih vrsta patoloških uzrokovanih herpes virusa.

simplex tip herpes

Najčešće, to uzrokuje oštećenja na usnama, koji na prvi pogled izgleda kao malo crveno, ali uskoro se pretvara u bočicu s jasnim sadržajem. Osip popraćen gori i svrab. U drugim slučajevima, osip uzrokovan ove vrste virusa da se pojavi u nosnice, okologubnoy području, kapaka, prste, genitalije.Herpes simplex drugi tip

Virus karakteriziraju simptomi kao što je osip na unutrašnjim bedara, vanjske genitalije ili stražnjice pratnji svrab i bol, oticanje i crvenila. Često tu je i povećanje tjelesne temperature, povećanje ingvinalne limfne čvorove.

varičela

Bolest je karakterizirana osipom od ružičaste mrlje, brzo se pretvara u papula i vezikula. Osip na svim dijelovima tijela, kožu i sluznicu pojavljuje. U tom slučaju, prvi ove vrste herpes simptom prethodi osip je oštar porast temperatura Tijelo.

herpes zoster

Bolest karakteriziraju kože erupcije u obliku eritema papula, vezikula brzo se pretvaraju u sadržaju, ali ove lezije uvijek se nalaze duž zahvaćenog živčane gaće virusa. Postoji jaka bol, pečenje, svrbež, povišena temperatura.

Simptomi herpes virusa

ljubljenje bolest

Je bolest u pratnji groznica, crvenilo i oteklina rotora i nazofarinksa, grlobolja, disanje težine, povećanjem limfnih čvorova (posebno u vratu), povećanje veličine jetre, i slezena, glavobolja.

citomegalovirus infekcija

Ova vrsta virusa može utjecati na razne organe, tako da je vrlo različite simptome: vrućicu, glavobolju, upalu grla, natečene limfne čvorove, bol u trbuhu, kašalj, zamagljen vid i tako dalje.

Video: šindre tretman

Video: Herpes Simptomi i liječenje

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Herpes - uzrociHerpes - uzroci
Herpes virusnih infekcijaHerpes virusnih infekcija
Herpes na usneHerpes na usne
Herpes tijelo - simptomiHerpes tijelo - simptomi
Herpes infekcijeHerpes infekcije
Herpes tipa 1 i 2Herpes tipa 1 i 2
Herpes na usnama djetetaHerpes na usnama djeteta
Herpes simplexHerpes simplex
Herpes u trudnoći - da li čekati opasnostiHerpes u trudnoći - da li čekati opasnosti
Lijek za herpesLijek za herpes
» » » Herpes - Simptomi