LadyVu.com

Herpes u trudnoći - da li čekati opasnosti

Herpes - zarazna bolest koja je uzrokovana herpes virusa različitih vrsta. Od posebnog značaja su simplex virusa prvog i drugog tipa herpes.

Osim toga, posebno mjesto zauzima treće vrste herpes virus, koji je u početku uzrokuje vodene kozice, i re - crvenilo. Prvi tip herpes virus izaziva bolesti kože i sluznice, kao i druge vrste - genitalni herpes.

Bolest je od dvije vrste:

  1. primarni, kada je herpes virus prvi ulazi u tijelo;
  2. relaps kada herpes infekcija daje kliničke simptome opet. Ovaj fenomen je zbog činjenice da je virus herpesa iz tijela se ne odstranjuje, ali je u latentnom ili neaktivnom stanju u ganglija čvorova živčanog sustava.

Dakle, ako je ostvaren infekcije herpes virusom, čovjek postaje njegov nosilac. Oko 90% svjetske populacije je zaraženo virusom herpesa. Kod nekih osoba bolest se manifestira često traje dugotrajan tijek, a drugi nakon primarnih kliničkih manifestacija nikad žalili bolesti.

Aktivacija herpes virus je rezultat niskog imuniteta. Tipično, herpes infekcija prati prehlade, SARS, može se pojaviti ako infektivnih bolesti, kao i stalni pratitelj s HIV-om i AIDS-a.

Herpes simplex virus i trudnoća su međusobno povezani, kao što je voće za buduće majke je strano, a tijelo bi se izbjeglo odbacivanje vlastitih smanjuje majčinsku imunitet.

Među načinima prijenosa HEPES posebne važnosti su sljedeće:

  • s herpes simplex tip virusa: u zraku, kontakt, spolni;
  • s herpes simplex virusom drugog tipa, ili genitalnog herpesa: sex;
  • dok je treća vrsta infekcije virusom herpesa javlja pacijenta sa vodene kozice ili crvenilo.

U svim slučajevima, izvor infekcije djeluje bolesnoj osobi ili prijenosnik virusa bez jasnih simptoma bolesti.

simptomi herpesSimptomi herpesa tijekom trudnoće se ne razlikuju od onih bez trudnoće žene ili muškarci. Klinika ovisi o vrsti herpesom i oblikovati svoje.

Herpes u trudnoći može biti primarna ili periodičan.
Simptomatologija primarni herpes se obično sastoji od izrečene trovanja simptom pratnji opće slabosti, umora, smanjuje psihičku i fizičku radnu sposobnost, povećanje tjelesne temperature do 38 - 38,50S. Možete dobiti bolne mišiće i glavobolje.

Ako je došlo do infekcije herpes simplex virusom, tipični znakovi su osip na koži i sluznicama. Ova reakcija počinje s peckanje, svrbež, neugodne trnce u zahvaćenom području. Nakon što su umrljani neko vrijeme na ovim stranicama, pretvara u vezikule - mjehurići ispunjeni tekućinom. Tijekom vremena, mjehurića praska, a na njihovo mjesto formirana kora. Nakon koru iza na ovom mjestu nema tragova ostataka.
Ako je došlo do primarna infekcija genitalnog herpesa, simptomi ranije spomenute, bit će spašen samo vezikularne promjene će biti u genitalnom području.

U slučajevima ponavljajućim herpes simptoma trovanja se ne događa. Bolesna osoba osjeća izvrsno. Samo lokalno, možete otkriti promjene. Ako ponavljanje nije prvi, razvoj mjehurića može se spriječiti hitno liječenje.
Kao opće pravilo, herpesa na usnama tijekom trudnoće je najčešći simptom bolesti.

Većina žena koje su planiranja trudnoće, brigu o mnogim pitanjima koja se odnose na prijenos različitih bolesti prije i tijekom trudnoće. Jedno takvo pitanje: da li herpes je opasno za vrijeme trudnoće? Ona igra važnu ulogu i pitanje učinka herpes trudnoće?

Herpes virus tijekom trudnoće može imati negativan učinak na fetus. A to ovisi o primarni ili povratnih herpes dogodila u slučaju trudna.
Herpes u trudnoći može pojaviti na različite načine. Ozbiljnost stanja i štetnog učinka na fetus je posterpetičnu reakcije tipa.

Dakle, ako je žena imala kontakt s virusom herpesa, a prethodno je hladno čireve, oštećenje fetusa može biti samo do 5% slučajeva. Ako žena prije trudnoće nije bio zaražen virusom herpesa, nepovoljni učinci na fetus je 90%.

Osim toga, utjecaj herpes na trudnoći ovisi o tome razdoblja lošeg trudnica.

Nego što je to opasno?

Još jedno pitanje od interesa za mlade majke: opasno herpes u trudnoći?
Herpes u ranoj trudnoći nije tako opasno kao u drugom ili trećem tromjesečju trudnoće.

To proizlazi iz činjenice da je virus herpesa prolazi kroz posteljicu, koja počinje se oblikovati tek nakon osmog tjedna trudnoće. Međutim, u prvom tromjesečju postoji rizik od spontanog pobačaja. No, u trećem tromjesečju kada je majci Primarna infekcija herpes simplex virus može dovesti do malformacija ploda, oštećenja djeteta mozga ili mrtvorođenosti.

U slučaju opetovane herpes infekcije fetusa je smanjen na minimum, jer postoje specifična antitijela koja obavljaju neku vrstu zaštite za dijete s oštećenjem virus u krvi majke.

Herpes u trudnoći ima razne posljedice. Osim toga, dijete može inficirati u maternici, može biti zaraženo tijekom poroda. To je posebno važno kada genitalnog herpesa, kao kad prolazi kroz zaražene majke rodnica, on pokupi virus. Nakon rođenja djeteta on može razviti hladno čireve na koži, sluznicu spolovila ili tzv neonatalni herpes - rasprostranjena štete nerođeno dijete organizma.

liječenje

Ako trudnica pojavio herpes, to uzbuđuje još jedno pitanje: što liječiti herpes u trudnoći?.
Herpes u trudnoći tretirani s istim droge što su herpes i druge ljude. Jedini lijek koji se koristi za liječenje herpes - je aciklovir. Liječenje herpes trudnoći se izvodi kao topikalna primjena masti, aciklovir i upotrebu lijeka ili njegovih analoga u.

S rasprostranjenog ili teške herpes aciklovir intravenozno.
Ako žena ima herpes virus infekcije drugog tipa uz genitalne lezije, preporučuje carski rez kako bi se izbjegle zaraze bebu kad se beba prolazi kroz zaražene majke rodnica. Ovaj aspekt se odnosi na trudnice zaražene herpes ili koji su pokazali svoje znakove prije rođenja.

Od herpes uzrokuje fetalna oštećenja, najbolji izbor ako žena nikada nije imao herpes - cijepiti protiv njega. To će stvoriti potrebnu imunitet koji će spriječiti infekciju herpes tijekom trudnoće. Cijepljenje se provodi neposredno prije planiranog trudnoće.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Herpes - uzrociHerpes - uzroci
Herpes virusnih infekcijaHerpes virusnih infekcija
Herpes na usneHerpes na usne
Herpes u dječjem grluHerpes u dječjem grlu
Herpes infekcijeHerpes infekcije
Genitalni herpes kod ženaGenitalni herpes kod žena
Herpes tipa 1 i 2Herpes tipa 1 i 2
Šindre - uzrociŠindre - uzroci
Kako je genitalni herpes?Kako je genitalni herpes?
Herpes simplexHerpes simplex
» » » Herpes u trudnoći - da li čekati opasnosti