LadyVu.com

Genitalni herpes u trudnoći

genitalnog herpesa u trudnoći

U trudnoći, genitalnog herpesa ne utječe na dobrobit djeteta prije rođenja, a kad se beba rodi, onda u većini slučajeva to je apsolutno zdrava. No, možda, čak i mala je vjerojatnost i da se dijete može „uhvatiti” virus herpesa kod rođenja. U tom slučaju rezultat ne može biti vrlo ugodno. Stoga je važno imati na umu da, ako ste se pojavili u trudnoći vaginalni herpes, onda odmah treba obavijestiti svog liječnika.

Opasno za bebu ako genitalnog herpesa kod trudnica?

U pravilu, uobičajena herpes virus može uzrokovati genitalni herpes, ali za vrijeme trudnoće je imunološki sustav često ne mogu ga odbiti. To je samo jednostavna herpesa u trudnoći pojavljuju na usnama i ustima, a genitalni herpes je uzrokovan virusom tipa 2 (HSV-2). Virus ulazi u tijelo i ostaje tamo za cijeli život svojih „žrtava”. On nije aktivan cijelo vrijeme, ali u određenim razdobljima u takvom virusu dolazi živost, i on počinje terorizirati gospodara.Ako virusa genitalnog herpesa pojavio prije trudnoće, onda dijete nije u opasnosti. To je zbog činjenice da tijelo ima dovoljno vremena da imunološki sustav može razviti antitijela na njega. Ovaj imunitet ne štiti samo trudna, ali dijete prenosi i spasio tri mjeseca nakon rođenja.

Genitalni herpes u trudnoći - da li je opasno?

U nekim slučajevima, genitalnog herpesa za vrijeme trudnoće može nositi ponavljajućeg prirodu. To jest, nakon tretmana, on opet pojavi nakon nekog vremena. No, recidiv od ove prirode je mnogo sigurnije nego manifestaciju herpes po prvi put. Ako trudna herpes pojavio prvi put, to može dovesti do sljedećih posljedica:

  • pobačaj;
  • usporavanje razvoja fetusa;
  • prijevremeni porođaj
  • nerazvijenost mozga djeteta
  • beba mozga moždani edem.
Liječenje genitalnog herpesa u trudnoći

Liječenje genitalnog herpesa u trudnoći

Kad trudnica pojavljuje genitalni herpes, liječnik može propisati tijek liječenja lijekovima koji ubijaju viruse. Ovaj tretman se provodi pet dana. Najčešće, genitalni herpes tretira s aciklovir. Ova priprema čini tijek bolesti nije tako oštar i brži oporavak pacijenta. Čak i ako tijekom trudnoće herpes nije pojavio na genitalije, a stražnjice, onda je bolje da ne zanemariti pravovremeno liječenje. Kada vidite ovaj tip herpesa u kasnoj fazi trudnoće može trebati carski rez kako bi zaštitili dijete od infekcije herpes virusom.

Video: herpes u žena. To je opasno?

Video: Genitalni herpes. Dijagnoza i liječenje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Genitalni herpes kod ženaGenitalni herpes kod žena
Herpes tipa 1 i 2Herpes tipa 1 i 2
Kako je genitalni herpes?Kako je genitalni herpes?
Herpes u trudnoći - da li čekati opasnostiHerpes u trudnoći - da li čekati opasnosti
Vaginalni herpesVaginalni herpes
Aciklovir tijekom trudnoćeAciklovir tijekom trudnoće
Aciklovir tijekom trudnoćeAciklovir tijekom trudnoće
Genitalni herpes - simptomiGenitalni herpes - simptomi
Herpes virus - liječenjeHerpes virus - liječenje
Herpes kod djece - liječenjeHerpes kod djece - liječenje
» » » Genitalni herpes u trudnoći