LadyVu.com

Genitalnog herpesa

genitalnog herpesaGenitalni herpes liječenje virusnih infekcija. Kao što ime sugerira da je ova bolest prvenstveno utječe genitalije. POI toga, najčešće je uzrok ove pojave je herpes simplex virus, koji je poznat 8 vrsta. Ipak, bolest uzrokuje samo dvije od svoje vrste: HSV-1 i HSV-2. Ako govorimo o učestalosti bolesti u 80% slučajeva je uzrokovana HSV-2, a samo 20% - virus tip 1.

Kao što je gore spomenuto, genitalni herpes utječe na stidnici, a posebno: na stidne usne, perineum, a može se proširiti na anus, grlića maternice. U potonjem slučaju govorimo o razvoju cervikalnog herpes.

Kako je infekcija s bolešću?

Kao i kod drugih infekcija genitalnog trakta, genitalni herpes se prvenstveno prenosi putem seksualnog kontakta. Međutim, bolest se može pojaviti u oralnom i analnom seksu. U oko polovice slučajeva, nitko od partnera i ne znači da je bolestan, jer bilo koji znakovi su promatrane.

Domaćinstvo put prijenosa je također moguće, ali vrlo rijetko - javlja se u onim slučajevima kada djevojka je iskoristila tuđe osobne higijene.Vjerojatnost da žena oboli od te bolesti pod utjecajem svoje ljude je manje od 20%. Korištenje kondoma za vrijeme spolnog odnosa smanjuje vjerojatnost bolesti za gotovo 2 puta.

Koji su glavni simptomi genitalnog herpesa?

Gotovo svi ljudi na planeti su nositelji herpes virus, koji ne očituje sve dok se imunološki snaga tijela ne oslabi. Dakle, u većini slučajeva, žene ne znaju da su bolesni, sve do prve obrazovanja u području genitalija.

Kako bi se utvrdilo pravodobno napredovanje bolesti i početak liječenja, morate znati osnovne simptome genitalnog herpesa. Najznačajniji su:

  1. Formiranje plikova na genitalijama, koje su punjene s blatnim sadržaja. Oni se mogu pojaviti u bokovima, pa čak i oko anusa. U težim oblicima mjehurići mogu se distribuirati u regiji uretre, ali i prodrijeti u vaginu i maternicu.
  2. Svrbež, crvenilo kože
  3. Žena doživljava peckanje prilikom mokrenja čin.
  4. Otečene limfni čvorovi u preponama, kao što pokazuje prisutnost patologije.
  5. Visoke temperature mogu biti simptom genitalnog herpesa u akutnoj fazi.

Samo nakon 7 dana od nastanka mjehurića, oni počinju spontano praska, ostavljajući na svom mjestu erozije i čira na želucu. Već nakon 2-3 tjedana na licu čireve početi prikazivati ​​novi epitel.

Kako provesti liječenje genitalnog herpesa?

Glavno pitanje od važnosti za gotovo sve žene zaražene s genitalnog herpesa, za kako ga izliječiti. Ovdje bez pomoći liječnika ne može učiniti.

Prvo moramo utvrditi koliko je točno vrsti bolesti uzrokovane herpes virus. Prema rezultatima dobivenim laboratorijskim ispitivanjima propisanim lijekovima.

U liječenju ove bolesti je droga najčešće koristi aciklovir (ZOVIRAK i njegovi analozi) kako izliječiti genitalni herpesValaciklovir (Valtrex) Famatsiklovir (Famvir) i penciklovir (Denavir), koji su se dokazali djelotvornost.

Veliku ulogu u procesu liječenja igra prevencije genitalnog herpesa, što je uklanjanje usputnog seksa i pravovremeno preventivno pregled kod ginekologa.

Koje su posljedice ove bolesti?

Ako govorimo o tome što je opasno genitalni herpes, to je prije svega rizika rak grlića maternice. Tu je takav fenomen s dugoročnim nepretvorenog do liječnika. Kod muškaraca, komplikacija kod bolesti raka prostate.

Video: Elena Malysheva. genitalnog herpesa

Video: Genitalni herpes

Video: Genitalni herpes

Video: Genitalni herpes. Kako da biste dobili osloboditi od prirodnih lijekova

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Herpes na usneHerpes na usne
Herpes u dječjem grluHerpes u dječjem grlu
Herpes infekcijeHerpes infekcije
Genitalni herpes kod ženaGenitalni herpes kod žena
Kako je genitalni herpes?Kako je genitalni herpes?
Herpes u trudnoći - da li čekati opasnostiHerpes u trudnoći - da li čekati opasnosti
Vaginalni herpesVaginalni herpes
Aciklovir tijekom trudnoćeAciklovir tijekom trudnoće
Herpes tijelo - uzrociHerpes tijelo - uzroci
Genitalni herpes - simptomiGenitalni herpes - simptomi
» » » Genitalnog herpesa