LadyVu.com

Herpes na usnama tijekom trudnoće

Herpes na usnama tijekom trudnoće

Pojava herpesa na licu nikad izazvao pozitivne emocije, pogotovo ako je takva „posjet” javlja tijekom trudnoće. U tom razdoblju sve trudnice, postavlja se pitanje da li herpes može se usne povrijediti svoju budućnost djeteta. No, nemojte paničariti prerano zbog infekcije virusom herpesa često se javlja u djetinjstvu i „stanovnik” prebiva u tijelu devedeset i pet posto svjetske populacije. Virus je neaktivna sve dok određenih razloga. Takvi razlozi mogu uključivati:

 • slabljenje imunosnog sustava;
 • životne uvjete;
 • nošen bolesti;
 • prehlada;
 • bakterijske infekcije;
 • kemoterapija, i tako dalje.

Kako opasno u trudnoći herpes?

Ako imate trudnoću Herpes na bradi, usne, usta, nos, ili bilo koji drugi dio tijela, a zatim biste trebali konzultirati liječnika koji će propisati terapiju kako bi se uklonili virus. Bitna stvar je učestalost herpes čireve ženu koja nosi dijete. Da se nije očitovao herpes prije tog vremena, onda je pojava ove bolesti tijekom trudnoće može naškoditi djetetu. Manje opasno u trudnoći je ponavljanje herpes. Ipak, njegova pojava ukazuje na pogoršanje procesa koji treba liječiti.Ako se tijekom trudnoće je žena bila pogoršanje herpes, ali prije nego što je virus manifestirala, nema razloga za zabrinutost. Zbog prethodno nezapaženo „hladno” na usnama - to je znak da je žena već je imao vremena da se razvije imunitet na virus. Takav imunitet prenosi na dijete u maternici i spasio ga za nekoliko mjeseci nakon rođenja.

Postoje pravila koja određuju karakter herpes bolesti:

 1. Primarna infekcija provodi se u prvom tromjesečju trudnoće. U tom slučaju, virus može dovesti do smrt fetusa ili izazvati formiranje on malformacija. Ovi poremećaji mogu biti malformacija od lubanje kosti i očiju.
 2. herpes infekcija se javlja u kasnom stadiju trudnoće. U ovom slučaju, to može dovesti do intrauterine razvoj bebe, kao i prijevremenog poroda. Osim toga, dijete može biti zaraženo bolešću tijekom porođaja.

Liječenje herpesa u trudnoći

Kad herpes bolesti propisati antivirusne lijekove, ali „neobično” stanje žena, ne mogu se koristiti svi lijekovi. U pravilu, liječenje ove vrste virusa koriste u trudnoći Mast za herpes. Ova mast se nanosi oko pet puta dnevno na zahvaćena područja. Najčešće, liječnici propisuju aciklovir, kao i preporučuje za liječenje herpes oksoliničnu, alpizarinovoy, tebrofenovoy, tetraciklin ili eritromicin mast.

U nekim slučajevima, liječnik može preporučiti budućim mama moxibustion herpetic lezije interferona rješenje ili vitamin E. Ovi lijekovi promicati brzo ozdravljenje rana. U slučaju liječenja bolesti imunodeficijencije pomoću imunoglobulina.

herpes labialis kod trudnica

Prevencija herpes u trudnoći

Kako bi se izbjegli problemi koji mogu uzrokovati pojavili tijekom trudnoće herpes na usnama, prije nego što planirate trudnoću, možete učiniti sljedeće:

 • potpunosti ispitati cijelo tijelo;
 • riješiti loših navika;
 • ne jačaju imunološki sustav;
 • se testirati za herpes je prvi tip;
 • piti ili multivitaminsko imunomodulacijskih lijekove (u slučaju akutnog herpes);
 • provoditi intravaskularne zračenje krvi.

Video: Elena Malysheva. Kako liječiti hladno čireve na usnama?

Video: Herpes - Škola pristanište. Komarovsky - Inter

VIDEO: Kako opasno herpesa u trudnoći?

Video: Herpes na usnama. Herpes labialis liječenje narodnih lijekova

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Herpes virusnih infekcijaHerpes virusnih infekcija
Herpes na usneHerpes na usne
Herpes tijelo - simptomiHerpes tijelo - simptomi
Herpes u dječjem grluHerpes u dječjem grlu
Genitalni herpes kod ženaGenitalni herpes kod žena
Herpes tipa 1 i 2Herpes tipa 1 i 2
Herpes na usnama djetetaHerpes na usnama djeteta
Kako je genitalni herpes?Kako je genitalni herpes?
Herpes u trudnoći - da li čekati opasnostiHerpes u trudnoći - da li čekati opasnosti
Vaginalni herpesVaginalni herpes
» » » Herpes na usnama tijekom trudnoće