LadyVu.com

Hipotireoza štitnjače

Hipotireoza štitnjače

hipotireoza - stanje tijela u određenim poremećajima funkcije štitnjače.

Štitnjača proizvodi hormone koji su važni za metabolizam. Trijodtironin i tiroksina tijekom rasta utjecati na razvoj koštanog sustava i živčanog tkiva. Thyrocalcitonin hormon odgovoran za nakupljanje kalcija. U odrasloj dobi, ovi hormoni reguliraju energetske procese (toplinske energije na razini na organima i sustavima). Hipotiroidizam događa kada prestane štitnjače proizvodnju tih hormona ili oštećena hipotalamo-hipofizno sustava, što utječe na hormon štitnjača. Ovisno o uzrocima poremećaja štitnjače i ima hormon je proizveden nije dovoljno, sljedeće vrste hipotireoze - subklinički hipotiroidizam, kongenitalna hipotiroidizam, primarni hipotiroidizam, sekundarni, tercijarni i tkiva hipotireoidizam. Hipotireoza Liječenje ovisi o vrsti, uzrocima, dobi pacijenta. Kada lezije štitnjače autoimunih hipotireoidizam mogu razviti u bilo kojoj dobi (na primjer, zbog kronične autoimune tireodita). Hipotireoza kod djece može dovesti do ozbiljnih odstupanja u razvoju, pa je otkrivanje simptoma treba odmah započeti liječenje, osobito djecu.

Simptomi hipotireoze u novorođenčadiU prirođenih poremećaja štitnjače simptomi hipotireoze može vidjeti iz prvih dana. Glavni simptomi hipotireoze smatra hrapav krik, oticanje lica, kapaka, niske temperature, suha koža, teška žutica, slab refleksa sisanja. Subclinical (nadoknaditi) hipotireoza u djece praktički nije primijetio, jer ova vrsta je tipičan za starije dobne skupine. Hipotireoza kod djece može dovesti do displazije koštanog i moždanog razvoja. Kada je otkrivanje i liječenje hipotireoze u ranim fazama, to je moguće izbjeći takve posljedice kao što su kretenizma, nerazvijenosti. Moderna tehnologija omogućuje ne samo za otkrivanje bolesti u vremenu, ali i dati vrlo dobre rezultate u liječenju hipotireoze u djece.

U slučaju hipotireoze u odraslih primijetio letargija, oticanje lica i udova, suhe kože, lomljive nokte i gubitak kose, osjećaj zimice, oštećenje memorije.

U prisutnosti simptoma hipotireoze u djece provodi posebnu dijagnozu, a nakon toga propisati odgovarajući tretman.

Liječenje hipotireoze u djece

Liječenje hipotireoze često složena i supstitucijska terapija. Ovisno o situaciji imenovan hormona sintetički štitnjače čini se za nedostatak potrebnih prirodnih hormona. Lijek se primjenjuje doziranje i pojedinačno, ovisno o dobi, tjelesnoj težini i vrsti hormona koji poremećen proizvodnje. Kod mijenjanja proizvoda, budite oprezni s doziranjem, jer svaki alat drugačiji hormon sadržaja. Napredna bolesti u djece može dovesti do ireverzibilnih posljedica. Također, ne eksperimentirati s narodnih lijekova liječenje hipotireoze u djece - izgubljeno vrijeme može značajno utjecati na daljnji razvoj djeteta. Odrasli mogu pokušati se liječiti pomoću tradicionalne medicine, s obzirom na činjenicu da je do povrede proizvodnju hormona nakonkongenitalna hipotireoza Završetak procesa razvoja ogleda se u dobrobiti koje odrasla osoba može nadzirati i promijeniti način liječenja, on je osjetio potrebu. U svakom slučaju, ako se odlučite Liječenje hipotireoza narodnih lijekova, To bi trebao biti dijagnoza i biti pod nadzorom iskusnog stručnjaka.

Unatoč napretku u tehnologiji, osobe koje pate od hipotireoze, potrebno je za život na redovnoj osnovi kako bi kompenzirao kršenja proizvodnju hormona. Međutim, medicina je napravio veliki napredak u liječenju djece, zahvaljujući kojima djeca ne razlikuju u razvoj svojih vršnjaka, a može živjeti punim životom.

Video: Hipotireoza? Pravilno je li liječenje štitnjače?!

Video: Hipotireoza kao i od pravilno postupati bez oštećenja štitnjače!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
TSH - norma u djeceTSH - norma u djece
Bolesti štitnjačeBolesti štitnjače
Liječenje hipotireoze - endonormLiječenje hipotireoze - endonorm
Antitijela štitnjače peroksidazeAntitijela štitnjače peroksidaze
Gubitak kose i bolesti štitnjače povezaniGubitak kose i bolesti štitnjače povezani
Hipertireoza u žena - SimptomiHipertireoza u žena - Simptomi
Hormon koji je odgovoran za m?Hormon koji je odgovoran za m?
Autoimuna hipotireozaAutoimuna hipotireoza
Bolesti štitnjače, njihove simptome i metode liječenjaBolesti štitnjače, njihove simptome i metode liječenja
HipotireozaHipotireoza
» » » Hipotireoza štitnjače