LadyVu.com

Hipotireoza u trudnoći

Hipotireoza u trudnoći

hipotireoza - je složen simptom, koji je proizveden kao odgovor na kršenje proizvodnje tiroidni Grupa hormona štitnjače. Bolest može biti kongenitalna ili stečena. Kongenitalna hipotireoza je u pratnji osoba od trenutka rođenja, dok je stekla razvija zbog poremećaja rada žlijezda štitne ili nakon operacije u svom radu.

Stečena Hipotireoza je, pak, može biti primarna i sekundarna. U primarnoj hipotireoze, tiroidni pati sama tkiva, a sekundarni - to je reakcija organizma da savlada sve hipofize i hipotalamusa sustav, koji je odgovoran za normalno funkcioniranje štitnjače.

Hipotireoza štitnjače i trudnoća

Hipotireoza u trudnoći - osobito akutni problem. Ovdje je bitno odrediti najprikladnije taktiku dijagnoze i ispravljanje štitnjače. Ovaj oprez je povezan s nekim značajkama kao što su:

  • promjene funkcije štitnjače tijekom trudnoće;
  • tiroksina treba majčinsku fetalni razvoj, osobito tijekom prvog tromjesečja, kada se još nije u potpunosti formiran shchitovidka dijete;
  • razlike u pristupima dijagnostici i liječenju hipotireoze tijekom trudnoće na zajedničkim pristupima.

Subclinical Hipotireoza u trudnoćiSupklinička hipotireoza je, kao što ime sugerira, nema jasne simptome i kliničku sliku. Ali kršenja štitne žlijezde jasno se vide na analizu. Dakle, u subkliničke hipotireoze povećava razinu TSH - štitnjače-stimulirajući hormon, u ovom stupnju T4 i T3 su normalni.

Koliko je opasno takvo stanje, tvrdeći liječnici diljem svijeta. Neki ga smatraju opasnim zbog kasnijeg napredovanja ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti, pa inzistirati na obveznom njegove eliminacije. Drugi kažu da je neznatno odstupanje od norme ima mali utjecaj na tijelo, a vi samo držati stvari pod kontrolom, tako da ne propustite prijelaz na očite hipotireoze.

No, tko god pobijedi u sporu, jedna stvar je jasna - supklinička hipotireoza u trudnoći je izuzetno opasna. I ne samo za fetus, ali i za majku.

Hipotireoza i trudnoća - učinci

Prije svega, u hipotireoza smanjena plodnost žene, to jest, njegova sposobnost da shvati. To je zbog nepravilnosti u procesu ovulacije. Žene s hipotireoza rizik ovulacijske neplodnosti primarne dva puta više nego u zdravih žena. Dakle, uvredljive trudnoća sama po sebi je već problematično. No, ako je trudnoća i dalje pojavljuje na visokim rizikom za ovim ili drugim štetnim posljedicama.

Među njima - intrauterinog usporavanja rasta, gestacijski hipertenzija, odvajanje posteljice. Hipotireoza i trudnoća učinciNjegov najnepovoljniji ishod hipotireoze u trudnica - gubitak djeteta zbog pobačaja u prvom tromjesečju trudnoće.

S obzirom na činjenicu da je do 12 tjedana fetus razvija samo pod utjecajem hormona majčinski štitnjača, i tijekom prvog tromjesečja je najvažniji u smislu polaganja važne sustave i organe, uključujući mozak, to je imperativ da u krvi trudnice sadrže dovoljne tiroidni hormoni. Samo pod tim uvjetom, beba će razviti normalno.

Inače, visoki rizik od kongenitalnih malformacija, i raznih neuropsihijatrijskih poremećaja, kao i niska razina inteligencije u budućnosti.

Video: Hipotireoza kod trudnica i djece

Video: Elena Malysheva. Hipotireoza - simptomi i tretman

Video: hormona liječenje hipotireoze - hormonske terapije, pretilost hipotireoze

Video: Štitnjača, hipotireoza, hrana hipotireoza.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Štitnjače i trudnoćaŠtitnjače i trudnoća
Trudnoća i štitnjačeTrudnoća i štitnjače
TSH - norma u djeceTSH - norma u djece
Hipotireoza kod djeceHipotireoza kod djece
Bolesti štitnjačeBolesti štitnjače
Liječenje hipotireoze - endonormLiječenje hipotireoze - endonorm
Antitijela štitnjače peroksidazeAntitijela štitnjače peroksidaze
Hipotireoza: Kako mršaviti?Hipotireoza: Kako mršaviti?
Dijeta za hipotireozaDijeta za hipotireoza
Hormon koji je odgovoran za m?Hormon koji je odgovoran za m?
» » » Hipotireoza u trudnoći