LadyVu.com

Prevencija rahitisa u djece

prevencija rahitisa u djece

Prva godina života novog čovjeka - najvažnijem razdoblju, kada položi kao cigle, temeljima zdravlje bebe. Zato je glavni zadatak majki i očeva je da se brine za zdravlje djeteta. U ranoj fazi razvoja djeteta posebnu ulogu pripada sprječavanje rahitisa u djece, jer je ova bolest se najčešće dijagnosticira u dobi od dva mjeseca između dvije godine.

Uzroci rahitisa u djece

To je ozbiljna bolest koja je povezana s oštećenjem metabolizmom u tijelu fosfor-kalcij tvari može poremetiti normalno formiranje kostiju dijete. U opasnosti su djeca rođena od majki 18-35 godina, koji su imali komplikacija u trudnoći, bolesti probavnog trakta, metabolizam i bubrega. Na dijelu faktora rizika djeteta su kako slijedi:

  • Mala težina rođenja (mlađoj dobi) ili teških (više od četiri kilograma);
  • loša fizičkom aktivnošću;
  • nedostatak izloženosti ulici;
  • umjetno hranjenje;
  • čest akutne respiratorne virusne infekcije i prehlade;
  • rođen u lipnju i prosincu.

Prisutnost jedne ili čak više faktora ne znači da je dijete bolesno, ali se oslanjaju na slučaju neće biti - prevencija rahitisa u djece ne boli.

Prevencija rahitisaPravovremena prevencija rahitisa će eliminirati potrebu za tretmanom u budućnosti. No, čekaju rođenje djeteta nije potrebno - pregledi prevencija rahitisa, koji se sastoji u dobru prehranu trudnica, česte šetnje na svježem zraku, vježbe i uzimanje multivitaminsko dodataka, će biti velika pomoć. Prehrana trudnica mora sadržavati dovoljnu količinu proteina, fosfora, kalcija i vitamina. Lean o mliječnim proizvodima, orašastim plodovima, sira, povrća, voća, ribe, nemasnog mesa i govedine jetre. I najkorisniji za prevenciju rahitisa vitamina - vitamina D. To je u velikoj količini u žumanjku, tuna i ulje jetre bakalara. Imenovati lijekove kako bi se spriječilo rahitis, čak i vitamini sama ne može ostaviti ovo pitanje ginekologu.

Učinkovita prevencija u dojenčadi, pod nazivom postnatalni prevencija rahitisa, može se provesti s tri tjedna starosti. Pedijatri preporučuju davanje novorođenče na 2 kapi Akvadetrima ili sličan lijek. Istovremeno je potrebno jednom mjesečno raditi po Sulkovichu uzorka, koja je, kako bi se utvrdilo količinu kalcija u mokraći. To je važno jer nespecifični prevencija rahitisa u djece može dovesti do predoziranja vitaminom D, a prijeti s neugodnim posljedicama.

Ako postoji mogućnost da beba ne dobiva dovoljno vitamina D, a mogu razboljeti, preporuča se da specifične prevencije rahitisa, odnosno odabir pojedinih lijekova.

važne komponente

Govoreći o uravnotežene prehrane, potrebno je usredotočiti se na dionice za hranjenih adaptiranim djeteta. oni bi trebali vitamin D kako bi se spriječilo rahitissadrže potrebne količine vitamina D, kalcija i fosfora. No, nitko od smjese ne može se usporediti s vrijednošću od majčinog mlijeka, tako da prije dojenja godine - najbolji sprječavanje rahitisa.

Uvođenje prvi obrok - važan dio prevencije. Pedijatri vjerujem da moramo početi s povrćem, zatim dodajte sir, meso, mliječni proizvodi i riba. Pri odabiru žitarica, obratite pažnju na sastav. To bi trebao prezentirati isti kalcij, vitamin D i fosfora.

Ne manje važnu ulogu u prevenciji rahitisa u djece pripada šetnje, aktivno kretanje, voda, zrak kupke i tjelesni odgoj.

Ove jednostavne preventivne mjere mogu pomoći da se izbjegne opasne bolesti.

Video: Kako provesti prevenciju rahitisa u djece

Video: prevencija rahitisa u eublepharis

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Rahitis u dojenčadiRahitis u dojenčadi
Pokazatelji krvi u djecePokazatelji krvi u djece
Spazmofiliya djecuSpazmofiliya djecu
Znojenje glave djetetaZnojenje glave djeteta
Dijete ima veliki trbuhDijete ima veliki trbuh
Vitamini za bebeVitamini za bebe
Glomerulonefritis u djeceGlomerulonefritis u djece
Ne rastu kose kod djetetaNe rastu kose kod djeteta
Cijepljenje za djecu do godinu danaCijepljenje za djecu do godinu dana
Vitamin D za djecuVitamin D za djecu
» » » Prevencija rahitisa u djece