LadyVu.com

Temperatura dijete 38 bez simptoma

temperatura djeteta je 38 bez simptomaU većini slučajeva, toplina djeteta može objasniti prehlade, jer je popraćeno jakim kašljem, začepljen nosna prolaza, bol i nelagoda u grlu i druge simptome ovih bolesti. SARS u djece je vrlo čest, a gotovo sve mlade majke već zna što treba učiniti u slučaju lošeg zdravstvenog stanja svoje potomstvo.

Ako temperatura djeteta porasla iznad 38 stupnjeva, ali bez simptoma prehlade Većina roditelja početi brinuti puno i ne znam kako se ponašati. U ovom članku, mi ćemo vam reći ono što može biti povezano i što učiniti u takvoj situaciji.

Zašto temperatura bebinoj 38 bez simptoma prehlade?Groznica u dijete do 38 stupnjeva, a gore bez simptoma prehlade može imati različite uzroke, kao što su:

  1. Na mrvica do godinu uzrok tog porasta temperature može postati banalno pregrijavanja. To je zbog činjenice da je sustav termoregulacije u novorođenčadi nisu u potpunosti formirana, što je posebno uočljivo kod one djece koja su rođena prerano.
  2. Osim toga, nedavno rođena beba već duže vrijeme prolazi razdoblje prilagodbe na nove uvjete života. Ako su neka djeca doživljavaju relativno mirno ovo vrijeme, nešto drugo je puno teže - protiv su pozadina adaptacije znatno povećao temperaturu, a ponekad čak i konvulzije se javljaju. Takva pojava naziva prolazna groznica i to je sasvim normalno za bebe čija dob ne prelazi šest mjeseci. Opet, u nedonoščadi razdoblje prilagodbe prolazi mnogo teže i duže traje.
  3. Često temperatura djeteta je 38 bez znakova prehlade tamo za nekoliko dana nakon cijepljenja. Najčešće se ova situacija je promatrana u slučajevima, kada je korišten „uživo” cjepivo. Budući da je odgovor na cijepljenje u djetinjstvu razviti imunitet tijela dogodi, to je često popraćeno porastom temperature.
  4. Visoka temperatura u dijete gotovo uvijek proizlazi iz dječja tijela u cijeđenjem upalnog procesa. Ako je uzrok ove upale je u virusne infekcije, to je uvijek u pratnji naše uobičajene znakove prehlade. Ako dijete ima temperaturu iznad 38 stupnjeva drži 2-3 dana bez simptoma, najvjerojatnije, njegov imunološki sustav je aktivno u borbi protiv bakterija. U takvim okolnostima, u pravilu, lokalne manifestacije bolesti javljaju kasnije.
  5. Uzrok upale koja uzrokuje beba groznica, može postati sve vrste alergijske reakcije. U tom slučaju, alergen može biti bilo što - lijekovi, hrana, kemikalije za kućanstvo, i tako dalje.
  6. Konačno, razlog za podizanje temperature na razinu od 38 stupnjeva bez simptoma prehlade mogu biti zuba. Iako neki liječnici vjeruju da dentatsii rok ne može biti popraćena visokom temperaturom, mnoga djeca pate na taj način.

Što bi roditelji?

Prvo, potrebno je osigurati odgovarajuće mrvice za njegu - često daje mu piti, radije topli čaj i kompot od sušenog voća, redovito provjetravati temperaturu zraka u prostoriji i održavanje nije iznad 22 stupnjeva, kao i za hranjenje lagani obrok i to samo ako djetetov apetit.

Ako temperatura ne prelazi 38,5 stupnjeva, a dijete to nosi ispravno koristite groznica smanjenje lijekovi ne preporučuju. dijete ima povišenu temperaturu bez simptoma 38Iznimke su oslabljena djecu s kroničnim bolestima, kao i djece, koji nije bio ni 3 mjeseca. Kada se to prag prekorači mrvice može dati sirup „Nurofen” ili „Panadol” u dozi koja odgovara njegovoj dobi i težini.

U pravilu, dok je osigurati potrebne uvjete za dijete njegove tjelesne temperature vraća u normalu u roku od nekoliko sati, a više ne raste. Ako groznica traje 3 dana, posjetite liječnika, bez obzira na prisutnost drugih simptoma.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Temperatura dijete s otitisTemperatura dijete s otitis
Prehlada u dojenčadiPrehlada u dojenčadi
Prehlada u dojenčadiPrehlada u dojenčadi
Suhi kašalj u djeteta bez grozniceSuhi kašalj u djeteta bez groznice
Uzroci kašlja bez prehladeUzroci kašlja bez prehlade
Temperatura 38 bez simptomaTemperatura 38 bez simptoma
Toplina bez simptomaToplina bez simptoma
Povećana tjelesna temperatura bez znakova prehladePovećana tjelesna temperatura bez znakova prehlade
Temperatura 37 trudnoćaTemperatura 37 trudnoća
Simptomi gripe u djeceSimptomi gripe u djece
» » » Temperatura dijete 38 bez simptoma