LadyVu.com

Visoka temperatura u djeteta bez simptoma

Visoka temperatura u djeteta bez simptoma

U novo-poletarac mama je uvijek puna strahova vezanih uz zdravlje svojih mrvica. I dok god beba raste, često postoje različite situacije kad jednostavno izgubili žena, zbog nedostatka iskustva. Porast temperature bez simptoma i ne može biti pozvan obična situacija. Posebno, poznato je da je njegova pojava ukazuje na moguće zdravstvene probleme. Idemo razumjeti zašto je zadržao temperatura, zbog koje je podigao iu kojim slučajevima je potrebno pucati prema dolje.

Razlozi za visoke temperature u djeteta bez simptoma

U većini slučajeva, temperatura se diže na hladno i SARS kao zaštitno tijelo reakcija na stranog proteina u tijelu. No, u isto vrijeme kada je u pratnji drugih simptoma: kašalj, crveno grlo, curenje iz nosa, promuklost glasa. Zašto je visoka temperatura bez popratnih znakova?

  1. Razlog za podizanje temperature u djece može postati banalno pregrijavanje, rezultat nesavršenosti termoregulacijski sustav. Pretjerano zakutyvanie, toplina u sobi, ugostiteljstvo isključivo majčinim mlijekom, bez opijanja - sve što može dovesti do porasta topline. U starije djece i odraslih, porast temperature zbog pregrijavanja je moguće s produljenog izlaganja vrućoj sobi ili po žarkom suncu.
  2. neurološke bolesti postaju uzroci visoke temperature, kao što je autonomna disfunkcija. Može rasti temperature u djece s povećanim razdražljivost i živčani sustav.
  3. Razlozi za visoke temperature mogu biti takozvani pirogeni reakcije, povezana s uvođenjem stranih tvari. Jednostavan primjer je visoka temperatura, nakon davanja cjepiva ili seruma cijepljenja. Osim toga, ista reakcija može pojaviti prilikom uzimanja istekao droge ili prekomjernu uporabu.
  4. neočekivano, alergijske reakcije također može biti razlog zašto dijete ima povišenu temperaturu. Ali ovaj simptom obično ukazuje na tešku alergiju na dijete i zahtijeva hitnu intervenciju stručnjaka.
  5. Temperatura često podizanje može biti pokazatelj tako teških bolesti kao srčane bolesti, leukemije.
  6. Pojava groznica bez simptoma često povezane s skrivena upala, u borbi protiv bakterije i viruse tijelo (na primjer, pijelonefritis). U tom slučaju, temperatura djeteta ne ide pogrešnim putem, i zahtijevaju bolničko liječenje.

Što je temperatura djeteta je potrebno srušiti?Iz skupa najtočnije toplomjera je živa. Oni mjerenje temperature u pazuhu. Ako grudnichka konstantna temperatura od 37 ° -37,3 ° C, ne brini. Činjenica da je ova brojka je normalna temperatura termometra u djeteta do godinu dana, pod uvjetom da to nije do 36,6 ° C.

U svakom slučaju, temperatura 38 ° C, nije smanjena jer tijelo djeluje protiv mogućih uzročnika bolesti. Kako sniziti temperaturu potrebnu kada živa u termometru skali dosegla 38,5 ° C i više. I to pod uvjetom da se dijete ponaša tromo, a njegova lošeg zdravlja. Ako je indeks do 39 ° C, beba je aktivna, dobro jede, nema potrebe da se pucati prema dolje. Dovoljno topli pića i svjež zrak u prostoriji (17-18 ° C).

Temperatura ne padne dolje

Temperature iznad 39 ° C, potrebno je da ide pogrešnim putem, jer je opasnost od napadaja i poremećaja krvarenja. Možete koristiti antipiretički svijeće (Tsefekon, paracetamol), sirupi (Nurofen, efferalgan, Panadol). Međutim, možete koristiti samo jednu stvar - ili svijeću, ili sirup.

Ako ni nakon uzimanja lijeka dijete ne padaju temperature, kao i na licu su znakovi dehidracije (viri iz kože oko očiju, Fontanelle u dojenčadi, sporog ili brzog disanja), odmah nazovite hitnu pomoć.

U svakom slučaju, potrebno je pozvati lokalnog liječnika na kući u slučaju visoke temperature u djeteta. Uostalom, to može ukazivati ​​na ozbiljne bolesti.

Video: Temperatura i ništa drugo - dr Komarovsky škola

Video: Što učiniti na visokoj temperaturi u djeteta, djeteta ili odrasle osobe. Bez antibiotika i lijekova

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzroci visoke temperatureUzroci visoke temperature
Temperatura 39 bez simptomaTemperatura 39 bez simptoma
Temperatura nakon pobačajaTemperatura nakon pobačaja
Temperatura 38 bez simptomaTemperatura 38 bez simptoma
Temperatura SARSTemperatura SARS
Temperatura prije mjesečnoTemperatura prije mjesečno
Toplina bez simptomaToplina bez simptoma
Temperatura vodene kozice u djece - koliko dana?Temperatura vodene kozice u djece - koliko dana?
Temperatura 37 trudnoćaTemperatura 37 trudnoća
Temperatura, kašalj, curenje iz nosa u djetetaTemperatura, kašalj, curenje iz nosa u djeteta
» » » Visoka temperatura u djeteta bez simptoma