LadyVu.com

Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana?

djevojkaPonekad vijesti o trudnoći za žene je potpuno neočekivano, posebno nakon mjeseca trudnoće. Čak i prevencija, kontracepcija, bez upotrebe hormonskih kontraceptiva i rad ne daje savršen rezultat. Suvremena medicina i najnovije tehnologije, nude puno proizvoda i načina za zaštitu od neželjene trudnoće. Ali neke žene za niz razloga, je kontraindiciran korištenje određenu vrstu kontracepcije. Na primjer, dojilje ne mogu se koristiti pripravci hormona, u brojnim ginekoloških bolesti koristi kontraindicirana intrauterinog uloška i kape.

Neke žene još uvijek koriste kao način da se zaštite od neplaniranog metode trudnoće temelji na brojanju dana ili tzv ritam - metodom. Regulacija trudnoće na ovaj način ima određenu vrijednost. Prevencija trudnoće može pridonijeti da se suzdrže od spolni odnos za vrijeme ovulacije, a za nekoliko dana nakon navodnog perioda sazrijevanja i pucanja folikula. Zbog poteškoća u određivanju točnog vremena ovulacije preporuča apstinenciju od 9-11 do 19-20-og dana menstrualnog ciklusa tijekom razdoblja od 28 dana. Uz precizno uspjeh pridržavanje postiže u većini slučajeva.

Za primjenu ritam - metode važno je da je žena bila redovita ciklusa, potrebno je promatrati strogu disciplinu i točnost. Nakon ovulacije, jaje je izvediv za dva - tri dana, a muški spolni stanice vitalne aktivnosti za pet - sedam dana. Kao rezultat toga, tijekom sedam - osam dana najviše povećava vjerojatnost trudnoće. Ali to se događa da ova metoda zaštite nije aktiviran. Stoga, mnoge žene su zabrinuti da li je moguće zatrudnjeti za vrijeme menstruacije?

Da bi se razumjelo pitanje trudnoće nakon mjesec dana, trebate biti svjesni cikličkih promjena u maternice i jajnika.

Fiziološke promjene u maternici i jajnicima

Proces oplodnje i uvođenje oplođenog jajašca u sluznicu maternice proći vrlo složen, sta metamorfozu, doprinose nastanku u ženskom trudnoće. To je menstrualni ciklus, koji se računa od prvog dana ove menstruacije do prvog dana sljedećeg. Za većinu žena, ovaj ciklus ima trajanje od 28 dana, neki 21 ili 30 do 35 dana. Ova periodičnost promjene u tijelu najviše izložena jajnika i endometrija. Sve faze menstrualnog ciklusa reguliran i pod utjecajem hormona proizvedena u hipofizi. Pod njihovim utjecajem na jajnicima javljaju ciklički ponavljaju promjene, koje su podijeljene u sljedeće faze:

  • 1) folikularnoj fazi-pojava na koje se proces izrade i sazrijevanja folikula, uz naknadne rupturu;
  • 2) lutealne faze u kojoj nastaje zrela i žuto tijelo.

Sazrijevanja folikula odvija u prvoj polovici ciklusa, ako je 28 - dan ciklusa, što je u razvoju za 14 dana, a na 21 dana - za 9-11 dana. U tom slučaju, jaja veličina povećava za 5-6 puta.

Na kraju razdoblja ovulacije, na kojem dospijevaju folikul pukne i ostavlja zrele jaje. Ona je pak spada u trbušnu šupljinu, a zatim u jajovod. Kad je ciklus od 28 dana, to se događa u oko 14 dana, na 21 dana - malo brže, da je najpovoljniji put za oplodnju.

U lutealnoj fazi, na mjestu gdje praska zrele folikule počeo formirati žuto tijelo. Da proizvodi hormon - progesteron. Žuto tijelo je aktivno djeluje u ciklusu od 14 dana do 28 dana i traje preostalu polovinu menstrualnog ciklusa od ovulacije do menstruacije.

Neposredno prije početka menstruacije hormona žutog tijela aktivnost smanjuje. Ako je došlo do oplodnje, corpus luteum aktivno radi i raste tijekom prvog tromjesečja trudnoće. Pod utjecajem hormona jajnika pojaviti ritmičke, ponovio promjene u kontrakcije sposobnosti, razdražljivost i protok krvi u maternici.

Cikličke promjene u maternici, kao i jajnici i dalje za 28 dana (ponekad i 21 dana, i 30-35). Oni su, također, ima nekoliko faza: faza očituje krvarenja maternice i odbijanja endometrija, sluznice fazu oporavka, proliferacija fazu, kada je sluznica maternice hipertrofija i sekrecija fazi, što se poklapa s razvojem u žuto tijelo. U ovom trenutku, sluzav što je više moguće spremni za primanje oplođenog jajašca.

da li je trudnoća nakon mjesec dana je moguće?

Mama s djetetomTrudnoća nakon mjesec dana je moguće, ali u vrlo rijetkim slučajevima. Igraju važnu ulogu pojedinih obilježja ženskog organizma, duljina menstrualnog ciklusa, i drugi. Za dobar razlog da izmisle lijekove koji štite od neželjene trudnoće, inače, da bi se koristiti metodu kalendara. Čak i uz redovite menstrualnog ciklusa može uspjeti iz bilo kojeg razloga. To može utjecati na stres, hormonalne poremećaje. U tom slučaju, jaje sazrijeva znatno ranije procijenjeno razdoblje i uz povoljne situacije mogu se pojaviti nakon nekoliko mjeseci trudnoće.

Šanse za dobivanje trudna nakon mjesec visoko u žena koje imaju neredovite menstrualne cikluse. U isto vrijeme prije odlaska na sazrijevanja folikula i ovulacije nego u duljini ciklusa od 28 dana, oko 10 -12 dana. U tom slučaju, povećana mogućnost začeća odmah nakon menstruacije.
Razlog može biti ne samo pojedine žene ciklus kada je ovulacija dogodi mnogo ranije, ali i visok održivost sperme. Odavno je poznato da je sperma vitalnost za nekoliko dana (od poznatih podataka o njihovoj održivosti se održava do 5-6 dana). A ako je sastanak prerano sazrela jaje sa spermom zatrudnjeti nakon mjesec dana je to moguće, a sperma sačuvana sve do svoje djelatnosti, uzimajući trudna nakon mjesec dana možda.

Odgovor na pitanje: „Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana”, je potvrdan. I uvijek imati na umu da je trudnoća i rođenje djeteta, koji nije bio planiran unaprijed, ne tako dobro kao što je planirano. Uostalom, puno žena koje nemaju zdravstvenih problema, morate učiniti velike napore na dugo očekivani trudnoće. Ali za tebe je to bio dar sudbine, a takvih poklona nikada neće odbiti!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Sve o kontracepcijiSve o kontracepciji
Kalendar se metoda kontrole rađanjaKalendar se metoda kontrole rađanja
Na što dan oplodnje?Na što dan oplodnje?
Nezaštićeni spolni odnosNezaštićeni spolni odnos
Bol tijekom ovulacijeBol tijekom ovulacije
Kako bi se zaštitili nakon poroda - glavne metodeKako bi se zaštitili nakon poroda - glavne metode
Kako odrediti gestacijsku dob?Kako odrediti gestacijsku dob?
Neželjena trudnoćaNeželjena trudnoća
Kako bi se zaštitili od trudnoće?Kako bi se zaštitili od trudnoće?
Vaginalni prstenVaginalni prsten
» » » Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana?