LadyVu.com

Da li je trudnoća nakon mjesec dana je moguće?

Bilo trudnoća je moguća nakon mjesec dana

Da li je moguće zatrudnjeti odmah nakon menstruacije? Danas, pitanje briga za mnoge žene. Vjerojatnost trudnoće nakon mjesec dana tamo, ali to je premalo. A ovisi, prije svega, da je trajanje ženskog ciklusa i svojstvima tijela. Idemo shvatiti detaljnije u tom pogledu.

Menstrualni ciklus i njegove faze

Menstrualni ciklus je redovita promjena u tijelu žene. Početak ovog ciklusa bit će prvi dan menstruacije. Sastoji se od tri faze:

  1. Folikularna faza. Trajanje ovog perioda razlikuje se od jedne žene do druge. Karakterizira faza rasta dominantnog folikula, od kojih je kasnije pojavljuje spremna oploditi jaje.
  2. Ovular faza. Dominantni folikuli se određuje oko sedmog dana ciklusa. On je još uvijek i dalje razvijati i identificira estradiol. Postizanje zrelosti i sposobnosti na ovulaciju, folikul oblici graafovy mjehur. Ova faza je vrlo kratak, traje do tri dana. Tijekom tog vremena postoji nekoliko valova sredstvo za otpuštanje i proizvodnje luteina enzima koji potiču kidanje folikula zidova i zrelog jajašca se oslobađa. Tako, postupak ovulacije događa.
  3. Lutealna faza. Taj jaz između ovulacije i početka menstruacije. Njegova traje 11-14 dana. U ovoj fazi, maternica je spremna za implantaciju oplođenog jajašca.


Dakle, začeće se događa u fazi srednje faze - ovulacijski. No, praksa pokazuje da je slučaj je iznimka, a žene trudne tijekom prvog ili posljednjoj fazi. Ovi slučajevi su rijetki, ali su dovoljni za zaštitu, ako niste spremni da postanete majka.

Vjerojatnost trudnoće odmah nakon menstruacije mogu biti zbog sljedećih razloga:

  • dugo krvarenje. Novi jaje počinje sazrijevanje s početkom menstrualnog ciklusa. Za svoje sazrijevanje potrebne za 3-5 dana, a ako je prošlog mjeseca 8-10, ona može u tom vremenskom razdoblju do zrele i u svakom trenutku izbijati;
  • vitalnost spermija. Smatra se da je normalan održivosti spermija - 3-4 dana. Ali čak i ovdje postoje iznimke. Spermiji mogu preživjeti u ženu nekoliko dana, čekajući ovulacije;
  • nepravilnog razdoblja. Atipične menstrualnog ciklusa plutajuće datum ovulacije može dovesti u mogućnost trudnoće za vrijeme menstruacije;
  • privremeni pomak ovulacije. Žensko tijelo je jedinstven i nepredvidiv. Stres, hormonalne promjene, a kršenje općih uvjeta može uspjeti u utvrđenom fiziološkog sustava i točno predvidjeti kada će sazrijevanje i oslobađanje jajne stanice je vrlo teško;
  • dva ili više jaja. Jedna od stanica mogu se prati endometrij i šanse za trudnoću odmah nakon menstruacijea drugi je vezan negdje. Ova činjenica može preokrenuti tipični menstrualni uzorak, čime se povećava mogućnost trudnoće za vrijeme menstruacije;
  • cijevni trudnoće. Ponekad se oplodnja ne odvijaju u maternicu, te u cijevi. Žena može menstruaciju, a ona je tiho sudjelovali u nezaštićeni spolni odnos odmah nakon menstruacije, u nadi da je prvih pet dana nakon menstruacije ne mogu biti trudna. Jaje čeka spermija u trubu i neočekivano oplodnja dogodi.

Kao što možete vidjeti puno faktora, mjesečni ciklus i trudnoća može biti vrlo kompatibilni. Problemi okoliša, konstantan stres, a stres dovodi žene do menstrualnog poremećaja. Stoga, zaštitu postupka kalendar kontracepcije, imajte na umu da u svakom trenutku može biti majka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Trajanje menstrualnog ciklusaTrajanje menstrualnog ciklusa
Mogu li imati spolni odnos prije menstruacije?Mogu li imati spolni odnos prije menstruacije?
Kako izračunati ovulacije s nepravilnim ciklusom?Kako izračunati ovulacije s nepravilnim ciklusom?
Ovulacija 2Ovulacija 2
Mjesečni ciklus - normaMjesečni ciklus - norma
Kada se jaje počinje sazrijevati?Kada se jaje počinje sazrijevati?
Kako računati menstruatsionny ciklus - primjerKako računati menstruatsionny ciklus - primjer
Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana?Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana?
Faza menstrualnog ciklusaFaza menstrualnog ciklusa
Začeće tijekom menstruacijeZačeće tijekom menstruacije
» » » Da li je trudnoća nakon mjesec dana je moguće?