LadyVu.com

Na koji je dan u mjesecu nakon što može zatrudnjeti?

koji je dan u mjesecu, nakon što možete zatrudnjetiZa veći dio, trudnoća je uzrok radosti za trudnice. Međutim, nisu sve žene, iz raznih razloga i okolnosti koje su spremne da postane majka u jednom ili drugom trenutku. Zato ginekolozi često čuti pitanje žena, koji se odnosi na koji je dan u sljedećem mjesecu, možete zatrudnjeti. Pogotovo ona postaje hitno kada je, kao žena koristi kontracepciju fiziološke metode.

Da li je moguće zatrudnjeti odmah nakon menstruacije?

Za odgovor na to pitanje, moramo se okrenuti fiziološke karakteristike ženskog tijela.

Dakle, za većinu žena, ciklus je redovito i stalno u istom trajanju. U tom slučaju, on se sastoji od 3 faze koje slijede jedna za drugom:Svaki od tih faza je karakterizirana određene promjene koje se događaju u oba djelovanja i strukture maternice, endometrija jajnika. Budući da je u većini slučajeva to je sredinom ciklusa događa ovulacija, što odgovara 2 ciklusa faze. Odmah ova pojava je od temeljne važnosti za začeće, jer to se događa kada je izlaz jaje od mahuna.

Zreli jaje za nekoliko dana nakon ovulacije čeka oplodnju. Ako se to ne dogodi, doći do mjesečno. Međutim, njihov nastup još uvijek ne znači da je nemoguće zamisliti poslije. Na čemu se temelji ta tvrdnja?

Stvar je u tome da sperma, jednom u ženskog genitalnog trakta, ostati izvediv za 3-5 dana. Stoga, kako bi se izračunati na koji dan nakon mjesec dana možete zatrudnjeti, žena mora znati kad je ovulacija. Set je moguće s posebnom testu ili pomoću graf bazalne tjelesne temperature, što jasno pokazuje brojčane vrijednosti padaju izravno u izlaznom razdoblju od zrelog jajašca. U prosjeku, ovulacija se događa na dan 12-16 menstrualnog ciklusa, s tim da njeno trajanje je 28-30 dana.

Prema tome, izračunati koliko dana nakon menstruacije mogu zatrudnjeti, morate dodati datum ovulacije do 3 dana prije i poslije. Na primjer, ako je ciklus 28 dana, ovulacija se događa 14. dana, šanse za dobivanje trudna održava u rasponu od 11-17 dana ciklusa.

Što povećava vjerojatnost da zatrudne odmah nakon menstruacije?

Govori o tome koji je dan u mjesecu, nakon što možete zatrudnjeti, morate spomenuti što faktori i kako utječu na začeća ofenzivu odmah nakon menstruacije. Dakle, mogućnost trudnoće nakon mjesečnih povećava oštro na:

  1. Prekratko ciklus, odnosno ako ima manje od 21 dana. To je u ovoj situaciji, ovulacija se može pojaviti gotovo odmah, nakon 3-4 dana nakon zadnjeg dana menstruacije.
  2. Dugotrajno menstrualnog toka, kada je njihovo trajanje je 7 dana ili više. Kako da biste dobili trudna nakon mjesec dana na bilo koji danU tom slučaju, čime se povećava vjerojatnost da dospijeva mjesečno izravno u posljednjim danima novog jajeta, koji je spreman da se oplođena.
  3. Povreda regularnost ciklusa - također povećava šanse za dobivanje trudna odmah nakon menstruacije. To se događa zbog činjenice da su žene predvidjeti ovulaciju vrijeme je vrlo teško.
  4. Ne možemo zaboraviti o fenomenu spontanog ovulacije, tijekom koje je istovremeno izlaz više jaja folikula.

Dakle, kako bi se utvrdilo što, koji dan je najbolje da biste dobili trudna nakon menstruacije, žena može samo u slučaju redovite menstruacije.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako računati menstruatsionny ciklus - primjerKako računati menstruatsionny ciklus - primjer
Mjesec u sredini ciklusaMjesec u sredini ciklusa
Mogu li zatrudnjeti zadnji dan menstruacije?Mogu li zatrudnjeti zadnji dan menstruacije?
Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja?Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja?
Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana?Mogu li ostati trudna nakon mjesec dana?
Faza menstrualnog ciklusaFaza menstrualnog ciklusa
Začeće tijekom menstruacijeZačeće tijekom menstruacije
Endometrija debljine na dane ciklusaEndometrija debljine na dane ciklusa
Mogu li zatrudniti nije ovulacija?Mogu li zatrudniti nije ovulacija?
M-eho materniceM-eho maternice
» » » Na koji je dan u mjesecu nakon što može zatrudnjeti?