LadyVu.com

Som - koristi i štete

som koristi i štete

Ova riba je također pozvao na more vuk, a aureola zaštite njihovih staništa je impresivna. Ona dolazi u ribarskom ulov u Barentsovom moru, na Baltiku, na sjeveru, Norveško more i Tihi ocean. Najčešće, naravno, slučajno, jer som - ne hrane ribe.

Unatoč prilično divlji izgled, i to je veliki i masivni čeljust s strše prednje zube, duge i spljoštena tijela, to je naširoko koristi u modernoj kuhinji.

Postoji nekoliko vrsta soma: akne nalik, prugasti, plava i zamrljan. Svi oni imaju niz mogućnosti. Na primjer, som radije da se mrijeste u blizini obale i za ugodan boravak odgovaralo joj je stjenovita dno prekriveno algama. Catch to može biti u bijeloj i Barentsovom moru, ali ponekad oni se nalaze iu zaljevu.

U svakom slučaju, bez obzira na vrstu, lanceta riba Ona ima prilično impresivnu težinu (20-30 kg). U dužini i obično doseže jedan metar, naravno, bio u mogućnosti da ispuni neke ribare i veće primjerke.

Kako korisno som?

Unatoč prilično zastrašujuće ime - Som je vrlo nježan i sočan meso srednje ulje. File bijel. U mnogim zemljama, to se poslužuje u restoranima kao poslastica.Prednosti som, naravno, leži u relativno bogatom sastavu. Ona sadrži važne esencijalne kiseline: niacin, pantotensku, omega-3. Meso je vrlo lako probavlja i hrani tijela, pa čak i mineralima i elemenata u tragovima: cink, jod, željezo, fosfor, krom, mangan, kalcij, kobalt. Njihovi pozitivni učinci dobro su poznate u medicini. Na primjer, kalijeve soli izlaza iz tijela i njegove upotrebe omogućuje redovitu izbjegavati edem. Također som mesa bogate i ništa manje korisni vitamini. Dakle, vitamini A i E ojačati imunološki sustav, vitamin D - je neophodan za povoljnom stanju kosti i živčani sustav, a bez vitamina PP nemogućim redoks procese u tijelu.

To znači da redovita konzumacija som mesa zajamčena pružiti osobi sa svime potrebnim za normalan život. Ona pomaže u sprečavanju brojnih bolesti kardiovaskularnog sustava, sprječava nastanak aterosklerotskih plakova, kao i čisti krvne žile viška kolesterola. Stručnjaci preporučuju da ga i oni koji imaju problema sa štitnjačom aktivno koristiti.

Trudnice i djeca, također je poželjno da se uključi u svoj obrok.

Som i njen blagotvorni svojstva promatrati i nutricionisti. Preporuča se koristiti u raznim dijetama za mršavljenje, naravno, s obzirom na njegovu pravilnu kuhanje. Općenito se preporuča koristiti kuhana ili na pari. Prženi som Preporučuje se jesti manje.Također, meso ove ribe je savršen za high-proteinska dijeta: za dobivanje težine i oporavak od operacije i bolesti, to je činjenica da je to potrebno.

Sportaši držati dijetu za izgradnju mišića, također možete jednostavno ga uključiti u svoju prehranu, som kalorijajer mu je protein je lako probavljiv.

Kalorijska som niska, te je u sirovom stanju - 96 kcal, kuhano - 114 kcal, u peku. - 137 kcal i pržene som će imati oko 209 kalorija.

Kontraindikacije za jelo soma

Unatoč činjenici da je meso soma ima prilično veliku korist za ljudski organizam i naškoditi to može izazvati. On je, na sreću, osjetit će se samo ljudi skloni alergijske reakcije na ribu i morske plodove.

U svakom slučaju, jedući meso soma treba zapamtiti da je sve dobro u umjerenim količinama.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Riba Hamsa - korisna svojstvaRiba Hamsa - korisna svojstva
Karas - koristi i šteteKaras - koristi i štete
Diskus ribeDiskus ribe
Pollock srna - koristi i štetePollock srna - koristi i štete
Guramiji - briga i održavanjeGuramiji - briga i održavanje
Akvarij riba skalariAkvarij riba skalari
Akvarij riba GuppyAkvarij riba Guppy
Riba rasboraRiba rasbora
Koliko je koristan i gdje se riba sockeye života?Koliko je koristan i gdje se riba sockeye života?
Mala akvarijske ribeMala akvarijske ribe
» » » Som - koristi i štete