LadyVu.com

Ispucane usne

ispucane usne

Najčešći uzrok pukotina na usnama i na uglovima usana je sušenje i mehanička radnja. U takvim slučajevima je dovoljno za korištenje usne proizvode za njegu, eliminirati iritanse i uskoro je koža na usnama je obnovljena. No, na žalost, ne uvijek dobiti osloboditi od pukotina na usnama tako jednostavne, au nekim slučajevima i nemoguće, bez stručne pomoći. Prije svega, naravno, kako bi saznali zašto puknut usne.

To često rezultira u pucanju od suhih usana kože. Budući da je koža na usnama koje nemaju lojne žlijezde, najčešće postoje pukotine u hladnom dobu godine, pod utjecajem vremena na ulici i unutarnji osuše na zraku.

Pojava natečenost, mjehurića ili mrlje na usnama može biti zbog alergijske reakcije na kozmetičke preparaty.Hronicheskie pukotine u kutovima usana nastalih bez obzira vanjskih utjecaja, tijekom dugog razdoblja može biti pokazatelj bolesti probavnog trakta.

Usne mogu ispucati od nedostatka vitamina. Tipično, koža na usnama je osjetljiva na vitamin A i B, a višak istih vitamina može uzrokovati pucanje.

Korištenje vruće, začinjene i kisele hrane često uzrokuje pukotine između usana.Kandidijaza, herpes, autoimuna bolest koja može uzrokovati kronične pukotina na usnama.

Ovisnosti kao što su pušenje, zakusyvanie usna dio pogoršanje promicanje kožu na usnama i stvaranje pukotina.

Zašto dijete puknut usne?

Najčešće, dijete usne suhe i oštećene zbog vremenskih uvjeta i raširenim ugriza olovke, olovke i druge predmete. Takve pukotine su pomoću masti ili beba chapstick.

Nego liječiti pukotine na usnama

Ako pukotine se pojavljuju u ciklusima i kronične prirode, potrebno je konzultirati stručnjaka kako bi saznali zašto dijete puknut usne. Razlog može biti zarazna bolest sluznice, bakterijske i gljivične infekcije. U takvim slučajevima, tretman pukotina na usnama u djece imenuje Dr.

Prodor bakterija otežava cijeljenje pukotine, a ako vrijeme ne poduzmu odgovarajuće mjere, pojava pukotina u uglovima usana i kože može potrajati kronične i tvrdoglav bolesti uzrokuju.


Nego liječiti pukotine na usnama?

Što trebam učiniti ako usne napukao uslijed bolesti ili gljivične infekcije mogu savjetovati samo stručne sebe u takvim slučajevima može dovesti do pogoršanja bolesti. U nekim slučajevima, Liječenje pukotina u uglovima usana i na usnama To zahtijeva operaciju ili obavljati složene postupke uz uporabu posebnih lijekova.

Ako usne su suhe i oštećene zbog vremenskih uvjeta, možete koristiti narodnih lijekova ili kozmetičkih preparata za njegu kože usana. Chapstick kvalitetan sadrži esencijalne vitamine i štiti kožu usana od uzimajući bakterija i okoliš.

Sljedeći narodni lijekovi mogu koristiti za prevenciju i liječenje pukotina uzrokovanih suhoće usana:

  • za ovlaživanje i nedostatak vitamina A može biti podmazani usne maslac.
  • Usne suhe i ispucale
  • med se preporučuje kao masku hranjiva usne. Može se koristiti u čistom obliku ili miješati s drugim sastojcima, kao što su jabuke, nariban na fini ribež.
  • miješati žličicu ricinusovog ulja i žličicu borne vazelin koristi kao preventivna mjera.
  • 5 g suhog praškastog kurkume Potentilla kuhanje 200 g maslaca i koristiti dobivene mast za sprečavanje pukotine na usnama.
  • u vodenoj kupelji, miješati 1/2 žličice pčelinji vosak, maslinovo ulje 1 žlica i kakao. Nastala mast se koristi za sprječavanje pojave pukotina.

Koža na usnama osjetljivija nego kožu na licu, pa, prema tome, treba poseban skrb. Posebna zaštita, hidratantna i hranjiva maska ​​će pomoći spriječiti pucanje i trajno zadržati mladost i ljepotu vaših usana.

Video: Krekiranje usne i ruke

Video: mekana, glatka usne u 3 minute !!!

Video: Što učiniti ako ispucale usne

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Pukotine u uglovima usanaPukotine u uglovima usana
Ispucane usne bebaIspucane usne beba
Kako bi usne blijede?Kako bi usne blijede?
Napuknuti kutovi usana - uzroci, liječenjeNapuknuti kutovi usana - uzroci, liječenje
Trajna šminka će povećati volumen usana bez injekcijeTrajna šminka će povećati volumen usana bez injekcije
Suhe usneSuhe usne
Kako bi zaštitili svoje usne od vjetra i mraza?Kako bi zaštitili svoje usne od vjetra i mraza?
Zašto ispucane usneZašto ispucane usne
Spaljivanje usneSpaljivanje usne
Heilitis na usnamaHeilitis na usnama
» » » Ispucane usne