LadyVu.com

Zašto je suha usta?

suha usta

Suhe usne nisu samo umanjuje izgled, ali i pružiti mnogo neugodnosti - često ispucati i oguliti. Dakle, uz suhe usne trebaju da se bore, od najranijih faza.

Taj se problem može pojaviti u bilo koje doba godine i na odrasle osobe i djeteta. Prije prelaska na njegovu uklanjanju, potrebno je prvo utvrditi zašto suha usta, a zatim pokušati eliminirati uzroke ovog problema.Dermatolozi su formulirane glavne razloge zbog kojih je suha usta:

  • nagle promjene temperature. Koža usana je vrlo tanka i osjetljiva. U ovom području lica gotovo nema lojnih žlijezda, tako da bilo koji vanjski utjecaji odmah odrazilo i na stanje na usnama;
  • alergijske reakcije. Često je uzrok suha usta je neprikladan pasta za zube. Tvari koje se nalaze u pogonu za njegu zubi, aktivni su i moćan. Za mnoge ljude, tu je pojedinac netolerancije na neke komponente paste za zube. To je razlog najčešće suhe usne djeteta;
  • Ruž za usne. Neke od boja koje su sadržane u dekorativne kozmetike za njegu usana, usne čine kožu suhom. Kako sakriti ovaj nedostatak po okolnim žena sve uzrokuje ruž na usnama nego samo pogoršava situaciju. Mnogi od ljepšeg spola je jako suhe usne, jer je česta upotreba usne;
  • kreme za sunčanje. Sastav mnoge kreme za sunčanje uključuju sastojak oxybenzone aktivan. Ova tvar može u kratkom vremenu da se osuši usne.

Što učiniti kada suhe usne?

Usne postaju suha postupno. Naše tijelo snažno ukazuje na to da gubi vlagu. Ako prepoznati te signale što je prije moguće, možete brzo riješiti problem. Prije nego što postaju vrlo suhe usne, sljedeći simptomi se promatraju: bijela slina, crvenilo kutove usana, teškoće pri gutanju. Štoviše, ove usne ne mogu se mijenjati izvana. Ako imate simptome, potrebno je poduzeti hitne mjere gore navedene.

  1. Prvo moramo ukloniti uzrok suhih usana. Da biste to učinili, ograničenje ili potpuno prestati koristiti ruža za usne i balms, promijeniti pastu za zube.
  2. Koristite prirodnu hidratantnu kremu za usne. Ovi alati su: kakao maslac, žele, med.
  3. Lizanje usana ne preporučuje. To može samo pogoršati problem i uzrokuju pojavu rana i prijeloma. Važno je objasniti djetetu, jer dijete ima suhe usne uzrokuje stalnu želju da ih lizati.
  4. Ima bi trebao biti hrana. Iz dnevne prehrane izravno utječe na stanje našeg tijela. Mnogi problemi mogu se izbjeći, ako izuzmemo korištenje štetnih proizvoda te dodavanje svježe povrće, voće i bilje. Dermatolozi kažu da je često uzrok suha usta krije u pothranjenosti.

Kako liječiti suhe usne?

Kako liječiti suhe usne

Naravno, svaka osoba, prije svega želi da biste dobili osloboditi od nelagode povezane s suhu kožu usana. Da ovlaži usne i učiniti ih mekši, možete koristiti posebne maske. Najbolji lijek kada je koža suši usne ili uglovima su kiselo vrhnje i med. možete jednostavno pripremiti prirodnu masku od proizvoda koji se brzo uklanja sve simptome:

  • Maska od kiselog vrhnja. Jedna čajna žličica kiselog vrhnja da bude pomiješana s žličicu soka od limuna i dodajte malo biljno ulje. Sve sastojke dobro izmiješati i primijeniti na usnama i koži oko usana za 20-30 minuta. Nakon toga - isperite toplom vodom. Ova maska ​​treba redovito primjenjivati ​​kao preventivna mjera za ljude koji imaju stalno suha usta.
  • Maska od meda. Mala količina meda treba primijeniti na usnama i protrljati sa svjetlom pokretima masaže. Ova maska ​​se može koristiti koliko god želite. Pogotovo ako je često suha kutovi usta.

Video: JAFI USNE postoji način ...

Video: Usne JAFI zbog balms. To je lijek !!

Video: Zaštita usne od isušivanja i pucanja - Sve Bude dobro - Broj 530 - 13/01/15 - Sve će biti u redu

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Pukotine u uglovima usanaPukotine u uglovima usana
Ispucane usne bebaIspucane usne beba
Zašto suha rješenje usneZašto suha rješenje usne
Napuknuti kutovi usana - uzroci, liječenjeNapuknuti kutovi usana - uzroci, liječenje
Suhe usneSuhe usne
Oblik usana i prirodeOblik usana i prirode
Zašto ispucane usneZašto ispucane usne
Njega usana zimiNjega usana zimi
Kako povećati usne kod kuće?Kako povećati usne kod kuće?
Njega za usneNjega za usne
» » » Zašto je suha usta?