LadyVu.com

HPV - Simptomi kod žena

HPV simptomi kod žena

Humani papiloma virus kruži široko dovoljno. Umjesto toga, to nije virus, nego skupina koja uključuje nekoliko desetaka različitih podvrsta. Iako različiti tipovi HPV-a su podložne muškarcima, često se simptomi javljaju u žena.

Značajke ljudskog papiloma virusa

Papiloma virusa - infekcija podmukao doprinosi na promjene u strukturi stanica kože i sluznica. Tumori koji su nastali u zaraženom virusom, mogu biti različitih veličina, ali obično ne rastu više od nekoliko centimetara. HPV se prenosi kontaktom i domaće rute, zaustavljanje na sluznicu i kožu.

Najveći problem je da je razdoblje inkubacije HPV kod žena može trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. A, odnosno, i prvi znakovi zaraze virusom nisu odmah. Bilo neobične senzacije, pacijenti ne shvaćaju u vrijeme kako se bolest razvija u tijelu.

Dodjela dvije velike skupine rizika HPV:

  • niska;
  • visoka.

Predstavnici prve skupine ozbiljnih zdravstvenih problema ne uzrokuju. No, virusi su od visoko rizičnih skupina može uzrokovati rak ili displaziju cerviksa. To je zbog činjenice da je HPV može biti dugo vremena u skrivanju, ne manifestira, žene se preporuča proći redovitu pregled kod ginekologa.

Koji su simptomi HPV kod žena?Osnovni papiloma virus simptomi ljudska razlikuju ovisno o vrsti ona je ušla u tijelo. Vrlo često, osoba s dobrim imunitetom, zaražen virusom, to ne može ni biti svjesni da je on - HPV prijevoznik. Sve zahvaljujući činjenici da je imunološki sustav kontrolira i sprječava virus.

HPV tipovi 1-4

vrste virusa 1-4 se smatra da nisu opasni. Oni doprinose izgledu bradavice na dlanovima i tabanima. Obično takva papiloma boja se podudara s bojom kože oko tumora. Bradavice ne smetaju žene fizički, ali s estetskog gledišta, izgleda vrlo neugodno. Papiloma mogu pojaviti i nestati sami.

HPV 6 i 11

Glavni simptom HPV tipovima 6 i 11 za žene - genitalne bradavice. Najčešće, ovi izrasline ukazuju na oslabljeni imunitet zaražen. Kondilomate pojavljuju uglavnom na genitalije i oko analnog kanala. Postoji svibanj biti jedan ili skupina. U rijetkim slučajevima, bradavice su svrab, ali često ne manifestiraju. Žene ih pipati dok čišćenje, a kada seksualni odnos izrasline često razbiti, a na njihovo mjesto su formirane čireve.

HPV 16 i 18

Najopasniji HPV kod žena smatra da su 16 i 18 vrste, simptomi koji se, nažalost, priznaju prekasno. Ovi virusi su opasni, jer oni su u mogućnosti promijeniti stanice endometrij. Budući da je ovaj proces poremećen starenje stanica. To, pak, dovodi cerviksa prekanceroznih lezija. Najopasniji Treći stadij bolesti. Pravovremena obavijest o HPV se mogu redovito pratiti i iznajmljivanje sve potrebne testove samo.

Sumnja bi trebali uzrokovati smetnje u funkcioniranju organizma kao cjeline i reproduktivnog sustava posebno. van Inkubacija HPV kod ženaOvisno o vrsti HPV znakova njegovih žena može imati jaku bol tijekom spolnog odnosa, tada nestaje kad se iznenada pojavio neobičan iscjedak. Ponekad papiloma virus zaraženih ljudi pojaviti ne samo na genitalije, ali i na prsima, ispod pazuha, kapaka, vratu.

Spriječiti razvoj HPV u tijelu može biti stalno održavanje normalne imunitet te u skladu s higijenskim standardima. Narušiti imunološki sustav konstantni stres i prekovremeni rad, tako da treba izbjegavati kad god je to moguće. Tako da se virus ne ući u tijelo, sve rane treba dezinficirati.

Video: Ljudski papiloma virus (HPV)

Video: HPV: bolest ili publicitet štos?

Video: humanog papiloma virusa. onkogeni HPV

Video: HPV i rak vrata maternice

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
HPV infekcija u ženaHPV infekcija u žena
Vrata maternice Rak - uzrokVrata maternice Rak - uzrok
Vrata maternice papilomaVrata maternice papiloma
Molluscum contagiosum - SimptomiMolluscum contagiosum - Simptomi
Humani papiloma virus kod ženaHumani papiloma virus kod žena
Sifilis kućanstvoSifilis kućanstvo
Simptomi HIVSimptomi HIV
HPV kod žena - liječenjeHPV kod žena - liječenje
Herpes tipa 1 i 2Herpes tipa 1 i 2
Papiloma jezikPapiloma jezik
» » » HPV - Simptomi kod žena