LadyVu.com

Humani papiloma virus kod žena

ljudski virus papiloma među ženama

papiloma virus u žena odnosi se na širokom skupinom virusa. Do danas, to identificirao oko 120 genotipova, ali ne i sve bolesti uzrokovane papiloma virusa u žena studirao. Sve vrste virusa su podijeljeni u tri skupine:

 • serotipovi povezana s niskim rizik raka (3, 6, 11, 43, 44, 72, 73);
 • Virusi imaju srednju težinu rizika (tip 31, 33,36);
 • imaju visoku kancerogenost (tip 16 i 18).

papiloma virus kod žena - Simptomi

Budući da se očituje HPV infekcija u žena Odmah nakon ulaska u tijelo, u nekim slučajevima teško je odrediti kada je došlo do infekcije. Simptomi HPV-a u žena su različiti i ovise o vrsti virusa iz latentnog (skrivenog) naravno i na opasne raka. Činjenica da je virus inficira bazalnih stanica epitelnog tkiva i uzrokuje ih da se aktivno dijele, koji je kasnije dovodi do pojave tumora. Produžena izloženost virusa mijenja funkciju i strukturu epitelnih stanica, gore za strukturu genetske uređaja stanice. To je povezano s pojavom tumora.

Glavni simptomi su:

 • genitalne bradavice nalaze se ne samo na vanjskim genitalijama i koži oko anusa, ali često skrivene u oku sluznicu urogenitalnog trakta (vrata maternice, rodnice zid);
 • bradavice na različitim dijelovima kože;
 • ravne papiloma;
 • displazija, cervikalni epitel, što je ukazivalo na strukturnu promjenu stanica;
 • rak grlića maternice.


Najčešće odlikuje asimptomatska prijevoznika, a virus se dijagnosticira slučajno ili se očituje u smanjenju reaktivnosti imunološkog sustava. Dokazano je da je rizik od raka se povećava za pušenje, kao i tvari koje se nalaze u duhanu, aktivirati uspavanu virus.

Prijenos put ljudskog papiloma

Infekcija humanim papiloma virusom javlja tijekom seksualnog čina, a za razliku od drugih infekcija, seksualno prenosive bolesti, kondom ne pruža odgovarajuću zaštitu, jer se virus može koncentrirati na bradavice koje su u području vanjskih genitalija. Mnogo rjeđi je još jedan način infekcije je više tipičan bradavica - je kontakt-domaćinstvo način.

papiloma kod žena - liječenje

Određene režimi humanog papiloma virusa kod žena ne postoji. Nažalost, do sada, čak ni određeni lijek koji može eliminirati virus. Stoga terapeutske taktike o tome kako se postupa papiloma virus u žena, sastoji se od saniranje posljedica izazvanih virusom i normalizaciju funkcioniranja imunološkog sustava. Kako bi se zadržala na imuni sustav je propisano injekcija interferona pripreme (Cycloferon, IFN). Uklanjanje bilo kontraindiciran nezavisne papiloma i bradavice na koži, kao uzrok tih subjekata može biti papiloma virusa, a takva manipulacija će dovesti do širenja virusnih čestica u organizmu.

Svi tumori uzrokovani HPV kod žena, uključujući i područja displaziju cerviksa, uklanja se sljedećim metodama:

 1. Krioterapija.
 2. Lasersko uklanjanje.
 3. Elektrokoagulacije.
 4. Radio val terapija.
 5. Kemijska i citotoksičnih lijekova.

Moguće je da se tijekom vremena se virus može infekcije s humanim papilomavirusomspontano nestati iz tijela, što ukazuje na prisutnost aktivnog imunog odgovora na virus. Ako je uklanjanje virusa ne dogodi za godinu dana, to znači da je epitel osjetljiv na virus zbog nasljednih nedostataka antivirusne i antitumorske zaštite.

Najbolja prevencija ljudskog papiloma virusa infekcije - je cijepljenje. Do danas, farmakološka tržište dva cjepiva zastupljene: Gardasil i Cervarix. U literaturi se pojavljuju povremeno podatke o potrebi uključiti cijepljenja protiv humanog papiloma virusa u nacionalnom planu imunizacije.

Video: Kako liječiti HPV?

Video: Humani papiloma virus u žena. dio 2

Video: tretman papiloma virusom ženskih ljudskih lijekova

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Bradavice kod žena - uzrociBradavice kod žena - uzroci
Papiloma na usnePapiloma na usne
HPV infekcija u ženaHPV infekcija u žena
Vrata maternice Rak - uzrokVrata maternice Rak - uzrok
Papiloma na bradaviciPapiloma na bradavici
Vrata maternice papilomaVrata maternice papiloma
HPV kod žena - liječenjeHPV kod žena - liječenje
Kako prikazati papiloma sapun?Kako prikazati papiloma sapun?
Papilloma: uzroci i liječenjePapilloma: uzroci i liječenje
Ravne bradaviceRavne bradavice
» » » Humani papiloma virus kod žena