LadyVu.com

Lactocele - Simptomi

cista simptoma dojke

Nedavno je došlo do benignih patologija porastu dojke u učestalosti. Važnu ulogu u tome je dnevni ritam života s nepovoljnim uvjetima okoliša i puno stresnih situacija. Glavni uzrok stvaranja ciste su svi kvarovi u radu endokrinih žlijezda. Prije svega, to je bolesti spolnih organa i štitnjače.

Vjerojatnost cista degeneracije u malignosti je niska. No, čak iu odsustvu cista dojke ipak treba malo kontrole nad njegovom razvoju.

Kliničke manifestacije dojke cista

Glavni simptom cista dojke je pečat, otkriva za sebe. Na dodir je njegova površina glatka i elastična. Cista često neaktivni, ali nisu lemljeni na okolna tkiva. Bol na palpaciju nije označen. A ako bol je još uvijek zabrinuta da je zbog pritiska okolnog tkiva to. Posebno je takva situacija je tipična za vrijeme predmenstrualnog perioda, kada tkiva dojke pod utjecajem hormonskih promjena neznatno povećava.

S razvojem grudi ciste nastaju intoksikacije simptome upale koje uključuju groznicu, zimicu. U tom slučaju, karakterizira crvenilo kože iznad obliku, a tu je oštra bol.O više grudi ciste reći u slučaju uništenja obje žlijezde. Također šupljine takve ciste mogu se podijeliti pregradama - to je multi-klijetke cista.

U pogledu veličine ciste dojke su vrlo raznolike. To je to karakteristično za obrazovanje utječe na ozbiljnost kliničkih manifestacija. Ciste, koji su veličine od nekoliko milimetara, a ne može se pojaviti na sve, i osjećaju vrsta obrazovanja je vrlo teško otkriti. Takve male grudi ciste detektira pomoću ultrazvuka. Ali pod terminombolshaya cista dojke znači obrazovanje koje se može odrediti palpacijom. U pravilu, to će biti minimalna veličina 1,5 cm.

dijagnostičke mjere

Lactocele jasno vidljiva na ultrazvuku, tijekom mamografija to je teže odrediti. Cista dojke izgleda kao tamno okruglu šupljinu ispunjenu tekućim sadržajem. Kad se pritisne na nju senzora šupljine propada i postaje nevidljiv. Također je karakteriziran prisustvom cista akustične staze, to jest proteže se formiranje svjetlo sjena.

Uzbuna treba izgled promjene unutar šupljine ciste. Dostupnost i proliferacija izbočine na unutarnjoj površini čahure ukazuje na prisutnost atipičnih dojke ciste, na koje se mogu razviti karcinom.

Liječenje dojke cista

Ako jedinice cista dojke i male veličine, to je dovoljno samo redovito praćenje i terapija čiji je cilj vraćanje razine hormona. Za velike količine jednog ili Pojedinačna cista dojke je potrebno provesti punkciju pod kontrolom ultrazvuka. Tijekom ovog ukloniti cijeli sadržaj šupljine, nakon čega je cista zid splasne. Za najbolji učinak u šupljine zrak se uvodi ili sklerozirajući tvari.

Za liječenje cista simptoma dojke koriste droge navedene u nastavku:

    Veličina grudi cista
  • intenzivno boli - anti-upalni lijekovi (paracetamol, imaju Nimesil);
  • hormone;
  • homeopatskih lijekova (Mastodinon, Tazalok).

Kirurško liječenje potrebno u slučaju:

  • izrasline na zidnu površinu šupljina cista;
  • u rekurentnog i otporan na konzervativnu terapiju obrazovanja.

U prisustvu malignog procesa zahtijeva ne samo uklanjanje stvaranja, ali i okolnog tkiva.

Video: Liječenje dojke ciste (sclerotherapy)

Video: Grudi Cista

Video: Uzroci grudi ciste

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Benigni tumori dojkeBenigni tumori dojke
Bolna otvrdnuće u mliječnoj žlijezdiBolna otvrdnuće u mliječnoj žlijezdi
Štitnjače cista - Simptomi kod ženaŠtitnjače cista - Simptomi kod žena
Što ultrazvuk dojke?Što ultrazvuk dojke?
Lipom dojkeLipom dojke
Fibromatoze dojkeFibromatoze dojke
Bolest dojke u ženaBolest dojke u žena
Sklerozirajući adenosis grudiSklerozirajući adenosis grudi
Povećanje grudiPovećanje grudi
Tumori dojke u žena - SimptomiTumori dojke u žena - Simptomi
» » » Lactocele - Simptomi