LadyVu.com

Dojke cista - liječenje

Lactocele - dobar-kvalitetno obrazovanje u kanalu ispunjenom tekućinom i dobro zaobljena. Izgleda u obliku kapsula, čiji sadržaj se sastoji od neupalnim tekućine, tako cista daje početne faze primjetan simptoma.

Lactocele - Simptomi

Kapsule male veličine ne dovode do boli i gori, a često se otkrije tijekom mamografije.

Ako je cista je relativno velikih dimenzija, prije menstruacije žena može osjećati brtve, bol i peckanje u prsima. Vrlo rijetko su ti isti simptomi su prisutni u preostalim razdobljima ciklusa, ali ako se pojave redovito, to znači da je cista je znatno povećan. U tom slučaju, iznad površine kože može biti plavkasti mjesta i vidljiv deformacija same dojke.

U slučaju upale mogu pojaviti zimica, temperatura i porast u aksilarne limfne čvorove.

Uzroci dojke cista

Ova bolest se javlja na pozadini hormonalnih poremećaja, često se javlja kod žena u reproduktivnoj dobi (35-55 godina) koji još nisu prenesene rođenja.Glavni uzrok grudi ciste, liječnici vjeruju estrogena, ako su proizvedeni u višak.

To doprinosi dugoročno korištenje hormonskih kontraceptiva (više od 4 godine) i endokrinološke bolesti, kao i radnje prijenosa u mliječne žlijezde.

Vrste dojke cista

  1. Tipični lactocele naznačen glatkih stijenki i ima veličinu od 5 mm.
  2. Atipične cista dojke od tipičnih razlikuje po tome što raste u vlastitom šupljine.
  3. Fibrozno cista dojke nastaje kao šupljina ispunjena s tajnim žlijezde.
  4. Masno lactocele razliku vlaknast, nema veze s tajnom prostate, budući da nastaje zbog prelijevanja lojnice sekreta i onda začepljen, oblikuje talk, ali regenerira za razliku od ostalih vrsta ciste.
  5. Dojke cista odjeljak sastoji od jednog komore.
  6. Multi-lactocele također naziva policističnog: više različitih veličina, kapsula povećava i spajaju se u više komora klastera u.

Ovisno o mjestu razlikovati cistu na lijevoj dojci i desne cista dojke.

Kako izliječiti grudi ciste?

Za liječenje ove bolesti potrebno je obratiti nauka o sisarima onkolog, koji će imenovati procjenu i utvrdila učinkovitost metode liječenja, ovisno o podacima.

Mali ciste pogodni za konzervativnu terapiju, ako se stvaranje je ne više od 0.5 mm, uklanjanje ciste dojke nisu potrebni.

Glavni smjer konzervativne terapije - normalizira hormonsku ravnotežu, koji je potreban, najvjerojatnije nije jedna osoba: endokrinologa, ginekologa, imunolog i eventualno omogućiti sveobuhvatan pristup problemu.

Zbog resorpcije ciste može propisati lijekove, ali moguće je da se stvaranje relativno velike veličine, potrebno je napraviti punkciju za grudi ciste: liječnik će napraviti punkciju, ispuhati tekućine iz cisti, a zatim uvesti rješenje kako bi uništili cista. Ovaj postupak liječenja je vjerojatno u jednostavnom jednoodjelni ciste bez sumnje malignosti.

Kirurgija za ciste dojke je potrebno ako je više komora i ima atipičnih obilježja. Tkiva su uklonjene onda šalju za histološki pregled.

cista dojke i trudnoća

Cista mala veličina ne sprječava normalnu brigu, liječenje dojke cistarođenja, a kasnije dojenje.

Ako je upala, to je velika i osumnjičen za umiješanost malignog procesa, onda se uklanja na najjednostavniji način.

Opasna cista dojke?

Sama po sebi, cista je benigni tumor koji ne predstavlja opasnost za tijelo raka. Ipak, mogućnost njegove transformacije u maligni ocijenjeni od strane liječnika u 3%, i to je razlog zašto liječnici preporučuju da biste ga uklonili, čak i ako je cista, ne povećava u veličini i ne smetaju pacijenta.

Video: Elena Malysheva. Shotty dojke

Video: grudi ciste. Lactocele - liječenje bez operacije i lijekova. Nikolaj Peytchev.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ciste na vratu maternice - uzrociCiste na vratu maternice - uzroci
Koloidni cista štitne žlijezdeKoloidni cista štitne žlijezde
Cistični jajniciCistični jajnici
Grudi duktalni ectasiaGrudi duktalni ectasia
Korpus luteum cista - SimptomiKorpus luteum cista - Simptomi
Bolna otvrdnuće u mliječnoj žlijezdiBolna otvrdnuće u mliječnoj žlijezdi
Mastitis - SimptomiMastitis - Simptomi
Kvržice u dojciKvržice u dojci
Bol grudi - uzrociBol grudi - uzroci
Lactocele - SimptomiLactocele - Simptomi
» » » Dojke cista - liječenje