LadyVu.com

Menopauza kod žena

menopauza u žena

Prirodni promjene u ženskom tijelu, koje su povezane s kraja reproduktivnog razdoblja, pod nazivom menopauze u žena. Glavni simptom menopauze je prestanak menstruacije, međutim, menstrualne funkcije tijekom menopauze mogu izblijediti postupno. Obično, ove promjene su pretjecanja svaka žena u dobi od 40 do 50 godina između. Trajanje menopauza može varirati od 2 do 10 godina, u tom periodu prolazi potpunu restrukturiranje endokrini sustav žene.

Prirodna menopauza počinje nakon 50 godina, kada je menstruacija prestaje u 40-45 godina, to je rano menopauza. A neke žene imaju napredne dobne odstupanja početka menopauze: Nakon 35 godina u ženskom tijelu obilježava pad razine hormona koje proizvodi jajnika i dolazi do preranog menopauza. Ako žena ima maternicu ili jajnike, stanje izostanak menstruacije naziva umjetna menopauza. Rano i prerane menopauze može doći zbog lošeg izbora načina života, stresom, okoliša, ovisnosti, bolesti.

Prvi znakovi menopauze

  • osjećaj kroničnog umora;
  • promjene raspoloženja i tendencija da depresija;
  • trajna glavobolja;
  • poremećaji spavanja;
  • stanje psihološke iscrpljenosti;
  • nemir u vagini: svrbež, peckanje, blage urinarne inkontinencije.

Zatim, ti simptomi se dodaju i autonomni poremećaji, pod nazivom „plimni” (osjećaj širi toplinu u licu, vratu i prsima). Plime može prestići ženu u bilo koje doba dana i traje od 3 do 30 minuta.Rano i prerano menopauza povezana s nepravovremenog iscrpljenja jajnika, tako da su žene koje doživljavaju ovaj problem treba konzultirati stručnjaka kako bi se utvrdilo uzroke i svrhe liječenja.

Rano liječenje Menopauza

1. Glavna svrha tretmana je hormonska nadomjesna terapija (HRT) kako bi se popunila manjak spolnih hormona. Glavna strategija HRT je pružiti maksimalnu terapijski učinak uz minimalne nuspojave. Glavna taktika HRT u skladu s Međunarodnom kongresu o menopauze:

  • HRT treba odabrati individualno, ovisno o postojećim uvjetima i željama žene;
  • HRT je trebao biti dio ukupne strategije s ciljem poboljšanja žene i uključuju prevenciju kardiovaskularnih bolesti;
  • HRT ima pozitivan učinak na eliminaciju simptoma menopauze i urogenitalnih poremećaja, osteoporoze.

Međutim, liječenje hormoni i imaju svoje brige, na primjer, HRT ne povećava rizik od razvoja raka dojke i smanjuje ukupnu smrtnost za 30%, ali u isto vrijeme još uvijek nije riješen utjecaj hormona na razvoj Alzheimerove bolesti ili raka debelog crijeva.

2. Postoje i druge alate koji mogu olakšati menopauzu, kao što je fitoekstrogeny. Te tvari biljnog podrijetla mogu povoljno utjecati na ljudsko tijelo, kao i smanjiti rizik od bolesti povezanih sa smanjenjem razine spolnih hormona.

ranu menopauzu

3. Zdrava prehrana igra važnu ulogu u rješavanju simptome menopauze. Prema stručnjacima, pravo prehrana može pomoći ženama nositi s promjenama u tijelu. Na primjer, to je vrlo važno za žene proteina, žitarica i složenih ugljikohidrata, dok je unos masti treba smanjiti, ali ne i potpuno isključiti. Mliječni proizvodi, voće i povrće trebali biti uključeni u svakodnevnoj prehrani, a uporaba alkohola i kofeina treba biti znatno temperament.

4. Zdrav način života će vam pomoći nositi se s „plima”. Potrebne dnevne tretmane ići, također su korisne i penjanje stepenicama i dizanje utega kako bi se smanjio rizik od osteoporoze.

5. Posebna masti i kreme će pomoći da vaginalni iscjedak tijekom menopauze.

Video: Najvažnija stvar za žene: Dijeta za menopauzu 1

Video: Menopauza. Ono što je važno znati ženu

Video: rane menopauze

Video: Kako žena proći kroz menopauzu i menopauza?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Sex nakon menopauzeSex nakon menopauze
Menopauza i trudnoćaMenopauza i trudnoća
Menopauza kod ženaMenopauza kod žena
Simptomi menopauze u ženaSimptomi menopauze u žena
Klimakterij - SimptomiKlimakterij - Simptomi
Menopauza i seksMenopauza i seks
Mogu li zatrudnjeti za vrijeme menopauze?Mogu li zatrudnjeti za vrijeme menopauze?
Simptomi menopauze u žena od 40 godinaSimptomi menopauze u žena od 40 godina
Umjetna menopauzaUmjetna menopauza
Koliko je stara počela menopauza?Koliko je stara počela menopauza?
» » » Menopauza kod žena