LadyVu.com

Zašto bolovima bradavice?

Zašto bolovima bradavice

S povremenim bolovima u bradavicama suočava oko 60% žena. U većini slučajeva, oni su izravno povezani s naglim promjenama u hormonska razinama. U određenim situacijama, bol u bradavici može biti simptom patoloških stanja mliječne žlijezde.

ciklički mammalgia

Razlog zašto bolovima bradavice u žene, može biti veliki broj. U svakom slučaju, nisu svi od njih su povezani s razvojem bolesti. Fenomen bol u grudima je pozvao mastodiniju.

Bolest je zbog cikličkih promjena u tijelu koji se javljaju za vrijeme menstruacije. Na primjer, mnoge žene pate od blage boli u bradavicama za vrijeme menstrualnog ciklusa, što se obično događa nakon ovulacije, ili u sredini. To je zbog povećanja u krvi hormona progesterona i prolaktina. Oni zajedno s drugim biološkim tvarima u krvi žena, promicati zadržavanje tekućine i elektrolita, kao u tijelu, a mliječne žlijezde. Rezultat je bol, oteklina, zbog čega ponekad dojke povećava volumen.

ciklički mastalgije

Drugi razlog može povrijediti bradavicu na žene dojke mastalgije. Ova vrsta bolesti nije povezana s hormonalnim fluktuacijama. To je uzrokovano poremećajima, kao što su:

  • upala;
  • neoplazme;
  • Poremećaj hipofize;
  • disfunkcije središnjeg i perifernog živčanog sustava, itd


To je često bol u bradavicama je rezultat različitih vrsta psihičkih poremećaja (loša raspoloženja, iskustvo, stres, itd). Osim toga, ponekad žene, muči se pitanje: „? Am zašto sam bolne bradavice” Nije ni sumnjati da je to posljedica primanja hormonska sredstva, kao što su kontracepcijska sredstva.

Trudnoća i dojenje

Često, bol u bradavicama, kada dotaknu žene žale tijekom trenutne trudnoće, a malo manje u razdoblju dojenja. Uzrokovan rastom boli i širenja mlijeka propusta u žlijezdi. Osim toga, prisutnost boli ponekad može biti jedan od simptoma je tek početak trudnoće.

Vrlo često mlade majke pogrešno imati svoje dijete za vrijeme hranjenja, uzrokujući kao rezultat, a tu je blagi bol u bradavicama. Također, na početku hranjenja, novorođenče može ne zgrabite prsa, povlačenjem u isto vrijeme snažno bradavica, koji također uzrokuje bol.

Što učiniti?

Ako djevojčica po prvi put suočio s takvim rasprostranjenog fenomena kao bol u bradavicama, a onda, kao po pravilu, ona ne zna da trebate učiniti o tome. U takvim situacijama, glavnu ulogu je igrao dijagnoze.

Prvo moramo saznati, nemaju te bolove ciklična. Ako se pojave i nestanu, onda najvjerojatnije je to zbog hormonalnih promjena u tijelu. U takvim slučajevima, bilo liječenje je potrebno i jedina žena morati pričekati dok ne prođu sami.

Zašto bolovima bradavice u žene

Posebno valja istaknuti su slučajevi kada žena kaže i raspoloživost uz bolne senzacije iscjedak iz bradavice. Tipično, oni su primarni simptom mnogih bolesti čije je razlikovanje se vrši isključivo liječnik.

Dakle, bol u bradavicama može ukazivati ​​na razvoj patologije u ženskom tijelu, i biti specifičan simptom složene bolesti. U svakom slučaju, kada se pojave žena treba biti čuvana i pokušati što prije potražiti pomoć liječnika koji će propisati sveobuhvatan tretman, ako je to potrebno.

Video: Zašto su muškarci bradavice? [SLIVKI SHOW]

Video: Šok !! djevojka ode bolne bradavice (to je smiješno!).

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Bol u coskahBol u coskah
Bol u prsimaBol u prsima
Tuga grudi tjedan dana prije menstruacijeTuga grudi tjedan dana prije menstruacije
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Krv za vrijeme ovulacijeKrv za vrijeme ovulacije
Kvržica u grudima kod ženaKvržica u grudima kod žena
Iscjedak iz bradaviceIscjedak iz bradavice
Gori bradaviceGori bradavice
Bolne bradavice tijekom trudnoćeBolne bradavice tijekom trudnoće
Prolaktin povećan - uzrociProlaktin povećan - uzroci
» » » Zašto bolovima bradavice?