LadyVu.com

Zašto bol dojke prije menstruacije?

Zašto bol dojke prije menstruacije

Što mislite, koji dio ženskog tijela privlači pažnju muškaraca na prvom mjestu? To je točno, prsa. Žene s malim grudima san ga povećali. Vlasnici previše veličanstvene forme uzdah pod njihovom težinom. I sve to bez izuzetka, fer seks znate kako ponekad bolne grudi u različitim situacijama žena nije lagan život. Pa, mi ćemo posvetiti današnju članak u ovom broju. Razgovarajmo o tome zašto su grudi nabubri, a povećana bol prije menstruacije.

Zašto bol dojke prije menstruacije, odgovor ginekolog

Da biste saznali zašto postoji i što su povezane bol u prsima prije menstruacije, to je najbolje konzultirati stručnjaka. Dakle, naš put leži u trudnoći klinici, gdje je dugi niz godina traje i tretira žene i djevojke svih uzrasta divno ginekolog Olga Ivanova. Jer to je ono što smo obratili s pitanjem zašto je natečene i bolne grudi prije menstruacije. I to je ono što nam je rekla:

- Fenomen na bolove u grudima prije mjesečnice javlja u 95% žena i djevojaka. Netko da su gotovo neprimjetne, ali netko toliko jaka da je samo poremetiti svakodnevni život. To je zbog činjenice da je u drugoj fazi menstrualnog ciklusa, kada su zreli i spremni za oplodnju jajašca će doći iz folikula, postoji val ženskog spolnog hormona estrogena. Glavni među njima su prolaktin i progesteron. Tu su čak i utjecati na stanje svih ženskih organa, a na prsima, kao dobro.

- Olga, i što je rad ženskih spolnih hormona u ovom slučaju? Zašto prsa boli neposredno prije menstruacije?- Kao što sam već rekao o 12. - 14. dan ciklusa dramatično povećava proizvodnju estrogena. Tkanina mliječne žlijezde je kuglasto strukturu. I svaka kriška sastoji od žljezdanog, masnog i vezivnog tkiva i ima cijev za mlijeko. Masno tkivo - je mjesto za lokalizaciju estrogena. Stoga, kada se broj povećava, količina masnog tkiva. Žljezdane područja u ovom trenutku počinju pripreme za proizvodnju mlijeka. A to znači da su postali malo više. Ukratko, prsa pod utjecajem progesterona i prolaktina nagrubayut, povećanje i postati vrlo osjetljiva. To dovodi do boli.

- I koliko vremena bolne grudi prije menstruacije?

-Oni koji se sve to ovisi o svakom pojedinom slučaju. No, općenito govoreći, to je oko 10-12 dana. I čim menstruacija počinje, bol je odmah prestala.

- Pa, zašto bol u prsima prije menstruacije, doznajemo. No, ovaj fenomen je potrebno nešto učiniti, trpjeti bol nitko ne želi. Koji je vaš savjet o tome?

- Ako bol u prsima nije vrlo jaka, to ne bi trebao učiniti ništa prije menstruacije. Vi samo morati biti strpljivi i čekati. Mi, žene, jer izdržljiv, porođaja, na primjer, mnogo je teže, ali u stvari pate. No, ako se dojke prije menstruacije počela teško ozlijeđen, trebali biste konzultirati liječnika. Moguće je da je djevojka došlo do blagog hormonska neuspjeh, ili je osjetila hladnoću u zadnje vrijeme, ili premoren na poslu, svašta se može dogoditi. Bol u prsima prije menstruacije može povećati za mnogo razloga. Oni su važni za prepoznavanje i uklanjanje. Kako se rješava liječnik u svakom slučaju, za svakog od nas pojedinačno. A što radi za jednu ženu, za druge to može biti štetno.

Zašto bol dojke prije menstruacije

- Olga, još jedno pitanje. Mnoge se žene boje na bolove u grudima prije mjesečnice, s obzirom da ih se znak raka. Jesu li u pravu?

- Ne, naravno, povećana osjetljivost dojke prije menstruacije ne ukazuje na prisutnost nekih bolesti, posebno rak. No, da bi se u potpunosti sigurni u to, žena bi trebala barem jednom godišnje posjetiti ginekologa jednom mjesečno provesti nezavisno ocjenjivanje mliječnih žlijezda. To je jednostavno. Pokupiti prsa s dna istoimenom strane (lijevo grudi lijevo i desno - desno). A s druge strane, jastučići indeksa, srednje i prstenjake, translatorno gibanje speralevidnymi palpate grudi iz svoje baze na bradavice. Ako ništa zbijeno ili bolan ne pojavi pod prstima, da ste zdravi. Pa, ako nađete nešto sumnjivo, otići do liječnika i saznati što je to.

- Pa, dobro, Olga, puno ti hvala za detaljnu raspravu. I sve žene žele vam zdravlje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Osjetljivost dojkiOsjetljivost dojki
Bol u prsimaBol u prsima
Tuga grudi tjedan dana prije menstruacijeTuga grudi tjedan dana prije menstruacije
Tuga grudi u trudnoćiTuga grudi u trudnoći
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Mjesec prošao, a bol u prsimaMjesec prošao, a bol u prsima
Kolostrum prije menstruacijeKolostrum prije menstruacije
Infekcije dojke - uzrociInfekcije dojke - uzroci
Bol grudi - uzrociBol grudi - uzroci
Zašto prije menstruacije bolne grudi?Zašto prije menstruacije bolne grudi?
» » » Zašto bol dojke prije menstruacije?